Warning: glob() has been disabled for security reasons

Reis...

OpenCart-TR
Katılım
16 Ocak 2010
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Ana sayfada hatalar ve tr karakter sorunu

Merhaba arkadaşlar
Sorunum opencart kurdum siteye girdim şu hatalar mevcut
Birde türkçe karakter sorunu var.

Kod:
Warning: glob() has been disabled for security reasons in /home/delikanl/public_html/system/library/cache.php on line 6Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/delikanl/public_html/index.php:67) in /home/delikanl/public_html/index.php on line 149Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/delikanl/public_html/index.php:67) in /home/delikanl/public_html/system/library/currency.php on line 43Warning: glob() has been disabled for security reasons in /home/delikanl/public_html/system/library/cache.php on line 20Warning: glob() has been disabled for security reasons in /home/delikanl/public_html/system/library/cache.php on line 47Warning: glob() has been disabled for security reasons in /home/delikanl/public_html/system/library/cache.php on line 20Warning: glob() has been disabled for security reasons in /home/delikanl/public_html/system/library/cache.php on line 47Warning: glob() has been disabled for security reasons in /home/delikanl/public_html/system/library/cache.php on line 20Warning: glob() has been disabled for security reasons in /home/delikanl/public_html/system/library/cache.php on line 47Warning: glob() has been disabled for security reasons in /home/delikanl/public_html/system/library/cache.php on line 20Warning: glob() has been disabled for security reasons in /home/delikanl/public_html/system/library/cache.php on line 47Warning: glob() has been disabled for security reasons in /home/delikanl/public_html/system/library/cache.php on line 20Warning: glob() has been disabled for security reasons in /home/delikanl/public_html/system/library/cache.php on line 47
 

admira

OpenCart-TR
Katılım
20 Ocak 2010
Mesajlar
248
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.TrendCorap.com
RE: HELP : Kurulumdan Sonra Hata Lütfen Yardım.

Merhaba, /httpdocs/image/cache/data dizinindeki cache ve alt dizinindeki data klasörünü sil ve sildiğin klasörleri yeniden oluştur ve izinleri 777 yap. Sorun çözülebilir. İyi çalışmalar...
 

AktifNetwork

OpenCart-TR
Katılım
1 May 2010
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
RE: HELP : Kurulumdan Sonra Hata Lütfen Yardım.

Bu glob hatası hocam image hatası değil. Onu da denedim.
 

mirac

OpenCart-TR
Katılım
7 Şub 2010
Mesajlar
1,383
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Beykoz____
Web sitesi
www.notebook-cantasi.com
RE: HELP : Kurulumdan Sonra Hata Lütfen Yardım.

AktifNetwork' Alıntı:
Bu glob hatası hocam image hatası değil. Onu da denedim.

Bu konu hakkında sunucunuza başvurmanız gerekiyor.. php.ininden disabled edilen fonksiyonlardan glob anahtarını silmesi gerekiyor..
 

gokhander

OpenCart-TR
Katılım
5 Mar 2010
Mesajlar
14
Tepkime puanı
0
Puanları
0
RE: HELP : Kurulumdan Sonra Hata Lütfen Yardım.

help ne demek :)
 

admin

Administrator
Yönetici
Katılım
13 Ağu 2009
Mesajlar
3,196
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Yaş
37
Konum
Bursa
Web sitesi
www.opencart-tr.com
admira' Alıntı:
Merhaba, /httpdocs/image/cache/data dizinindeki cache ve alt dizinindeki data klasörünü sil ve sildiğin klasörleri yeniden oluştur ve izinleri 777 yap. Sorun çözülebilir. İyi çalışmalar...

mirac' Alıntı:
AktifNetwork' Alıntı:
Bu glob hatası hocam image hatası değil. Onu da denedim.

Bu konu hakkında sunucunuza başvurmanız gerekiyor.. php.ininden disabled edilen fonksiyonlardan glob anahtarını silmesi gerekiyor..

Admira'nın dediği şekilde çözülmesi gerekiyor. Opencartı ilk kurduğunuzda image/cache klasörü olmuyor. Siz sayfayı açmak istediğinizde OC bunu kendisi oluşturuyor. Oluşan klasörün ve içerisindeki klasörlerin iznini silmeden değiştiremiyorsunuz. cache klasörünü silip tekrar oluşturmanız içindekileri kendiniz oluşturun. Aksi taktirde OC kendisi oluşturacak ve tekrar aynı hatayı alacaksınız.

Eğer tüm bunlara rağmen düzelmiyorsa miracın dediği gibi sunucunuz ile görüşün ama onlarda büyük ihtimalle sunucunun güvenliği için bu özelliği açamayacaklarını söyleyeceklerdir.

gokhander' Alıntı:

Türkçe'nin gözünü seveyim demek :)
 

Kürsat

OpenCart-TR
Katılım
26 May 2010
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
0
meraba arkadasim ben bunu yaptim dedigin gibi chace dosyasini sildim yeniden yaptim türkce ceviri hatasi gecti ama yukarda yazi var o hala duruyor ne bunun cözümü
 

admin

Administrator
Yönetici
Katılım
13 Ağu 2009
Mesajlar
3,196
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Yaş
37
Konum
Bursa
Web sitesi
www.opencart-tr.com
Sadece cache klasörünü silip oluşturmayacaksın. bir üst mesajda yazanları tam olarak yap hala bu hatayı almaya devam ediyorsan.

Bu mesajda yazılanları yap.
http://forum.opencart-tr.com/thread-679.html

Yine "Warning: glob() has ...." hatası devam ediyorsa hatayı sunucuna bildir
 

coskunev

OpenCart-TR
Katılım
23 Tem 2010
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Merhabalar ....
Biliyorum sormadan önce araştır diyeceksiniz ve inan ki hiç kimseye sormadan saatlerimi araştırmaya verdim. Bu hatanın nerden kaynaklandığını nasıl çözülebileceğini aşşağı yukarı biliyorum. Bu forumda ve diğer forumlarda yeteri kadar vakit harcadım.
Arkadaşlarımın dediği
"httpdocs/image/cache/data dizinindeki cache ve alt dizinindeki data klasörünü sil ve sildiğin klasörleri yeniden oluştur ve izinleri 777 yap" işlemini yaptım.
Yine php.ini deki
"magic_quotes_gpc = Off;
register_globals = On;
default_charset = UTF-8;
memory_limit = 64M;
max_execution_time = 18000;
max_upload_filesize = 999M;
safe_mode = Off;
mysql.connect_timeout = 20;
session.use_cookies = On;
session.use_trans_sid = Off;
session.gc_maxlifetime = 12000000;
allow_url_fopen = on;
" kısmında register_global=On yaptım ki Off du her iki durumuda denedim. Hatta bi arkadaşım php.ini dosyasını bu şekilde tümklasörlere kopyala demiş onu da yaptım. Hiç bir şey olmadı. Sonuç olarak hostuma yazdım.. Onlarda bana
"" Scriptinizden uyarı mesajlarını kapatırsanız sorun kalmayacaktır. "" şeklinde tek satırlık mesaj yazmışlar. :) Sonuç gene aynı. Kullandığım sürüm 1.4.9.2 yeni kurulum güncelleme değil. hala aynı hala aynı.. Bir yerlerde yanlışlık yapıyorum. Ama nerde bilemiyorum kafam durdu artık...adres
www.quagele.com
bi bakarmısınız lütfen şiştim artık... teşekkürler şimdiden
 

caghan1907

OpenCart-TR
Katılım
24 Ara 2010
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
arkadaslar sitemde suan Warning: glob() has been disabled for security reasons var bu sorunu giderdikten sonra türkçeleştirmede normal şekilde calıscakmıdır? karakterler birbirine girmiş durumda şuanda

teşekkürler simdiden iyi günler...
 

Gökhan TAYLAN

OpenCart-TR
Katılım
14 Tem 2010
Mesajlar
826
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Konum
İzmir
caghan1907' Alıntı:
arkadaslar sitemde suan Warning: glob() has been disabled for security reasons var bu sorunu giderdikten sonra türkçeleştirmede normal şekilde calıscakmıdır? karakterler birbirine girmiş durumda şuanda

teşekkürler simdiden iyi günler...


sunucu sahibine disable_function:

kısmındaki glob fonksiyonunu kaldırmasını söylersen düzelecektir.
 

sedatyucel

OpenCart-TR
Katılım
23 Şub 2011
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
0
aynen bende hepsini yaptım
Türkçe karakter hatası ve 15 satırlık glob hatası devam ediyor
Az önce db sıfırdan açıp silip tekrar denedim
BENCE verdiğiniz TÜRKÇE son versiyonda bir sorun var SIFIRDAN kurmayı deniyorum ben sinir oldum burda yokmu çözümü olan yada oturup deneyecek bi çözüm üretecek

coskunev' Alıntı:
Merhabalar ....
Biliyorum sormadan önce araştır diyeceksiniz ve inan ki hiç kimseye sormadan saatlerimi araştırmaya verdim. Bu hatanın nerden kaynaklandığını nasıl çözülebileceğini aşşağı yukarı biliyorum. Bu forumda ve diğer forumlarda yeteri kadar vakit harcadım.
Arkadaşlarımın dediği
"httpdocs/image/cache/data dizinindeki cache ve alt dizinindeki data klasörünü sil ve sildiğin klasörleri yeniden oluştur ve izinleri 777 yap" işlemini yaptım.
Yine php.ini deki
"magic_quotes_gpc = Off;
register_globals = On;
default_charset = UTF-8;
memory_limit = 64M;
max_execution_time = 18000;
max_upload_filesize = 999M;
safe_mode = Off;
mysql.connect_timeout = 20;
session.use_cookies = On;
session.use_trans_sid = Off;
session.gc_maxlifetime = 12000000;
allow_url_fopen = on;
" kısmında register_global=On yaptım ki Off du her iki durumuda denedim. Hatta bi arkadaşım php.ini dosyasını bu şekilde tümklasörlere kopyala demiş onu da yaptım. Hiç bir şey olmadı. Sonuç olarak hostuma yazdım.. Onlarda bana
"" Scriptinizden uyarı mesajlarını kapatırsanız sorun kalmayacaktır. "" şeklinde tek satırlık mesaj yazmışlar. :) Sonuç gene aynı. Kullandığım sürüm 1.4.9.2 yeni kurulum güncelleme değil. hala aynı hala aynı.. Bir yerlerde yanlışlık yapıyorum. Ama nerde bilemiyorum kafam durdu artık...adres
www.quagele.com
bi bakarmısınız lütfen şiştim artık... teşekkürler şimdiden
 

sedatyucel

OpenCart-TR
Katılım
23 Şub 2011
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
0
eka7a' Alıntı:
Sizce olabilir ama herhangi bir sorun yok sorunu kendiniz de arayınız.
çok açıklayıcı ve aydınlatıcı oldu yardım için teşekkürler
boş bir alanda verdiğiniz türkçe tam sürümü sıfırdan kurdunuzmu acaba ?
 

admin

Administrator
Yönetici
Katılım
13 Ağu 2009
Mesajlar
3,196
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Yaş
37
Konum
Bursa
Web sitesi
www.opencart-tr.com
Benimle dalga mı geçiyorsun arkadaşım. Sizin çalışmıyor dediğinizi ben (localhost hariç) ayda 100 defadan fazla farklı farklı sunucuya sıfırdan kuruyorum. Bilmem anlatabildim mi?
 

sedatyucel

OpenCart-TR
Katılım
23 Şub 2011
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
0
eka7a' Alıntı:
Benimle dalga mı geçiyorsun arkadaşım. Sizin çalışmıyor dediğinizi ben (localhost hariç) ayda 100 defadan fazla farklı farklı sunucuya sıfırdan kuruyorum. Bilmem anlatabildim mi?
bende 7 senedir farklı farklı scriptleri kuruyorum kendi serverlarım var 5-6 tane yurtiçi yurtdışı glob hatası ok benden kaynaklı ama Türkçe karakter hatası sizden kaynaklı ingilizce kurup üstüne Türkçe yamanızı kurdum sorun olmadı...
Tek satır cevap vererek dalga geçerseniz cevabımda benzer şekilde olur ne kadar saygı gösterirseniz o kadar saygı görürsünüz...
Genede çalışmalarınız için teşekkür ederim elinize sağlık kolay gelsin...
 

admin

Administrator
Yönetici
Katılım
13 Ağu 2009
Mesajlar
3,196
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Yaş
37
Konum
Bursa
Web sitesi
www.opencart-tr.com
Arkadaşım ben sizinle dalga geçmiyorum hatanın sizde olduğunu söylüyorum.

Bu yazdıklarınızla komiksiniz arkadaşım sadece komik bunca kişi tam sürümü kurup kullanıyor bende kullanıyorum. Hata olmuyor ama siz beceremediğiniz için Türkçe sürümde hata olmuş oluyor. Biraz mantıklı düşünün arkadaşım.
 

ByDaDaS

OpenCart-TR
Katılım
1 Ocak 2011
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Soylenenleri yaptım halen aynı problem deavm ediyor hata şöyle ki:
Warning: chmod() has been disabled for security reasons in /home/safariak/public_html/catalog/model/tool/file_data.php on line 154Warning: fopen(/home/safariak/public_html/system/logs/counter.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/safariak/public_html/catalog/model/tool/file_data.php on line 155
Ben bir türlü çözemedim. yardımlarınızı bekliyorum.


yazı yazdıktan sonra hatayı buldum. sitede ziyaretcileri sayılarını sayan bir modul vardı pasif yaptım düzeldi. :)

yazı yazdıktan sonra hatayı buldum. sitede ziyaretcileri sayılarını sayan bir modul vardı pasif yaptım düzeldi. :)
 

Metuh

OpenCart-TR
Katılım
15 Nis 2011
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Puanları
0
bu konu hakkında kesin bir cözüm bilen varmı arkadaşlar linux host için glob kapalı olduğu halde hiç bir şekilde sorun düzelmiyor glob kapalı halde iken bu sorunu cözmenin bi yolu yokmu
 

harsh

OpenCart-TR
Katılım
6 Mar 2012
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Puanları
0
eski hosting te kuruyorum herhangi bir problem yok ama yenisinde deniyorum

Warning: glob() has been disabled for security reasons in /home/.....

hatası alııyorum.
her ne yaptımsa bir türlü olmuyor.
bana göre hosting firmasından kaynaklanıyor
ticket bıraktım şu anlık ses seda yok
 
Üst