Bankalar, opencart kurulu sitelere pos verirken sorun çıkarıyor diye duydum

maximus___

OpenCart-TR
Katılım
3 Eyl 2010
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar,
yazı uzun oldu kusura bakmayın. sorularımı içeren kısımları kırmızı yaptım. zamanı olmayanlar o bölümleri okuyup yanıtlarsa sevinirim.

ben php developerim. şimdiye kadar oscommerce kullandım. aslında alışveriş sistemleri ilgi alanımın dışında kalıyor. bu nednele eş dost çok elzem olduğu durumlarda oscommerce kurdum geçtim. bundan sonra bu tür işlerimde prestashop ve opencart kullanmayı düşünüyorum. güzsel dokümante edilmiş api ye sahip bir mvc framework üzerine geliştirilmiş olması çok güzel. hatta laf aramızda ufak çaplı kurumsal uygulamalar için bile kullanılabilir bir framework gibi geldi bana. kurumsal uygulamalarda ihtiyaç duyulan tüm sınıflar hazır neredeyse. tek engel gpl lisansı. keşke en azından framework, bsd ya da mit lisans olsaydı. neyse konuya döneyim.

opencart ı kullanan arkadaşlarım zahmet olmazsa aşağıdaki sorularımı yanıtlayabilirlerse çok yardımcı olacaklar;

1) nerede okuduğumu tam olarak hatırlamıyorum ancak bir süre önce, bazı bankaların, opencart kulanılan sitelere sanal pos verme konusunda zorluklar çıkardığını, hata hiç vermediğini yazmışlardı. bu ne kadar doğru. özellikle önümde denizbank ve yapı kredi için pos başvurusu yapılacak bir projem var. bu iki bankanın poslarını opencart ile kullanan var mı? alırken sorun yaşadılar mı?

2) opencart, sizce yeterli olgunluk seviyesine ulaştı mı? stabilite ve güvenlik konusunda ne durumda. bu konularda uyarılarınız var mı?

3) güncellemelerde çok sorun yaşandığı söyleniyor. güncelleme sonrası sitenin darmadağın olduğu, temanın, kullanılan modüllerin, kendi modifikasyonlarımızın çok büyük kısmın çalışmadığı söyleniyor. güncelleme için en doğru yöntemin, temiz yükleme oldğu söyleniyor. bu ne derece doğru? eğer böyle ise sırf bu sebep, opencart tan uzak durulması için yeterli. bin tane modifikasyon. yapıyoruz. her seferinde bunları tekrar yapmak deli işi... adam gibi bir versiyon yönetim sistemi, geriye uyumluluk belli bir oranda şart.

4) belki de en önemlisi bu; oscommerce'teki verileri olduğu gibi opencart a aktarım yapabilen açık kaynak (ücretsiz) bir çözüm var mı? ücretsiz olması önemli çünkü bu konu ilgi alanımın dışında olduğu ve sadece eşe dosta yaptığım için karşılığında para talep etmiyorum. bir kaç alternatif gördüm ancak müşteri şifrelerinin aktarılmasını da yapan bir çözüm arıyorum. müşteri şifrelerini de aktardığını söyleyen birkaç ücretli çözüm var. ama kafama takılan osc de md5+salt ile şifreleme yapılıyor. burada salt işlemini sizin belirlediğiniz key ile değilde her müşteri kaydında tekrar rasgele oluşturduğu key ile yaptığı için aktarım imkansıza yakın. opencartta ise direkt md5 yapıp bırakıyor. bu konuda daha önce ilgilenen deneyen başarılı olan var mı? önce ücretsiz alternatifler, ücretli alternatifler olacaksa da tarafınızdan denenmiş olma şartıyla...

cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
 

admin

Administrator
Yönetici
Katılım
13 Ağu 2009
Mesajlar
3,200
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Yaş
38
Konum
Bursa
Web sitesi
www.opencart-tr.com
1 Bu opencart özgü bir durum değil. eğer bankanın sizde isteklerini yerine getirmiyorsanız. Evraklarınız site tam değilse ya da orta henüz bir vergi levhanız yoksa hiçbir banka size hiçbir yazılım için sanal pos vermez.

2 Ben şimdiye kadar opencarttın kendi güvenlik açığı yüzünden hack lenen site görmedim (Buradan asla hack lenmez anlamı çıkarmayın. Hiçbir yazılım bu konuda %100 garanti veremez. Eğer veriyorsa sigorta yaptırmıştır :) ) Hacklenen sitelerin hepsi ya sunucu açıkları ya da kullanıcının kendisi yüzündendir.

3 Hiçbir yazılım geriye dönük tam uyumluluk sağlamaz. OpenCart 1.4.4 ile 1.4.9 arasında modüllerinin bir çoğu 1.4.9 a uyumludur. 1.4.8 den sonra eklenen bir özellik var. Eğer kullandığınız modül bu özelliği desteklemiyorsa yönetim panelinden o modül için bu özelliği kapatabilirsiniz.

4 Benim bildiğim yok. Ya kendiniz yazacaksınız ya da yazdıracaksınız.
 

maximus___

OpenCart-TR
Katılım
3 Eyl 2010
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
cevaplarınız için teşekkür ederim sevgili eka7a.

bazı sorularımı tam anlatamadım sanırım. biraz daha açayım izninizle,

1) elbette diğer yükümlülükler tamamlanmadan pos vermiyorlar ancak ebnim kastettiğim, opencart kullanıldığı için bankanın soğuk bakması olayı. yani böyle böyle birşey varsa, banka, opencart ı güvenilir bulmadığı vb gibi sebeplerle yapıyor olabilir.

2) stabilite ve güvenlik derken daha çok, yazılımın olgunluk seviyesi. yani yeteri kadar testten geçen, kullanılan yazılım, hatalardan büyük oranda arınır. olur olmaz hatalar vermez. tam olgunluğa ulaşmamış yazılımlar ise çok fazla hata içerir. malesef açık kaynak yazılımlarda stable sürüm kavramı hiçbir şeyi ifade etmiyor. yani daha çok yazılımı geliştiren ekibin stable sürümden ne anladığına bağlı. örneğin debian linux stable sürüm ile ubuntu stable sürüm arasındaki yaklaşım farkı gibi.

diğer sorular için cevaplarınız yeterli. ilginize çok teşekkür ederim.
 

admin

Administrator
Yönetici
Katılım
13 Ağu 2009
Mesajlar
3,200
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Yaş
38
Konum
Bursa
Web sitesi
www.opencart-tr.com
1 Yapıkredi bankasını kullanan kişiler var onlara sanal pos verdilerse size neden vermesinler. Şöyle bir durum olabilir başvuru için gittiğiniz şubedeki kişi ukala biriyse, bu tür konular hakkında yeteri kadar bilgisi yoksa sizin kendisine ihtiyacı var mantığıyla işini yapıyorsa zorluk çıkarabilir. Bunun dışında gereken evraklar siteniz tamsa sorun çıkacağını sanmıyorum.

2 Çıkan son versiyon diğer sürümler arasında en kararlı versiyon diye bilirim. Ben kendim kullanıyorum. Siz ne yaptığınızı bildikten sonra ya da sonradan yaptığınız eklemelerde sorun yoksa opencarttın size sorun çıkartacağını zannetmiyorum.
 
Üst