Ürün resmini farklı yerde kullanmak

mdogan35

OpenCart-TR
Katılım
24 Ocak 2011
Mesajlar
110
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Yaş
45
Konum
İzmir
Web sitesi
www.cicekkuryesi.com
Arkadaşlar herkese merhabalar,
Ben ürün resmini alışveriş formunun üzerine eklemek istiyorum. Yani alışveriş için ürün seçilip alışveriş formuna gelindiğinde resminde görünmesini istiyorum. Şu şekilde kodları da kullanıyorum

Kod:
<a href="<?php echo str_replace('&', '&', $product['href']); ?>"><img src="<?php echo $product['image']; ?>" alt="<?php echo $product['name']; ?>" /></a>

fakat ürün resmi görünmüyor, nerede ne gibi bir hata yaptığımı veya neyi eksik yaptığımı anlamış değilim bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 

burcakyakin

OpenCart-TR
Katılım
14 Ocak 2011
Mesajlar
29
Tepkime puanı
0
Puanları
0
merhabalar

1.catalog\controller\checkout\confirm.php bul

PHP:
      		$this->data['products'][] = array(
		 'product_id' => $product['product_id'],
        		 'name'       => $product['name'],
        		 'model'      => $product['model'],

altına ekle

PHP:
          		'image'      => $product['image'],

2. \catalog\view\theme\default\template\checkout\confirm.tpl bul

PHP:
          <th align="left"><?php echo $column_product; ?></th>

üstüne ekle

PHP:
         <th align="left">Resim</th>

bul

PHP:
        <?php foreach ($products as $product) { ?>
        <tr>

altına ekle

PHP:
          <td align="left" valign="top">
          <img src="<?php echo $product['image']; ?>" width="62" height="48"/>
          <?php foreach ($product['option'] as $option) { ?>
            <br />
            &nbsp;<small><?php echo $option['image']; ?></small>
            <?php } ?>
            </td>

3. anadizinindeki image klasörünün içinde data adlı bir klasör var. Onu ana dizine kopyala.

Başka bişey yok ama tabi bu biraz geçici bir çözüm oldu. Ayrıntılı olarak bakma fırsatın varsa geliştirebilirsin. Mesela bu şekilde kullanacaksak yeni ürün resmi eklediğin zaman illaki data klasörünü yeniden kopyalaman lazım yoksa yeni eklediklerin çıkmaz. Ben datanın tam yerini veremedim. Bir de o resimlerin resize olayı var bunlar için php kodlarını kurcalama vaktim olmadı. O nedenle manuel olarak boyutlandırdım. Bir diğer kaytarmaca da title da oldu. Yani dil dosyasından çağırmaya gerek yok gibi geldi bana o nedenle onu da manuel yazdım. Geliştirmek mümkün. Sanırım istediğiniz bu idi. Kolay gelsin
 

mdogan35

OpenCart-TR
Katılım
24 Ocak 2011
Mesajlar
110
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Yaş
45
Konum
İzmir
Web sitesi
www.cicekkuryesi.com
Sayın Burcakyakin verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için teşekkür ederim. Bu şekilde zaten denemeler yapmıştım :) fakat sizinde belirttiğiniz gibi bu sadece geçiçi bir çözüm olur. Daha farklı ve kısa bir yolu olmalı diye düşünüyorum şuan kodlarla boğuşmaya devam ediyorum :) yakında çözerim konu başlığı altında paylaşımımı yaparım.
Tekrar teşekkürler.

İyi çalışmalar.
 
Üst