default2 Free v0.3 (Flash Destekli Template)

MasterBora

Moderator
Katılım
24 Nis 2010
Mesajlar
171
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Konum
Istanbul
Web sitesi
www.pikselplus.com
Merhaba Arkadaslar

Flashla Desteklenmiş Çok Tatlı Bir Tema.. Ben Çok Beğendim Umarım Sizde Beğenirsiniz.

Tema Adı : default2
Sunan : qahar
Özellikleri : Site Tamamen Flashla Desteklenmiş, Kategorilerden Tutunda Ürün Vitrinine Kadar Flash Desteklidir.

Azıcık CSS'e Mudahele Ederseniz Muhtesem Bir Tema Ortaya Cıkabilir.

Anasayfadaki slayt resimlerin kodları hakkında burayı inceleyiniz..

Not : Temayı Kurduktan Sonra Sağ Bloklar Bozuk Çıkabilir. Bunu Düzeltmek için Admin Panelinden Sağda Bulunan Tüm Blokları Sola Çekin Sorun Düzelir

attachment.php


DEMO SİTE

OC 1.4.9/1.4.9.1 İNDİR (Hata almamak için http://forum.opencart-tr.com/thread-1286-post-13569.html#pid13569 okuyunuz.)

1.4.9.3 ve üzeri sürümler hata almamak için http://forum.opencart-tr.com/thread-2740-post-13805.html#pid13805

OC 1.4.8b İNDİR

OC 1.4.7 İNDİR
 

Ekli dosyalar

  • theme_default2.zip
    256.8 KB · Görüntüleme: 1,402
  • default2.jpg
    default2.jpg
    34.3 KB · Görüntüleme: 7,783
  • default2-147.zip
    216.1 KB · Görüntüleme: 625
  • default2free_v03.zip
    1.4 MB · Görüntüleme: 2,005

katrankor

OpenCart-TR
Katılım
2 Tem 2010
Mesajlar
38
Tepkime puanı
0
Puanları
0
RE: [TEMA] default2 - OpenCart 1.4.8b (Flash Destekli)

Tema çok güzel elinize sağlık.
Slide da oynamıyı nasıl yapabiliriz acaba?
3 yerine 5 resim dönmesi yada resimin üstündeki yazıyı değiştirmek gibi?
 

mirac

OpenCart-TR
Katılım
7 Şub 2010
Mesajlar
1,383
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Beykoz____
Web sitesi
www.notebook-cantasi.com
RE: [TEMA] default2 - OpenCart 1.4.8b (Flash Destekli)

catalog/view/theme/default2/data/slide_image.tpl dosyasındaki linkleri çoğaltarak yapabilirsin.. Resimleride catalog/view/theme/default2/data/slide klasörüne atınız..
 

MasterBora

Moderator
Katılım
24 Nis 2010
Mesajlar
171
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Konum
Istanbul
Web sitesi
www.pikselplus.com
RE: [TEMA] default2 - OpenCart 1.4.8b (Flash Destekli)

mirac' Alıntı:
catalog/view/theme/default2/data/slide_image.tpl dosyasındaki linkleri çoğaltarak yapabilirsin.. Resimleride catalog/view/theme/default2/data/slide klasörüne atınız..

Buna Ek Olarak ; Resimlerinizi GIF Formatında Hazırlarsanız Eğer Daha Az Kaynak Harcayarak Daha Hızlı Sonuçlar Elde Edebilirsiniz..
 

katrankor

OpenCart-TR
Katılım
2 Tem 2010
Mesajlar
38
Tepkime puanı
0
Puanları
0
RE: [TEMA] default2 - OpenCart 1.4.8b (Flash Destekli Template)

Teşekkür edrim bu nası güzel bi forum :) :D
 

xxx82

OpenCart-TR
Katılım
22 Ara 2009
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
[TEMA] default2 - OpenCart 1.4.8b (Flash Destekli Template)

Elinize sağl çok güzel bir paylaşım.bir sorum olacak :
hem solda hem sağda blokların görünmesini nasıl sağlayabilirim?
kaç gündür stylesheet.css ile uğraşıyorum bir türlü başaramadım.
acil yardımınızı bekliyorum.
 

mirac

OpenCart-TR
Katılım
7 Şub 2010
Mesajlar
1,383
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Beykoz____
Web sitesi
www.notebook-cantasi.com
RE: [TEMA] default2 - OpenCart 1.4.8b (Flash Destekli Template)

Default stylesheet.css dosyasıyla default2 nin stylesheet.css dosyasını karşılaştır.. Muhtemelen css dosyasından content değeri olması lazım ve column_right değerleri.. Bunları default2 css dosyasına eklersen düzelir sanırım..

Ayrıca;

default2\template\common\home.tpl Aç..

Bul..
Kod:
<?php echo $column_left; ?>

Altına ekle..
Kod:
<?php echo $column_right; ?>
 

trial

OpenCart-TR
Katılım
28 Haz 2010
Mesajlar
73
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.donanimmerkezi.com
Explorer'daki kötü yerleşim

Hazırladığım sayfa firefox ve chrome'da normal olarak görünürken explorer'da çok kötü görünüyor. Sayfanın tüm tasarımı birbirine giriyor. Bu konuda neyi yanlış yaptım bilmiyorum. Bazı başlıklarla notepad'den kaynaklanabilceği yazılmış ancak ben notepad++ kullanıyorum.

Firefox görüntüsü :



Explorer görüntüsü : Bu görüntüde flash kısmı o kadar aşağıda çıkıyor ki resimin içine sığmadı.



Sizede çok yük oluyorum ama hakkınızı helal edin :rolleyes:
 

onurtez

OpenCart-TR
Katılım
29 Nis 2010
Mesajlar
105
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Konum
Eskişehir
Web sitesi
oyunparam.com
RE: Explorer'daki kötü yerleşim

css soruynu var Buyuk olasılıkla explorer 6 fılen kullanıyorsunuz yenı css kodlaırnı desteklemıyordur tarayınız. Surum guncelleyın deneyın
 

trial

OpenCart-TR
Katılım
28 Haz 2010
Mesajlar
73
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.donanimmerkezi.com
RE: Explorer'daki kötü yerleşim

Explorer eski değil. Sürümü 8.0.7600.16385

Firefox ve chrome'da böyle bir sorun yokken explorer'da sorun çıktı.
 

onurtez

OpenCart-TR
Katılım
29 Nis 2010
Mesajlar
105
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Konum
Eskişehir
Web sitesi
oyunparam.com
RE: Explorer'daki kötü yerleşim

Ek olarak ekledıgın bır eklentının css dosyası bozuyordur yada senın ekledıgın 1 css kodu yada eklentı eklemısın orta kısıma ratador banner onları eklerken tablo yada dıv taglarında eksıklık yapmıs olabılırsın.
 

trial

OpenCart-TR
Katılım
28 Haz 2010
Mesajlar
73
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.donanimmerkezi.com
RE: Explorer'daki kötü yerleşim

Sorunun kaynağını bulmak için çok uğraştım ama olmadı bende tekrar siteyi yapmaya karar verdim şuan için bir sorun yok gibi.

Yardımın için teşekkürler.
 

trial

OpenCart-TR
Katılım
28 Haz 2010
Mesajlar
73
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.donanimmerkezi.com
RE: [TEMA] default2 - OpenCart 1.4.8b (Flash Destekli Template)

İlginç bir şey farkettim. Bu temayı kullandığınızda default temayı sildiğimizde hata veriyor. Normal olarak bu tema ile default tema birbirinden bağımsız olması gerekmiyor mu?

Örneğin "theme/default2/templade/common/header.tpl" dosyası. Normalde default2 tema ile çalışan site. Ancak üst bölümdeki anasayfa hesabım vs... "theme/default/templade/common/header.tpl" temadan çekiliyor.

/theme/default/template/module/category.tpl! diye başlıyor hata vermeye. Bu hata diğer dosyalar ile devam ediyor. Sonuç olarak bu ve bunun gibi birçok dosyayı default temadan çekiyor.
Bu normal mi yoksa tema yapılırken mi yanlış yazım sözkonusu.
 

mirac

OpenCart-TR
Katılım
7 Şub 2010
Mesajlar
1,383
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Beykoz____
Web sitesi
www.notebook-cantasi.com
RE: [TEMA] default2 - OpenCart 1.4.8b (Flash Destekli Template)

default demek varsayılan demek olduğu için silineceği düşünülmemiş olsa gerek ayrıca yer kaplamasın diye dosyalar default temanın dosyalarını kullanmış temayı tasarlayan vatandaş..

default2 nin içindeki bir kaç dosya hariç header.tpl, home.tpl, cart.tpl vs. hariç diğerleri default temasına entegre olduğu için silmemenizde yarar var..
 

admin

Administrator
Yönetici
Katılım
13 Ağu 2009
Mesajlar
3,196
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Yaş
37
Konum
Bursa
Web sitesi
www.opencart-tr.com
RE: [TEMA] default2 - OpenCart 1.4.8b (Flash Destekli Template)

trial' Alıntı:
İlginç bir şey farkettim. Bu temayı kullandığınızda default temayı sildiğimizde hata veriyor. Normal olarak bu tema ile default tema birbirinden bağımsız olması gerekmiyor mu?

Örneğin "theme/default2/templade/common/header.tpl" dosyası. Normalde default2 tema ile çalışan site. Ancak üst bölümdeki anasayfa hesabım vs... "theme/default/templade/common/header.tpl" temadan çekiliyor.

/theme/default/template/module/category.tpl! diye başlıyor hata vermeye. Bu hata diğer dosyalar ile devam ediyor. Sonuç olarak bu ve bunun gibi birçok dosyayı default temadan çekiyor.
Bu normal mi yoksa tema yapılırken mi yanlış yazım sözkonusu.

Bu ilginç bir durum değil Mirac'ın da dediği gibi yerden tasarruf etmek için sadece değişiklik yapılan dosyalar buluyor.

OpenCart sistemi eğer temanız bir dosya eksikse bu dosyayı default tema içerisinde arar. Bu da sisteminizde oluşabilecek hataları önlemek içindir.

Örneğin bir modül yükleyeceksiniz modüller default temaya göre hazırlanırlar. Siz modülün tema dosyalarını kendi temanıza atmadığınız taktirde default temanın bulunduğu dizine yüklenir. Sistem önce dosyayı temanızın bulunduğu dizinde arar yoksa default tema da arar. Default temada dosya varsa düzgün olarak çalışır eğer yoksa sistem hata verir.

Sanırım açıklayıcı olmuştur.
 

agolhon

OpenCart-TR
Katılım
15 Tem 2010
Mesajlar
58
Tepkime puanı
0
Puanları
0
RE: [TEMA] default2 - OpenCart 1.4.8b (Flash Destekli Template)

Ben flash görmedim menülerde :D
 

agolhon

OpenCart-TR
Katılım
15 Tem 2010
Mesajlar
58
Tepkime puanı
0
Puanları
0
RE: [TEMA] default2 - OpenCart 1.4.8b (Flash Destekli Template)

ya neyse .. arkadaşlar üst menüde about us yazıyor onu değiştirdim data klasöründen Hakkımızda yaptım türkçe karakter hatası verdi neden:s
 

mirac

OpenCart-TR
Katılım
7 Şub 2010
Mesajlar
1,383
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Beykoz____
Web sitesi
www.notebook-cantasi.com
RE: [TEMA] default2 - OpenCart 1.4.8b (Flash Destekli Template)

header.tpl dosyasında arat bulman lazım.. Yaptığın değişiklikleri notepat++ ile yapmayı dene ve utf-8 olarak kaydet sorun çıkmaz..
 
Üst