Seo Proplemi Ciddi (Sitem Banlanmak Üzere)

matkap

OpenCart-TR
Katılım
20 Şub 2010
Mesajlar
27
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
26
Merhaba Arkadaşlar
Şimdi yönetici arkadaşlar boş yere açıyorsun bu konuyu diye düşünecek ancak değil

50 bin konulu Open cart sistem çalıştırıyorum ancak ciddi bir seo problemi var Bu sitenin google tarafından banlanmasına sebep olacaktır büyük ihtimal

Aynı sayfa 4-5 yerde çıkıyor

A Ürünü

site.com/a-urunu/
site.com/etiket/a-urunu/
site.com/uretici/a-urunu/
site.com/kategori/a-urunu/

Her Tarafta aynı problem var ve sitemin ziyaretçi sayısı çok güzeldi durduk yere bitiyor ve banlanacağını düşünüyorum saçma bir şekilde kopya sayfalar var sitede google 'in en kızdığı nokta bunun çözümü olmadan bence başka çözüme gerek yok

Bunun seo açısından en iyisini yine tekrarlıyorum

site.com/kategori/konu.html şeklinde çıkması eğer böyle birşey yapabilirseniz gerçekten büyük adım atmış olunur.
 

TECHNOLOG

OpenCart-TR
Katılım
4 May 2010
Mesajlar
641
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Konum
Peygamberler Şehri
Web sitesi
www.edessaweb.com
katılıyorum. google konusunda google sitemap ı google aktardım. ilk 3 gün istediğim anahtar kelime ile sitemi üst sıralarda buluyordum. ama şimdi ancak sadece site adını domaindeki gibi yazınca buluyorum. kolay kolay banlanacağını sanmıyorum ama sizin dediğinizde gerçekten ciddi bir problem. .html için mirac arkadaşımız forumda nasıl yapılacağını anlatmıştı ancak galiba onda da hatırladığım kadarıyla azcık problem oluyordu. sonuç olarak yine a-urunu.html olduğunda alt dizinler şeklinde yine gösteriyordu. kategori/a-urunu.html gibi.
 

matkap

OpenCart-TR
Katılım
20 Şub 2010
Mesajlar
27
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
26
Arkadaşlar Problem html yapmak değil proplem şu

mevcut bulunan auto seo kategori ve ürünleri .html yapıyor
Ancak olması gereken kategori dizin şeklinde ürün .html şeklinde olmalı
ve bir ürünü sitenin heryerinde gösterirken ait olduğu kategori ile birlikte göstermeli

yani
site.com/kategori/
site.com/kategori/urun.html
site.com/tags/etiket/
site.com/search/aranilan-kelime/




Arkadaşlar yeniden diyorum tamam güzel bir sistem gerçekten ancak tüm siteler google tarafından itelenmek üzere
ben opencartı taamen bozdum hobi sitesi yaptım 50 000 konu ekledim tekil 15k ziyaretçi planlayıp gerçekten güzel bir örnek olacakken seo ayrıntısından dolayı banlanacak çünkü sistemin ne olduğu önemli değil google kopya sayfalara karşı

Kopya Icerik: Google’in cezalandirdigi sitelerden bazilari kopya icerik kullanan sitelerdir. Bir kullanici arama yaptigi zaman aradigi terim icin en uygun olan sonuc hem o kelimeleri yusek oranda icerdigi hemde baska dokumanlarda bulunmadigi icin bir makale olabilir. Ve bu makale bir cok sitede yayinlaniyor olabilir. Ama Google kullaniciya sonuclari sunarken ayni makaleyi iceren sonuclari pes pese sunarsa sonuclarin birbirinden farki olmayacaktir. Buda Google’in amaci olan en uygundan daha asagiya dogru farkli sonuclari sunmaktan uzak olucaktir. Bazi icerik yonetimi iceren siteler farkli sayfalarda makalelerin ozetlerini sunarken vede farkli sekilde arama secenekleri sunarken makalelerin farkli paragraflarini karistirip bazi sayfalari ozgun icerikmis gibi gosterebilir. Kopya icerigi anlamak icin sayfa toplamina bakildigi gibi kisa cumleleride kontrol etmek gerekir. Bu sekilde kopya icerigi belirli bir yuzdenin uzerinde kullanan sitelerin normal sayfalarida cok guvenli olmazlar. Ozgun icerik kullanan siteler daha guvenli olurlar. Kopya icerige belirli bir sayida siralama cezasi verilmez ama sayfalari trustrank eksikliginden yukarilarda cikmazlar. Daha onceden guven kazanmis bir siteye sonradan kopya icerik eklemek bir sure icin farkli sonuclar dogrurucaktir. Google bu arada, icerigin ilk buldugu sayfaya ait oldugunu kesin olarak ayirt edemeyebilir. Daha kuvvetli sitelerde ki daha kuvvetli sayfalar aramalarda icerigin orjinal yeriymis gibi gozukebilir. Yahoo bu konuda daha iyidir ama Yahoo’da siteleri yeterince hizli ve yeterince sik kontrol edemediginden ilk koyanin ilk bulunmasi kesin diildir. Devamli ozgun icerik kullanmak sitenize bu tip filtreler uygulanmasini engellyecektir.

saygılar.

Kaynak : http://www.google.com/support/forum/p/webmasters/thread?tid=6e174d5f2141879f&hl=tr
 

admin

Administrator
Yönetici
Katılım
13 Ağu 2009
Mesajlar
3,200
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Yaş
38
Konum
Bursa
Web sitesi
www.opencart-tr.com
Evet bu konu son derece gereksiz bir konu. Siz Googlenin bahsettiği kopya içeriğin ne olduğunu anlamamışsınız. Google nin söylediği ile sizin söyledikleriniz birbirinden farklı ve sizin bahsettiğiniz ile hiçbir ilgisi yok.

OpenCarttın link yapısı o şekildedir. Linklerinizin o şekilde olması kopya olduğu anlamına gelmez. Bu neden den dolayı da banlanmazsınız(Tabi siz sitenize eklediğiniz yazıları resimleri başka siteden kopyalamadıysanız).

Örneğin altdaki 3 linkte aynı yazıya çıkar ama bu kopya anlamına gelmez.
http://forum.opencart-tr.com/archive/index.php/thread-1166.html
http://forum.opencart-tr.com/thread-1166.html
http://forum.opencart-tr.com/showthread.php?tid=1166

Googlenin kopya içerikten bahsettiği de başka bir sitedeki yazıyı, anlatımı şiiri vs kopyalayıp(çalarak) kendi siteniz de yayınlamanızdır. Google hangisinin kopya hangisinin özgün içerik olduğunu anlayacaktır. Googlenin kızdığı nokta da budur ve bu çok kısa sürede çok fazla içerik kopyalayarak(çalarak) yaparsanız banlanırsınız. Banlanmasanız bile arama sonuçların da geriye düşersiniz.
 
Üst