Yeniden paylaşmaya çağrı

alkanzaXn

OpenCart-TR
Katılım
28 Kas 2011
Mesajlar
21
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Opencart tr forumları bir tuhaf hale dönüştü. Kimse ne doğru düzgün yardıncı oluyor nede bir şey paylaşıyor. Bu bencillik neden oluştu, nasıl oluştu sorusu çok da anlamlı değil. Sonuçta insanlar kendi kabuklarına çekildiler, paylaşmayı unuttular. Oysaki böyle olmamalıydı? Paylaşılacak bir çok konu varken bir kaç kişinin menfaati ve bencilliği yüzünden her şey dumurlaştı. Tabii ki yazık oluyor.

Birbirimizden çok daha fazla şey öğrenerek daha çok üretken olabileceğimiz gerçeği unutuldu. Şöyle bir düşündüğümüzde ne kadar çok paylaşılan bilgi var ve bu paylaşılanlar sayesinde hayatımız ne kadar çok kolaylaşıyor. Eğer bu bilgiler paylaşılmasaydı diyebiliriz ki internet olmazdı. Bu söz abartılı bir söz değil. Bir düşünelim Html, php, javascript, Apache, Linux, Forumlar, wordpressler, jomlalar, ... ve sayılamayacak bir çoğu.

Oradan buradan arakladıklarıyla modul veya tema yazarak köseyi dönebileceklerini sananlar var. Beyler üzülerek söylüyorum böyle bir olay tarihte gerçekleşmedi. Boşuna hayale kapılmayalım! Çok üzgünüm ama bundan sonrada gerçekleşmeyecek. Bu böyle biline.

Geçmişte yaşananları eleştirmekten çok bundan böyle yapılacaklarla daha çok ilgilidir yazdıklarım. Kabul görürse ne ala.

Şöyle iki formül yazalım:

  1. Hırs + hırgür + fırsatçılık + kurnazlık + bencillik + çıkarcılık + çalıp çırpma + yalvarma + kızma + kuşku + fırçalama + vb = Belki kazanç
  2. İyi niyet + bilgi + bilinç + akıl + huzur + emek + paylaşım = Daha iyi kazanç
Sizce hangisi daha değerlidir? (Önemli demiyorum lütfen dikkat!) Hangisi daha haz vericidir?

Şimdi bu forumda yaşananlar hakkında oturup yeniden düşünelim. Belki bu yeniden düşünme bizi daha iyiye götürür. Paylaşmayı daha bir önemser duruma gelebiliriz. Geçmişte yaşananları geri getiremeyeceğimize göre geleceği birlikte daha iyi yapabiliriz.

Sizleri yeniden, samimiyetle PAYLAŞMAYA davet ediyorum. Çağrımdır.

Bilgiler çoğaldıkça bizler de çoğalalım.

Kurnazlıkla umacağımız, akılla elde edeceğimizden daha çok değildir.

Bu çağrıya uyanlara da uymayanlara da başarılar diliyoruz ama bilgiyi paylaşanlara ayrıca canı-gönülden teşekkür ediyoruz.


Not. Bu yazıyı yazma gereği duydum. İnsanlık hallerine yorun. Bolca eğlenceler.


.
 

muzorotti

OpenCart-TR
Katılım
28 May 2011
Mesajlar
308
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
istanbul
aynen katılıyorum sözlerinize insanların opencarta geçmesinin bir sebebide paylaşımın ve desteğin olmasıydı forumdaki kullanıcıların mesajlarında bu dile getirilmiştir bu olmadığında opencarta geçen sayısı düşecek veya olmayacak ve opencart kod bilgisi olanların bunu ücret karşılığında kullananların kazançlarında azalma olacaktır bu kaçınılmazdır.
 

nokta

OpenCart-TR
Katılım
14 Eki 2010
Mesajlar
118
Tepkime puanı
0
Puanları
0
@alkanzaXn ne güzel özetlemişsiniz forumun eka7'den sonraki halini.
Herşeyden önce disiplin yok forumumuzda malesef, herkes kafasına göre bir şeyler yazıyor ve bir denetim mekanizması yok bazen öyle mesajlar okuyorum ki inanın yardım edesim varsa es geçip gidiyorum. Nasıl diyeyim bir ukalalık, bir kendini bilmezlik sanki bu forumda bulunanlar o kişilere yardım etmeye mecburmuşlar havası esiyor.

Ha birde beni en çok üzen ise burada sorunlara çözüm üreten bir kaç kişi var ve bu arkadaşları gerçekten çok küstürdüler paylaşım yaptıkları konuları alıp pazarlamaya kalkanlardan tutunda gereksiz polimiklere girip üzmek de bunlara dahil.

Ben opencart hakimiyetimi bu forum sayesinde geliştirdim, bu forumdaki insanlar sayesinde bir şeyler öğrenip geliştirdim ve paylaştım ve artık inanın foruma bakmak bile içimden gelmiyor, keza benim gibi olan bir çok üstat var aramızda.

Umuyor ve diliyorum ki forumumuz, paylaşımlarımız yine eski günlerdeki gibi hızla artarak verimli bir kaynak haline gelir.

Tüm forum üyelerine saygılarımı sunarım.
 

piriyatel

OpenCart-TR
Katılım
23 Eyl 2011
Mesajlar
48
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
handyteile.at
Arkadaşlar sizlere katılıyorum artık yeni birşey paylasılmıyor forumla ilgilenilmiyor vs.. Bildiğim kadarıyla Site Satıldı ve devir alan arkadaş ya Opencart tan anlamıyor kod bilgisi yok yada siteyi rafa kaldırdı Bu üzücü bir durum gecmisteki konuları kurcalazarak cözüyorum ben sorunları ama yeni birşey olusa ve cevap bulamazsam mecburen paralı yardıma veya sistemimi kople değiştirme yöntemine gidecem :(

Saygılar.
 
Üst