Php Ziyaretçi Sayacı

By_Surmeneli

OpenCart-TR
Katılım
19 Tem 2010
Mesajlar
273
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Konum
Trabzon
Web sitesi
www.kodcenneti.com
Arkadaşlar bunu bir arkadaşım pm den istemişti. Sunuyorum sizlere. Şimdi bu ziyaretçi sayacını phpmyadminden oc nin veritbanını seçip orada sql dosyasını upload yani import kısmı var orayan tıklayıp sql seçiniz . Sql yükleme işlemi bitti şimdi vt işi var. Db_baglan.php yi notepad türü programınızla açınız sonra aşağıdaki bilgileri kendinize göre düzenleyiniz

Sayaç Özellikleri: Tüm Tutulan Değerler Tekil İp Olarak Kaydedilir. 1.tarih olarak dün giren ip(tekil) sayısını gösterir. 2.tarih olarak bugün giren ip(tekil) sayısını gösterir. 3.sitede aktif(online) kaç ip(tekil) var bunun sayısını gösterir. 4.toplam kaç ip(tekil) girmiş gösterir. 5.online kişinin ipsini gösterir.

Dosyayı Burdan İndirebilirsiniz





Burdada Ekran Görüntüsü

phphibbysayac-250x250.jpg





PHP:
<?php
#--Veritabanına Bağlantı Ayarları-----------------------------------------------------------------------------------------------------
//Buraya Kendi MYSQL Bilgilerinizi Yazacaksınız
@$db_name = "sayac";    			#db adı
@$db_user = "root";       			#db kullanıcı adı
@$db_pass = "123";           		#db kullanıcı şifresi
@$db_host = "localhost";  			#db server/sunucu adı
@$eror1   = "<center><font face='Verdana' size='2' color='#333333'>...<u>MySQL</u> Bağlantısı Gerçekleştirilemedi...</font></center>";
@$eror2   = "<center><font face='Verdana' size='2' color='#333333'>...<u>Veritabanı</u> Seçimi Gerçekleştirilemedi...</font></center>";
@$baglan= mysql_connect($db_host,$db_user,$db_pass) or die ($eror1);
@mysql_select_db($db_name,$baglan) or die ($eror2);
#--Veritabanına Bağlantı Ayarları-----------------------------------------------------------------------------------------------------
?>

ben bunu frebox modulune yerleştirdim bunun içinde ftpnizde sayac diye bir klasor oluşşturup bu dosyaları oraya atınız. sonra aşağıdaki kodlar freebox modulune yerleştiriniz.

PHP:
<p>
	<iframe frameborder="0" height="160" scrolling="no" src="http://www.seninsitenin ismi.com/sayac/sayac.php" width="160"></iframe></p>

vakit buldukça videolu anlatım yapacam.
 

unsound

OpenCart-TR
Katılım
23 Eyl 2010
Mesajlar
209
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Konum
İstanbul
Teşekkür ederim güzel bir paylaşım yapmışsınız , fakat birşey sormak istiyorum.Bu yapıya sahip olan yada bilen insan o file ın nasıl olduğunu bilip okumak isterse tüm db şifresini görmeyecekmidir? :eek:) Bende Analistik yapan sitelerin java scriptlerini kullanmak daha mantıklı gibi geliyor, yanılıyorsam düzeltin beni.
Bu bir eleştiri paylaşımınız ve emeğiniz için çok teşekkürler tekrardan.
 

By_Surmeneli

OpenCart-TR
Katılım
19 Tem 2010
Mesajlar
273
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Konum
Trabzon
Web sitesi
www.kodcenneti.com
unsound' Alıntı:
Teşekkür ederim güzel bir paylaşım yapmışsınız , fakat birşey sormak istiyorum.Bu yapıya sahip olan yada bilen insan o file ın nasıl olduğunu bilip okumak isterse tüm db şifresini görmeyecekmidir? :eek:) Bende Analistik yapan sitelerin java scriptlerini kullanmak daha mantıklı gibi geliyor, yanılıyorsam düzeltin beni.
Bu bir eleştiri paylaşımınız ve emeğiniz için çok teşekkürler tekrardan.
Böyle bir yöntem var ama tam denemedim

Php Dosya Şifreleme [Encode]

Son zamanlarda artan hack olaylarına karşın veritabanına ulaşımı engelleyip en azından verilerimizi güvenli duruma getirebiliriz.

Bunu birçok yolla yapabiliriz ancak ücretsiz olarak yapılabilenlerden bahsedeceğim.

1.si Program ile yapılabiliyor;
Veritabanı bilgilerinin tutulduğu dosyalarınızı şifreleyerek, kötü amaçlı kişiler ftpden yada fso ile sitenize girse bile veritabanı bilgilerine ulaşmalarını engelleyebilirsiniz bunu sağlarsanız %99 veritabanınız güvenli hale gelir.

Dosyalarınızı şifrelemek için SourceCop programını kullanabilirsiniz. Programı açıp orda php yi seçin sonra C sürücünüzde bir klasör oluşturun içine config.php veya sitenizin ayar dosyasının adı neyse onu koyun sonra sourcecop programında Select Source Folder tuşuna basıp c sürücüsünde oluşturduğunuz klasörü seçin ve Encrypt tuşuna basın bukadar sonra oluşturduğunuz klasörün içindeki ayar dosyası ile birlikte scopbin klasörünü sitenizde uygun yere yükleyin bundan sonra sitenizin komple çekilsede veritabanına ulaşamazlar.

Program Linki = Tıkla
 

melek44

OpenCart-TR
Katılım
1 Eki 2010
Mesajlar
28
Tepkime puanı
0
Puanları
0
çok geç oldu ama teşekkür ederim... pm ben atmaştım emeğinize sağlık.
 

FastHacK

OpenCart-TR
Katılım
23 Kas 2010
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
Konum
İstanbul
Web sitesi
www.keyifci.org
ayrı bir db_baglan dosyasına gerek yok eğer opencart'a kuracaksanız

ana dizindeki config.php dosyasının en altına bu kodu ekleyin bu kodun üstüne ?>


@$eror1 = "<center><font face='Verdana' size='2' color='#333333'>...<u>MySQL</u> Bağlantısı Gerçekleştirilemedi...</font></center>";
@$eror2 = "<center><font face='Verdana' size='2' color='#333333'>...<u>Veritabanı</u> Seçimi Gerçekleştirilemedi...</font></center>";
@$baglan= mysql_connect(DB_HOSTNAME,DB_USERNAME,DB_PASSWORD) or die ($eror1);
@mysql_select_db(DB_DATABASE,$baglan) or die ($eror2);

Sonrasında db_baglan.php yi include eden dosyadaki db_baglan.php yi config.php ye çeviriniz böylece güvenlik sorununu aşmış olursunuz :)
 

selimjan72

OpenCart-TR
Katılım
5 Ağu 2011
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Videolu anlatımı bekliyoruz benim acil olarak siteye sayaç eklemem gerek :):rolleyes:
 

Emir Av

OpenCart-TR
Katılım
2 Tem 2011
Mesajlar
63
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
27
Web sitesi
www.rtc.web.tr
Bence bu hem riskli hem zahmetli.

Tabi tüm istatistikleri kendin, kendi hostunda, kendi veritabanında tutmuş oluyorsun ama bu uğraşa değmez.

Google Analytics kullanıyorum, daha pratik.
 

erkadekorasyon

OpenCart-TR
Katılım
11 Ocak 2014
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
ziyaretçi sayısını kullanıcılara gösterecekseniz buna pek gerek yok, artık kimse şuanda aktif ziyaretçi sayısı diye sayfasında bilgi paylaşmıyor. ama illede paylaşmak isterseniz ip adreslerini db de tutmanızı öneririm, gezdiği sayfa sayısını db ye kaydettirebilirsiniz belki. ama o da db de bayaa yer kaplıyor. ben bir müşterime yapmıştım ama sonradan vazgeçtim. bilgi kirliliği, onun yerine kategori, sayfa ve ürünlere hit sistemi geliştirdim. her sayfaya girildiğinde bir puan atıyor. böylece o sayfa kategori ya da ürüne kaç kere girilmiş, hangisine daha çok ilgi var onu görebiliyorum.

sayaç sistemini dışardan sayaç durumunu gösteren siteler var, kullanmanızı tavsiye etmem ama illede kullanacağım diyorsanız onu deneyin... saygılar...
 
Üst