Postlar arası fark nedir ?

esedun

OpenCart-TR
Arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu var

Yapı kredi garanti deniz v.s postları piyasada dolaşıyor bunların birbirinden farkı nedir ben y.kredi postu kursam garanti kredi kartı olan o posttan alış veriş yapamazmı ?
bu postlardaki mantık ne oluyor mesela garanti bankası kampanya yapıyor bizimde antlaşmamız var bu anlaşma neticesinde garantinin postunu kullanmak zorundayız öyle mi oluyor ?

bir diğer sorumda üsteki gibi ise sistem otomatik tanıyormu kredi kartlarını mesela diğer alış veriş sitelerinde ben banka seçmeden direk kredi kartı bilgilerimi giriyorum sistem kartımı tanıyor ve taksit seçenekleri sunuyor open carttaki yazılan post sistemleride bu şekildemi çalışıyor ?

Yardımlarınız için Şimdiden teşekkürler.

umitcivi

OpenCart-TR
Merhaba,

Birbirinden farkları verilen banka ve bonus, maximum vs gibi kredi kartı ile ayrılmaları. Kart kullanıcı kitlesine göre seçim yapabilirsiniz ilk aşamada. Böylece daha fazla kitleye taksit ve banka kampanyalarını sunabilirsiniz. Çünkü örneğinizde sorduğunuz soru gibi yapıkredi bankasının posunu kurarsanız, o model üzerinden yapıkredinin kendi kartına taksit sunabilir ancak garantinin kartına taksit sunamazsınız sadece tek çekim işlem gerçekleştirilecektir.

Kredi kartı bilgilerinin sisteme girilmesiyle bankayı tanıması tamamen modüle ait bir özelliktir. Bunu opencart ya da herhangi bir sistemde gerçekleştirebilirsiniz. İlk rakam tanımlanmış olduğu sektörü belirtmektedir. İlk 6 hanesi ise kartı veren firmayı tanımlamaktadır. Örneğin; 4xxx xx visa - 51xx xx ve ya 55xx xx mastercard. x harfleri ile gösterilen numaralar her firmanın her kartında farklıdır. Örneğin: 5400 61 YapıKredi Play Mastercard’ı ifade etmektedir. İlk 6 hane ile kartın hangi firmadan olduğunu anlayabiliriz. Geriye bu bilgilerle pos oluşturmak kalıcaktır. Bu tamamen pos kodlayıcısının eklediği özelliklerden biri olucaktır. Opencartta da bu kullanılabilir.

esedun

OpenCart-TR
umitcivi' Alıntı:
Merhaba,

Birbirinden farkları verilen banka ve bonus, maximum vs gibi kredi kartı ile ayrılmaları. Kart kullanıcı kitlesine göre seçim yapabilirsiniz ilk aşamada. Böylece daha fazla kitleye taksit ve banka kampanyalarını sunabilirsiniz. Çünkü örneğinizde sorduğunuz soru gibi yapıkredi bankasının posunu kurarsanız, o model üzerinden yapıkredinin kendi kartına taksit sunabilir ancak garantinin kartına taksit sunamazsınız sadece tek çekim işlem gerçekleştirilecektir.

Kredi kartı bilgilerinin sisteme girilmesiyle bankayı tanıması tamamen modüle ait bir özelliktir. Bunu opencart ya da herhangi bir sistemde gerçekleştirebilirsiniz. İlk rakam tanımlanmış olduğu sektörü belirtmektedir. İlk 6 hanesi ise kartı veren firmayı tanımlamaktadır. Örneğin; 4xxx xx visa - 51xx xx ve ya 55xx xx mastercard. x harfleri ile gösterilen numaralar her firmanın her kartında farklıdır. Örneğin: 5400 61 YapıKredi Play Mastercard’ı ifade etmektedir. İlk 6 hane ile kartın hangi firmadan olduğunu anlayabiliriz. Geriye bu bilgilerle pos oluşturmak kalıcaktır. Bu tamamen pos kodlayıcısının eklediği özelliklerden biri olucaktır. Opencartta da bu kullanılabilir.

Bilginiz için teşekkürler uzun uğraşlar neticesinde sizinde bilgileriniz eşliğinde baya yol aldım ben şunuda öğrenmek istiyorum süzgeç yapabilirmiyim
mesela şöyle
ex:
müşteri kart bilgisini girdiğinde ben ilk hane ve sonraki 6 haneyi veritabanında oluşturduğum kayıtla sorgulatıp hangi banka ve tip k.redi kartı olduğunu tespit ettirip kişinin banka seçmeden otamatik olarak taksit seçeneklerini karşısına getirebilirmiyim burdaki mantığı çözemedim eğer benim kendi sql tabanımda sorgulatmama izin veriyor ise banka bu mümkün kılınabilir lakin emin değilim bu pos sistemini ilk defa yapacağım

baktım beceremiyorum bu mantıkta elinizde hazır bir sistem mevcut mu ?
mevcut ise entegre işlemleri ile birlikte ücreti nedir

imzanınızda gördüğüm kadarıyla satışını yapıyorsunuz.

Teşekkürler