Seo Url Uygulandığında Yavaşlama Problemi

burakk_bjk

OpenCart-TR
Merhaba arkadaşlar.. hosting sunucumda mod_rewrite etkin htaccess dosyanının da txt kısmını silip .htaccess şeklinde yaptım. Sonra Sistem>mağaza>düzenle>sunucu>seo url kullan kısmını aktif ettiğimde "seo kelimesi" girdiğim ürünlerde seo url çalışıyor FAKAT " seo url kullan" kısmını hayır dediğimde 0.44 saniyede açılan sayfalarım "seo url kullan" EVET dediğimde 2.50 saniye gibi açılıyor :( günlerdir araştırıyorum ancak sadece seo url kullanılmayı admin panelimden aktif ettiğimde olan bu yavaşlamanın sebebini ve çaresini bulamadım :( Sizlerden yardım bekliyorum arkadaşlar şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkür ederim

devopen

OpenCart-TR
Seo url kullanımı sistem yükünü arttırır ama sizin bahsettiğiniz kadar artmaması lazım. Eğer yavaşlık anasayfada ise anasayfa içeriğini ön belleğe(cache) almanız her durum için avantajlıdır. Anasayfada kategori sayısı ve listelenen ürün sayısı fazla ise sistem normalde de yavaş çalışır. Eğer bilgi sayfalarına girdiğinizde de böyle bir yavaşlık söz konusu ise başka sorunlar olabilir. Sunucu taraflı ayar ve limit sorununuz olabilir. Ayrıca 44 saniyelik açılış hızıda çok yavaş. Sizin sisteminizde genel olarak bir sıkıntı var. Kabul edilebilir anasayfa açılış hızı en fazla 5-6 saniyedir.

burakk_bjk

OpenCart-TR
devopen öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Ancak sanırım yanlış anladın seo url uygulamadığımda sitenin açılış hızı 0.44 saniye yani 1 saniyenin altında. Anasayfa için cache uyguluyorum aynı zamanda.
gmetrix.com da Page Speed Grade : 89 YSlow Grade: 87 puan yani bayağ yüksek.
Ancak admin panelinden "Sistem>mağaza>düzenle>sunucu>seo url kullan" aktif ettiğim zaman 0.44 saniyeden 2,50 saniyelere çıkıyor sayfaların açılış süresi. opencart olduğunu bildiğim birkaç sitede seo url kullanmalarına rağmen hızlar 0.50 saniyeleri geçmiyor. Burdan da sorunun genel değil özel olduğunu anlıyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

devopen

OpenCart-TR
Evet süreleri yanlış anlamışım. 2.5 sn iyi bir derece aslında dert edilecek bir durum değil. 0.5 sn de açılan site hangisi merak ettim. Sayfanın tamamen yüklenme süresi ile browser dan gelen ilk görüntü değildir. Bir opencart sitesinin 0.5 sn gelmesi için yakın lokasyonlu iyi bir sunucu ve tamamen cache den gelen içerik olması lazımdır. Opencart'ta listelenen ürün ve kategori sayısı fazla ise seo url kullanımında her ürün ve kategori ekstradan bir kaç sorgu daha çalıştırılıyor. Dolayısıyla anasayfa açılış hızını arttırmak için içeriği html ön bellekten getirmelisiniz. Opencart bellek sisteminde sorgu sonuçları saklanıyor. Bu sadece mevcut istek için mysql sorgusunu azaltıyor. Fakat ürün listelemek için ön bellekten gelen dizi içeriğini döngü ile tekrar işleme alıyor ve yine bir sürü luzumsuz istek çalışıyor. Opencart'ın veritabanını çok zorlayan bir yapısı var. Bunu önlemek için render() ile oluşan içeriği yine aynı cache yöntemi ile saklamanız ve istek geldiğinde ön bellekten çağırmanızdır. Yani ön bellekten sadece oluşan html içeriği çağrılır. Modüller ve kategori üzerinde bu değişikliği yapabileceğiniz gibi anasayfayı html olarak ön belleğe alan bir yapıyı kullanabilirsiniz. Bunun bir örneği opencart formunda vardı. Anasayfa html ön bellekten gelirse sunucu durumuna göre istediğiniz açılış hızını elde edersiniz.

burakk_bjk

OpenCart-TR
Hımm yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.. Hosting firması ile konu hakkında görüşücem.. Aklına farklı bir sorun olduğu veya çözümü olduğu gelen arkadaşlar varsa onlardan da yardım bekliyorum...