Sipariş onaylandığında faturayı mail atmak

kazablanka22

OpenCart-TR
Katılım
24 Ocak 2011
Mesajlar
18
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim epey bir zamandır O.C.' tı inceliyorum. Emeği geçen arkadaşların ellerine sağlık çok teşekkürler. Benim sorum şu müşteri siparişi onayla dediğinde müşterinin mail adresine faturasını pdf olarak ekleyip gönderebilmenin bir yolu var mıdır? Yani müşteri faturası otomatik olarak müşteriye pdf olarak gidecek.

Yardımlarınızı bekliyorum Teşekkürler.
 

ozansenkal

OpenCart-TR
Katılım
23 Ağu 2010
Mesajlar
139
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
bir geçerliliği olmayacaktır kanaatindeyim. faturanın aslı gibidir diye onaylanması taranması ve o şekilde yollanması gerekiyor diye biliyorum.

aksi taktirde şöyle bir olay gelişebilir. müşteri siparişi verir checkout u havale/eft ödeme seçeneği ile yapar, sipariş panele düşer. sistem otomatik olarak kullanıcıya faturayı yollar. kullanıcı parayı yatırmaktan-ürünü almaktan vazgeçer. bu durumda yollanan fatura güme gitmiş olur. çık işin içinden çıkabilirsen :) gibi gibi gibi bir sürü senaryo üretebilirim :)
 

hikko

OpenCart-TR
Katılım
15 Kas 2010
Mesajlar
292
Tepkime puanı
0
Puanları
0
bunu zaten otomatik olarak yapıyor. Smtp ni ayarlarsan ki burada yapılan hata portun yanlış yazılması genellikle %90 ında 26 olacak smtp hostuna mail.siteadresin.com ve kullanıcı adına mail@siteadresin.com olarak yazıp mail fonsiyonunu genel ayarlardan smtp ye getirirsen otomatik yapıyor sistem
 

kazablanka22

OpenCart-TR
Katılım
24 Ocak 2011
Mesajlar
18
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim. Söylediğinizi yaptım oldu çok saolun. Arkadaşlar yeni öğrendiğim bir şeyi daha paylaşmak isterim. Bu yıldan itibaren müşteriye faturaları artık elektronik ortamda da iletmek yasal hale geldi (en azından ben öyle anladım.) Gerekli bütün bilgilere http://www.efatura.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
 
Üst