Nasıl Tema Yüklenir?

admin

Administrator
Yönetici
Katılım
13 Ağu 2009
Mesajlar
3,196
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Yaş
37
Konum
Bursa
Web sitesi
www.opencart-tr.com
İndirdiğiniz tema dosyası eğer zip içinde "catalog" ve "image" klasörleri varsa bu iki klasörü opencartı kurduğunuz ana dizine FTP ile gönder. FTP programı olarak ben FileZilla kullanıyorum.

2rddlrr.jpg


Eğer sadece tema dosyaları var ise dosyaları "catalog/view/theme/" dizinine FTP ile gönderiniz.

Opencart Admin panelde temanızı seçerken temanızın önizleme resminin gözükmesini de istiyorsanız tema dosyasının içinde eğer şöyle bir resim dosyası "preview.png" ya da "temaismi.png" varsa bu resimi anadizinde "image/templates" içine kopyalayın.

Daha sonra OpenCart admin panelden "Genel Ayarlar"dan temanızı seçiniz.

1.4.1 ve üzeri sürüm kullanıyorsanız. Sistem/Mağaza/KULLANDIĞINIZ MAĞAZA/düzenle seçeneği ile temanızı seçmelisiniz.

Başka tema yükledim diye default temayı silmemeniz önerilir. Çünkü bazı temalar resimleri default temadan çekiyor.
 

XxKaBuS

OpenCart-TR
Katılım
15 Ağu 2009
Mesajlar
23
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Allah Razı Olsun HAllettim. Çok Teşekkürler BAşarılarının Devamını Dilerim..
Modül Varsa Modülde Bekliyoruz Saygılar
 

tanercat

OpenCart-TR
Katılım
8 Kas 2009
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
yapamadım. temeların dosyalarını dediğiniz gibi ana dizini atıyorum fakat temalar siteyi bozuyor. son sürümü kullanıyorum nedendir acaba?
 

admin

Administrator
Yönetici
Katılım
13 Ağu 2009
Mesajlar
3,196
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Yaş
37
Konum
Bursa
Web sitesi
www.opencart-tr.com
Son sürümde tema yapısı değiştirildi o yüzden sitedeki temaların çoğu 1.3.3 versiyona uyumlu değil
 

admin

Administrator
Yönetici
Katılım
13 Ağu 2009
Mesajlar
3,196
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Yaş
37
Konum
Bursa
Web sitesi
www.opencart-tr.com
Ne yapıyorsunuz da yükleyemiyorsunuz. Aldınız hata var mı ne gibi hata alıyorsunuz. Bunları söyler misiniz?
 

amoremorte

OpenCart-TR
Katılım
26 Kas 2009
Mesajlar
14
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Temayı yüklediğim zaman ne menü çıkıyor ne sepete ekle ne satın al sadece ürünler çıkıyor. Bence ben beceremiyorum tema yüklemeyi.
 

amoremorte

OpenCart-TR
Katılım
26 Kas 2009
Mesajlar
14
Tepkime puanı
0
Puanları
0
default_green temasını kurmaya çalışıyorum. Kullandığım sürüm türkçe. Hangi sürüm olduğunu hatırlayamadım ona nasıl bakabilirim ?
 

ozan75

OpenCart-TR
Katılım
13 Mar 2010
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Puanları
0
1.4 blackjax yükledim çalıştırmadı.. resmi sitesinde linkten indirdim. orada 1.4 uyumlu diyor ancak yüklememe rağmen çalışmadı..sorun ne olabilir..
 

ozan75

OpenCart-TR
Katılım
13 Mar 2010
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Puanları
0
en büyük hata ilk başta bu zaten türkçe admin paneli iken maagaza git tıkladığımda giriş yapmıyor.. admini ing. cevirmem gerekiyor ilk basta ki sistemler çalışsın..
1 hata bu Error: Could not load language setting/store!

Store maneger den temlade:Blackjax seciyorum
hata ..Error: Could not load helper image!( site açılmıyor yani
 

mirac

OpenCart-TR
Katılım
7 Şub 2010
Mesajlar
1,383
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Beykoz____
Web sitesi
www.notebook-cantasi.com
Sistemine modul veya tema eklerken versiyonuna dikkat etmelisin.. Yüklediğin tema 1.4.0 ve bu versiyonda Store manager yok.. Senin Sitenin versiyonu 1.4.1. veya 1.4.2..
 

ozan75

OpenCart-TR
Katılım
13 Mar 2010
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Version 1.4.3 evet en yeni versiyonuymuş.. yani tema modul bulmak zor yani bu gidişle..
Kampanya ürünleri filan resimli koyacaktım..ortaya koyduk yanlarada tacsiyelerimiz kampanyalarımız gibi pencerede acamıyorum.. bunun başka bir yöntemi yokmudur.

ilgilendiğin için ayrıca teşekkür ederim..
 

mirac

OpenCart-TR
Katılım
7 Şub 2010
Mesajlar
1,383
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Beykoz____
Web sitesi
www.notebook-cantasi.com
Deneme yapmadım daha ama Simple HTML Module 1.4.0 modulu uyarsa kullanabilirsin..

amoremorte' Alıntı:
default_green temasını kurmaya çalışıyorum. Kullandığım sürüm türkçe. Hangi sürüm olduğunu hatırlayamadım ona nasıl bakabilirim ?

İndirdiğiniz klasör isminin sonunda yazar genelde..
 

ozan75

OpenCart-TR
Katılım
13 Mar 2010
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Teşekkürler..
az önce indirip denedim onuda yine aynı hatayı verdi..
 

mirac

OpenCart-TR
Katılım
7 Şub 2010
Mesajlar
1,383
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Beykoz____
Web sitesi
www.notebook-cantasi.com
Malesef o zaman sizin versiyon 1.4.3 olduğu için tema modul sıkıntısı çekmeniz doğal bir durum.. İndirdiğiniz modul veya temalarda versiyon kontrolu yapınız..
 

serkanakn

OpenCart-TR
Katılım
9 Ocak 2010
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Ben bu temayı ana dizine atıyorum. Fakat error veriyo hatada image sorunu var diyor.Anlamadım

İşte aşağıdaki gibi sorun yaşıyorum.Çözemedim..

"Fatal error: Call to a member function http() on a non-object in /home/bitkisel/public_html/catalog/controller/common/header.php on line 40"



www.bitkiselsabun.com
 

tolga35

OpenCart-TR
Katılım
28 Mar 2010
Mesajlar
185
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Konum
izmir
eka7a
ben 1.3.2 sürümünü kullanıyorum ve cok memnunun ama bazı isteklerim için mecburen 1.4 ve üzeri sürüme geçmem gerek ama 1.3.2 deki (violetta) temam çok hoş 1.4 de tasımamız zannedersem mumkun değil doğrumu
yada siz ne önerirsiniz
 

admin

Administrator
Yönetici
Katılım
13 Ağu 2009
Mesajlar
3,196
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Yaş
37
Konum
Bursa
Web sitesi
www.opencart-tr.com
serkanakn' Alıntı:
Ben bu temayı ana dizine atıyorum. Fakat error veriyo hatada image sorunu var diyor.Anlamadım

İşte aşağıdaki gibi sorun yaşıyorum.Çözemedim..

"Fatal error: Call to a member function http() on a non-object in /home/bitkisel/public_html/catalog/controller/common/header.php on line 40"

www.bitkiselsabun.com



Versiyon uyum sorunu var büyük ihtimal

tolga35' Alıntı:
eka7a
ben 1.3.2 sürümünü kullanıyorum ve cok memnunun ama bazı isteklerim için mecburen 1.4 ve üzeri sürüme geçmem gerek ama 1.3.2 deki (violetta) temam çok hoş 1.4 de tasımamız zannedersem mumkun değil doğrumu
yada siz ne önerirsiniz

Şuan da hangi sürümü kullanıyorsun. 1.3.2 temadaki resim dosyalarını 1.4.x sürümündeki default tema klasörüne atmalısınız ve temanızın stylesheet.css dosyası ile "common" klasöründeki header.tpl dosyasında birkaç değişiklik yapmalısınız.
 
Üst