Daha düzenli bir forum için

malesef

OpenCart-TR
Katılım
26 Ara 2009
Mesajlar
93
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Merhaba Arkadaşlar

Malumunuz o dur ki, 1.3.2 sürümünden 1.4.9 a kadar geçen süre zarfında başta yönetici arkadaşlar olmak üzere herbirimiz kendi çapımızda emek vermekteyiz.

Dolayısıyla forumumuzda konular ve konulara yazılan cevaplar çok fazla arttı..

Nacizane fikrim o dur ki, forumumuzun kategorileri düzenlenirse, kullandığımız sürüme uygun aradığımız ve paylaşacağımız hemen hemen herşeyi , o kategorinin içinde daha kolay bulabilir ve paylaşabiliriz.

Bir örnekle açıklayacak olursak ,

Ben 1.4.3 kullanıyorum. Diğer bir arkadaşımız 1.4.7 kullanıyor, öteki arkadaşımızda 1.4.9 kullanıyor.

Kurulum ve güncellemeye yönelik veya aradığımız bir modüle yönelik veyahutta paylaşacağımız bir temaya yönelik bir konu araştırdığımızda hepimizin tıkladığı kategori, sürümlerimiz farklı olmasına rağmen hep aynı kategori içerisinde.. en azından o kategorinin altına bir alt kategori daha açılarak, arayışlarımızı ve paylaşımlarımızı daha düzenli hale getirebiliriz diye düşünüyorum

Bununla ilgili olarak, mydesign haber forumlarını da örnek vermek istiyorum. Örneğin v.6 ile ilgili bir konu paylaşacaksam o kategorinin içine yazıyorum yazacaklarımı.

Ben biraz anlatma özürlüsü olduğumu düşünüyorum. anlaşıldım mı bilemiyorum. Niyetim forumumuzun daha da iyiye gitmesine yönelik.. anlaşılabildiysem ne mutlu.. anlaşılamadıysam anlatamadığım yerlerin üzerinden keyifle birkez daha geçerim.

Hepinize iyi bayramlar..

Selamlar
 

admin

Administrator
Yönetici
Katılım
13 Ağu 2009
Mesajlar
3,200
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Yaş
38
Konum
Bursa
Web sitesi
www.opencart-tr.com
Önerileriniz için teşekkürler. Anlatmak istediğinizi gayet iyi anlatmışsınız :)

Ancak şuan için OpenCart 2.0 sürümüne kadar ayrı bir bölüm açmayı ya da bu sürümden önce köklü bir değişikliğin olmadığı bir sürüm gelmediği sürece bir bölüm açmayı düşünmüyoruz.

Neden derseniz.

Bizim site üzerinde değişiklik yapmak için kullandığımız dosyalar sayfaların bulunduğu controller dosyaları, modül dosyaları ve tema dosyaları. Tema dosyalarını bir kenara alırsanız değişik yaptığımız diğer dosyalar çok azdır. Genelde değişiklik yapmak için product ve module içinde bulunan controller dosyalarını kullanırız. Bu dosyaların içleri birbirleri ile hemen hemen aynıdır. Eklenen bazı özelliklerden dolayı bu dosyalarda birkaç değişiklik yapmanız gerekmektedir ve bunlarda forumda anlatılmıştır.

Tema dosyalarında da pek bir değişiklik yoktur ama görsel bölüm olduğu için her kendine göre değişiklikler yapmaktadır. Yani tema dosyaları kişi kendi isteği doğrultusunda değiştirdiği için yapacak birşey yoktur.

1.3.2 den 1.4.9 kadar olan süreçte her sürüm için ayrı bir bölüm açtığımızda forum daha çok karışacaktır. Çünkü 1.4.0 ile 1.4.9 arasında pek bir değişiklik yoktur. Bu sürümler arasında herhangi birinde bir sorun ile karşılaşıldığını düşünün. Sorun aynı, sorunun cevabı aynı şimdi bu sorunun her sürümün bölümünde sorulduğunu ve cevaplandığını düşünün. Tek soru tek cevap ama 9 tane aynı konu.

Sizin dediğiniz şu şekilde olursa mantıklı olur. Çıkan sürümler 6 ay, 10 ay ya da 1 yıl gibi bir süre ara ile çıksa tamam sizin dediğiniz şekilde daha mantıklı olurdu ama 3 ayda bir yeni sürüm çıkıyor (Bu durum 1.4.4 den önce daha da kısaydı).

Yani kısaca OpenCart 2.0 sürümüne kadar köklü bir değişikliğe gidilmediği sürece sürümlere özel yeni bölüm ya da alt kategori açmayı düşünmüyoruz.

İyi Bayramlar
 
Üst