soulofthesea
OpenCart-TR
oxgurunal' Alıntı:soulofthesea' Alıntı:merhaba. bütün forumu hatim ettim ancak hala problemimin çözümünü bulamadım. Sorunsuz export yapıyorum ancak excel okunamayan içerik buldu uyarısı alıyorum. excel dosyasında veriler eksik geliyor. yeni bir site kurmak istiyorum ancak yedeklerimi excel vasitasıyla tekrar düzenleyip import etmek istiyorum. arkadaşlar bilen varsa yardımcı olursa duacınız olacağım.
Arkadaşım neden exel ile uğraştığını çözemedim senin durumunda yeni site için yedekle/geri yükle menüsü işini görür gibi?
Bununla birlikte hemen belirteyim ki export/import csv ler bir süre sonra kullanılmaz hale geliyor çünkü her seferinde database yapısı değişiyor.bence sen söyle yap yedekle geri yükle menüsünden ürünse aktarmak istediğin kısım product olanları seç sadece ve yedekle de.kaydettiğin dosyayı exelle aç değişikliğini yap geri yükle de.aynı şeyi yapmış olucaksın ne gerek exel le felan uğrasıyorsun.
Bu arada database yapısı değişiyor derken her yeni sürümde demek istedimdi...
merhaba arkadaşım. cevabın için çok teşekkür ederim. ancak cevabında belirttiğin gibi database yapısı sürekli değiştiği için excel ile yedek alıp yüklemek istiyorum. çünkü excel ile daha stabil ve rahat çalışabiliyorum.
ayrıca export / import sorunumu yine excel sayesinde çözdüm
herkes exceli çok iyi bilmeyebilir. o yüzden benimle aynı sorunu paylaşan arkadaşlara birkaç tavsiyem var;
1- ürün resimlerinde türkçe karakter ya da boşluk kullandıysanız kontrol edip düzeltin.
2- ben backup dosyasındaki bütün türkçe karakterleri , ctrl+f ile değiştir bölümünden değiştirdim. (bunun etkisi oldu mu bilmiyorum)
3- en son ürün ismi çok uzun olan (resimlerinin de ismi çok uzundu) ürünleri sildim.
4- herhangi bir kategoriye tabii olmayan ürünleri sildim.
bu sorunları çözmek için, sorunun hangi ürünlerden kaynaklandığını bilmek gerekiyor. ben bunların hepsini excele sıralayıp, opencartın sıralama mantığını çözüp buldum. siz nasıl bulursunuz bilmiyorum ama bu değişiklikleri yaptığımda export / import modülü şu an sorunsuz çalışıyor.
bu yorumu yazmamın sebebi sorununu çözüp bir daha foruma uğramayan arkadaşlara sinir olmamdan kaynaklanıyor