İl/İlçe Kargo Hesaplama

gokhankrcm

OpenCart-TR
Katılım
13 Şub 2012
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Merhaba arkadaşlar ,

Müşterinin seçeceği İl/İlçe 'ye göre hesaplanan kargo ücreti modülü arıyorum.Elinde olan , yol gösterebilecek olan arkadaşlardan fikir ve görüşlerini bekliyorum.

Fikir verebilecek biri yok mu? Ödeme şekli kapıda nakit veya kapıda kredi kartı şeklinde olacak.Sadece müşterinin gireceği il ve ilçeye göre faturasına ulaşım bedeli yansıyacak. Benzer modüller varsa paylaşır mısınız?
 

tarlak

OpenCart-TR
Katılım
13 Mar 2012
Mesajlar
26
Tepkime puanı
0
Puanları
0
bende acemiyim ama şunu deneyebilirsin (gerçi uzun bir işlem olacak ama en azından garanti olur). admin-sistem-yerelleştirme-şehirler/eyaletler kısmındaki yerlere eklemeler yap.mesela ankara yerine 1-merkez/ankara 2-polatlı/ankara vs vs. sonrada yine aynı admin bölümünden genel bölgeler kısmını elindeki kargo listesine göre düzenle ve birleştireceğin yerleri birleştir.ya da ; il isimlerini elleme ama o il için ve ilçe için olan verileri önüne koyup kıyasla. ilçe ayrımı yapmadan ortalama değer ile bilgi girişi yap ve bu şekilde yine bölgelere ayır.
aynı sorun bende de var ve ben ilçe girişi yapmadan ikinci yolu şu anda uyguluyorum.bazen + fark ödüyorum, bazende müşteriden fazla kargo bedeli almış oluyorum. birbirini dengeliyor.
 

gokhankrcm

OpenCart-TR
Katılım
13 Şub 2012
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Sorunumu , sabit kargo fiyatı modülünü ekleyeceğim ilçe sayısı kadar çoğaltarak hallettim.Dil dosyasından , ilgili yere ilçe ismini giriyorum. Admin panelinde ilçenin ismini değiştirmek için biryer olmuyor ama diğer tüm fiyat,bölge,açık kapalı olaylarını düzenleyebiliyorum.
 
Üst