OpenCart Nerede ve Nasıl Olursa Daha Çok Kullanılır?

webhane

OpenCart-TR
Katılım
22 Ara 2010
Mesajlar
70
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,

Herkes fikrini beyan ederse OpenCart daha iyi konuma gelerek tercih edilme sebebi olabilir, Sizce OpenCart'ta ne olsaydı daha iyi olurdu?

Benim aklımda olan 2 3 şeyi yazarak herkesinde yazmasını rica ediyorum.


1) En önemli olarak eksik gördüğüm Kredi Kartı ile Tüm bankaların Ödemeleri.
2) Ücret ile satın alınan modullerin OpenCart-TR Moderator\Adminlere bildirilerek sistemde yer alması Böylelikle modul satın alınırken herkes gönül rahatlığıyla ortak olabilir modullere.
3) Yönetimin bu konuyla yakından ilgilenmesine canı gönülden bekler, yapabileceğim birşey olduğunda ise yardımımdan çekinmeyerek Diğer arkadaşlarında fikirleriyle ortak bir karar varılmasından yanayım.

İyi forumlar.
 

admin

Administrator
Yönetici
Katılım
13 Ağu 2009
Mesajlar
3,200
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Yaş
38
Konum
Bursa
Web sitesi
www.opencart-tr.com
1-Yakın bir gelecekte söz veremem ama ileri kredi kartı ödeme seçeneklerine el atıp bir düzene sokmayı düşünüyorum. Bu ne zaman olur bir şey diyemem çünkü yapmayı düşündüğüm ve sıraya koyduğum o kadar çok şey var ki buna ne zaman sıra gelir bilemiyorum.
2-Ücretli dağıtılan modüllerin sisteme dahil edilmesi söz konusu olamaz.

Bir modül almayı düşünüyorsanız ve ücreti pahalı geliyorsa Ücretli İstekleriniz bölümüne Ortak aradığınıza dair bir konu açabilirsiniz. Sizin almak istediğiniz modül ile ilgilenen biri varsa birlikte alabilirsiniz. İlgilenen kimse olmazsa yapacak pek bir şeyiniz kalmıyor ya vazgeçeceksiniz ya da tek başınıza alacaksınız.
 

webhane

OpenCart-TR
Katılım
22 Ara 2010
Mesajlar
70
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Ücretli dağıtılmamasının sebebini gayet olumlu ve yerli buldum açıkcası lakin kredi kartı sorununu sürekli güncel tutabilecek gerekirse bir fiyat bazında satın alıp destek alabileceğimiz biriminin olması çok harika olur diye düşünüyorum. Yapı Kredinin tek çekim dahil taksitli olarak çalıştırdığım modulu mevcut böyle birşeye başlarsanız elimden geleni yaparım herkesin arayıpta bulamadığı birşey nihayetinde.
 

sabitertan

OpenCart-TR
Katılım
18 Eki 2010
Mesajlar
195
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Adana
1. eka üstada katılıyorum bu ödeme sistemlerine bir çözüm üretmek gerek (bu ayın ortalarında bi beyin fırtınası yapabiliriz)
2. xml entegrasyonunu geliştirmek(bir kaç tane yaptık ama doğrudan opencartın içine gömmek için elden geçmem gerek)
3. ücretli olarak dağıtılan eklentilere alternatif ücretsiz eklentiler oluşturulabilir.(bu fikrime eleştiri gelecektir bolca :) ancak bu fikri ücretli bir photoshop yerine gimp i geliştirmek gibi düşünün).
 

MasterBora

Moderator
Katılım
24 Nis 2010
Mesajlar
171
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Konum
Istanbul
Web sitesi
www.pikselplus.com
(Tenzih Ederim) OpenCart Türkiye Kullanıcılarının Her Harf ve Satırından Faydalanarak Elektronik Ticaret Yaptıkları ve Dolayısı ile Para Kazandıkları OpenCart Türkiye Formu'nu Etik Değerlere Uygun Bir Şekilde Kullanması Modüllerden ve Eklentilerden Çok Daha Önemli Bir Husu Olduğuna İnanıyorum..
 

webhane

OpenCart-TR
Katılım
22 Ara 2010
Mesajlar
70
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Açık konuşmak gerekirse presta adında bir yazılımda mevcut ben opencart'ın default temasını severek kullanmaya başladım bakıyorumda prestanın yeni garanti sistemi çoktan satılmaya başlamış, opencart neden bunun içinde yer almasın ki kullandıkça yazılımları geliştirilecek nihayetinde bence bu kaos olarak görülen kredi kartı ödeme için hızlı bir adım atmak gerekiyor. ortak ödemeyi istemeyip sitesinden çalıştırmak isteyenlere acır gibiyim, yazdırmak isteseler 600 700 tl üstü fiyat çekiyorlar, kimsede gögüs geremiyor yazıpta satmak isteyende yok zaten bu iş siz moderatorlara kalıyor gibime geliyor, copyright'ınızı hayata sokun bir an önce herkes faydalansın güzelim scriptten.
 

brskhrmn

OpenCart-TR
Katılım
16 Şub 2011
Mesajlar
39
Tepkime puanı
0
Puanları
0
opencart'ı seçmemin nedeni forumunun diğerler e-ticaret sistemi forumlarından daha aktif olması, yani yardım alma ihtimalimin yüksek olmasıydı.. Sağolsun buradaki arkadaşlar yardımcı oldu..

Kullanılması kolay, seo optimizasyonu bence oldukça iyi, ancak altını çizerek söylüyorum presta kadar geniş bir reklama yada teknik bilgiye sahip değil.. prestada her banka için sanalpos yazabilecek arkadaşlar mevcut, bir webmaster forumuna yapıkredi için sanalpos yazdıracağımı belirttim, 2si prestacı 1i coder 3 kişi müracat etti. Yani demek istediğim şu, presta'nın belki bu site kadar iyi olan aktif yardım forumu yok ancak iş bitirici adamları çok. aklınıza gelen her modül yada herşey yapılabiliyor. her banka için oös'siz kredi kartı modülü yazabiliyorlar..

opencart'a bakıldığında ise ödeme modülleri sıkıntı, normal modüller sıkıntı.. özellikle son sürüm kullanıyorsan eski sürümlerin yenisine entegrasyon aşaması için beklemek zorundasın..

opencart'ın yaygın olarak kullanılabilmesi için ödeme modüllerindeki sorunun ortadan kaldırılması lazım..
 
Üst