peki...
bundan bir tane daha yapmak istesem...
yani iki adet static sayfa veya daha fazla çoğaltmak nasıl mümkün.
3 dosya var... sadece dosya isimlerine (php, lang ve tpl) yeni adlar versem çalışırmı
çalışmadı...
lang ve tpl dosyalarının içlerinde bir yol yok zaten..
tüm dosya adlarını static yerine static1 yaptım... controler içindeki php dosyasının içinde static.tpl ve static.php yollarınıda static1.tpl ve php yaptım. çalışmadı...
aynı dosyada iki tane information static diye yol vardı onlarıda static1 verdim
yine olmadı...
bu static sayfayı nasıl çoğaltabilirim. nerelere nasıl müdahale etmem gerekir?..
şimdi. gördüğüm kadarıyla bu forumda yeni bölüm nasıl eklenir bununla ilgili bir anlatım veya örnek yok.
yukarıdaki yazışmalara bakılırsa sağolsun emre static sayfa ekleme yöntemiyle soruna bir çözüm getirdi. fakat aynı sayfayı hala çoğaltamadım.
opencart.com ana forumunda yeni bölüm eklemeyi anlatıyorlar. linki aşağıdadır.
http://docs.opencart.com/display/opencart/Layouts
bunu yaptım ve yeni bölüm ekledim. fakat sayfayı çağırdığımda
'Anasayfa » Aradığınız Sayfa Bulunamadı! sayfa kaldırılmış yada degiştirilmiş olabilir.
Aradığınız Sayfa Bulunamadı! sayfa kaldırılmış yada degiştirilmiş olabilir.'
ibaresi çıkıyor...
ama bölüme-sayfaya eklentilerden modül kurduğumdada çalışıyor.
işlemi şöyle yaptım...
/catalog/view/theme/default/template/
içine yeni diye bir klasör açtım. içine de /catalog/view/theme/default/template/common içindeki home.tpl yi kopyalayıp yapıştırdım.
neticede bölüm çalıştı. modülde ekleyebiliyorum ama home.tpl yi kazma gibi aynen kopyalayıp yapıştırmış olmaktan kaynaklandığını sandığım aradığınız sayfa bulunamadı ibaresi sayfada çıkıyor.
ÇÖZÜM NEDİR?...
static sayfa kullanarak dilediğiniz kadar yeni ve bağımsız sayfa-bölüm ekleme yapabilirsiniz.
eğer bir tane bağımsız sayfa ekleyecekseniz emrebozokun yukarıda bahsettiği yöntem yeterli olacaktır.
Ancak daha fazla bölüme ihtiyacınız varsa ve benim gibi kod fakiri bir acemi iseniz. Emrebozokun verdiği informationstatic sayfasını düzenleyip çoğaltabilirsiniz.
nasıl yapılır?.. (acemi yöntemi)
1- tek sayfaiçin emrenin dediklerini yaptık ve bir adet bağımsız bölümümüz oldu zaten...
2- fazladan dilediğimiz kadar bölüm eklemek için...
indirdiğiniz klasörde 3 dosya var...
notepad ile açın: catalog/controler/information/static.php
en baştaki
'class ControllerInformationStatic' i, (ben static1 diye bir sayfa oluşturduğum için) class ControllerInformationStatic1 yapın....
sonra notepad ile bunu arattırın: information/static ve bulduğu her yere bunu yazın information/static1 (tekrar ediyorum ben static1 diye bölüm açtığım için siz ne isim verirseniz o olur)
kapatın.
açın: catalog/language/turkish/static.php
bulduğunuz her static yerine static1 yazın
(zaten iki tane var)
kapatın
sonra...
catalog/controler/information/static.php
catalog/language/turkish/static.php
catalog/wiev/theme/default/template/information/static.tpl
bu dosyaların adını static1 yapın.
ana dizine yükleyin ve aynı ilk sayfayı yaptığınız gibi site admin sayfasından sistem/dizayn/bölüm den yeni bölüm ekleyin. yol olarak ilkinde nasıl information/static yazdı iseniz bu sefer ikinci sayfamız için information/static1 yazın.
modüllerden bu sayfaya dilediğiniz modülü çağırıp çalıştırın.
muhakkak daha etkin ve profesyonel bir yolu vardır. yukarıda sordum zaten... cevap gelmedi ve ben bu kadar yapabildim...uğraştım... ama oldu