merhaba, osdem hocam çok iyi düşünülmüş bir kod bence. eline sağlık
ben bunu ürün sayfasında göstermeye çalıştım. senin verdiğin kodları ürün sayfasına entegre ettim. php bilgim 0 olduğundan karşılaştığım bi hatayı çözemedim. bu konuda senden yardım bekliyorum.
http://www.teknopazaravm.com/ deki gibi yaptım. sorunsuz çalışıyor gibi göründü ilk zamanlar sonra kampanyalı bir ürüne benzer ürün ekleyince hata verdi.
Çalışan Halinin Resmi
Bu da benzer öğe ekleyince verdiği hata
ofset:5 in yazan yerdeki 5 sayısının eklediğim benzer öğe sayısına göre artıp azaldığını farkettim. 1 tane eklersem 2 yazıyor ondan sonra her benzer öğe için 1 er tane daha artıyor. şuan 4 benzer öğe var ofset:5 yazıyor.
php bilgim hiç yok. html ve biraz css biliyorum. kodlara baktım belki bişeyler yapabilirim diye.
Kod:
<script type="text/javascript" src="catalog/view/javascript/jquery/countdown.js"></script>
<?php if ($special) { ?>
<span><?php echo $text_left; ?>
<?php $j=1; foreach ($products as $product) { $j++ ?> <?php } ?>
<?php
$date = $this->model_catalog_product->getSpecialStartDate();
$endDate = str_replace('-',' ',$date[$j]["date_end"]);
$ymd = explode(" ", $endDate);
?>
<div style="float:right; padding-left:0px; color:#666; font-size:18px;" class="countdown<?php echo $j ?> timer"></div>
<script type="text/javascript">
$(function () {
$('.countdown<?php echo $j ?>').countdown({ until: new Date(<?php echo $ymd[0] ?>,<?php echo $ymd[1] ?>-1 , <?php echo $ymd[2] ?>),compact: true});
});
</script>
</span><br />
<?php } ?>
senin verdiğin kodun orjinalinde $i vardı baktım sayfanın altındaki benzer öğer kodunda da $i var. sanırım $i içine değerler yüklenen bir değişken. böyle düşünüp koddaki $i leri $j yaptım ama sorun çözülmedi yine.
$products as $product kısmından dolayı sorun oluyor diye düşünüyorum şuan. bir de çıkan hataları google da arattığımda $i ifadesinin kullanım amacının bu sayfada gereksiz olduğunu düşündüm. sanırım $i önerilen ürünler modülündeki birden fazla ürünün kampanya bitiş sürelerinin karışmaması için kullanılıyor. eğer doğru düşünüyorsam $i ve $products as $product değil de farklı bir yapı kullanmak gerekiyor.
bu arada resimde gösterilen hatadaki 34. satır buraya eklediğim kodda 7. satıra denk geliyor.
php bilen bir arkadaş sorunu çözebilir diye düşünüyorum. yardımlarınızı bekliyorum..
----
$i=1 yanlış yazmışım kodu kontrol ettim -1 olucakmış. ve '<?php } ?>' ifadesini </script> den sonrasına koydum. bu şekilde denediğimde sonuç biraz daha güzel
en azından ortada çalışan birşeyler de var :shy:
Bence '<?php $j=-1; foreach ($products as $product) { $j++ ?>' bu kalıp yerine sadece gösterilen ürünün bitiş zamanını alıcak bir kod lazım. bunu kullanınca benzer ürünlerde de aynı kalıp olduğu için çakışıyor.