baran1979' Alıntı:
Deliricem, tüm server ayarlarını da yaptığımız sanıyorum. 1000 ürünü yükleyebiliyorum. Ancak 1000 üzeri ürünü yükleyemiyorum; ( toplam dosya boyutu 6,4 Mb)
- Tüm yüklemeleri overwrite yapıyor. Yardım edebilecek olan var mı ? Gördüğüm kadarıyla bu sorunu yaşayan başkaları da var.
Problemimi local server aracılığı ile çözdüm. Çünkü servis sağlayıcım max memory limiti bir dereceye kadar arttırdı daha fazlasını arrtırmadı. Burdaki export/import toolu bilmiyorum ancak sanırsam benim opencarttan indirdiğimle aynı. Eğer farklı bir kaç dil kullanıyorsanız, Her dili ayrı ayrı import etmeniz gerekecek. default dil hangisi ise o dildeki verileri yüklüyor.
Gerçekten işi çok kolaylaştıran bir modül..
Problemimi local server aracılığı ile çözdüm. Çünkü servis sağlayıcım max memory limiti bir dereceye kadar arttırdı daha fazlasını arrtırmadı. Burdaki export/import toolu bilmiyorum ancak sanırsam benim opencarttan indirdiğimle aynı. Eğer farklı bir kaç dil kullanıyorsanız, Her dili ayrı ayrı import etmeniz gerekecek. default dil hangisi ise o dildeki verileri yüklüyor.
Gerçekten işi çok kolaylaştıran bir modül..
Arkadaşlar bu modül benim gibi excel sayfasında 10,000-15,000 bin ürünü olanlar için ideal değil. Daha doğrusu hostinginizde ekstra memory gereksinimine ihtiyaç duyuyor. Çünkü shared hosting kullanıyorsanız, memory_limit değerinin en az 512 MB ayarlanmış olması gerekiyor ki bu kadar fazla ürünü sorunsuz girebilesiniz. aksi halde siz ürünü import edersiniz hiçbirşey olmamış gibi davranır ve ürünlerin eklenmediğini görürsünüz. ayrıca bu modülü geliştiren yapımcı bunu zaten belirtmiş. Hosting sağlayıcıma bu değerin kaç olduğunu sordum en fazla 64MB olduğunu söyledi. Bu modülü yapan şahıs zaten aşağıdaki örnekte bunu belirtmiş;
For example, for a store that has 13,500 products and 300 categories:
örneğin, 13,500 ürün ve 300 kategorisi olan bir websiteniz varsa:
Excel dosya boyutu: 9 - 10MB a kadar
Export işlemi için gerekecek memory değeri : 13MB civarı
import işlemi için gerekecek memory değeri: 355MB civarı
Which works fine with the following PHP settings:
Bu modülün en sağlıklı çalışacağı PHP ayarları aşağıdaki gibidir:
memory_limit 512M
post_max_size 16M
upload_max_filesize 16M
Bunu yapabilmek için kısaca VPS sunucu gerekiyor onun da aylık masrafı 25 tl den başlıyor
haftalık veya aylık yapacağımız bu ürün ekleme işlemi için VPS hostinge geçmek çok da mantıklı gözükmüyor. sonuçta min. aylık 25 tl'den başlıyor. Bu modül aslında excel dosyasını önce sunucunun RAM'ine gönderiyor ordan veritabanına atıyor. bu işlemi excel dosyasının tamamını birden RAM'e atmak yerine sırayla aktarabilecek bir modül yok mu acaba? Sonuçta bütün excel datasını ram'e birden aktararak yapmak yerine parça parça aktarabilen bir yöntem illaki vardır. Coderlar daha iyi bilir ben pek anlamıyorum web dilinden. daha önce mikrodenetleyicilerle çok uğraştığım için ordan biliyorum. zaten programlama dillerinde mantık genelde hep aynı.