Opencart'ın Oluşturduğu Faturayla İlgili (önemli)

cakirtasarim

OpenCart-TR
Katılım
19 May 2011
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar Merhaba,

Opencart siparişi onayladıktan sonra otomatik bir fatura oluşturuyor. Bu faturayı resmi evrak olarak kullanabiliyor muyuz, yoksa yazıcı ve fatura programı alıp anlaşmalı matbaaya fatura bastırıp faturamızı kendimiz mi kesmemiz gerekiyor. Satış yapmaya henüz yeni başlayacağımız için bu konuda bilgimiz yok. Arattım forumda da kayda değer birşey bulamadım. Konuyla ilgili bilgi sahibi arkadaşlarımız varsa bilgilerini paylaşabilirler mi acaba ?
 

lermis

OpenCart-TR
Katılım
3 Ara 2009
Mesajlar
36
Tepkime puanı
0
Puanları
0
maliye bakanlıgı damgalı seri nolu matbada basılmış sürekli form üzerine fatura detaylarını yazdırmanız gerekli sanırım. bende sanal satış yapmadım ama faturanın sanalı veya gerçeği olmaz. sana fatura ile girdisi olan kdv sini ödediğin malı satarkende faturasını keserek kdv sini çıkış yapmalısın.
 

cemşad

OpenCart-TR
Katılım
22 Haz 2012
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
İstanbul
Opencart' ın oluşturduğu fatura, sipariş süreci ve detayı ile ilgilidir. Asla resmi evrak yerine kullanamazsın. Böyle birşey denersen çok saçma birşey olur, ayrıca vergi dairesi ile sahteciliğe kadar varabilecek birçok konuda başını, altından kalkamayacığın belalara sokarsın. Opencart çıktılarını ancak kendi hesabını tutmak için gayri resmi olarak kullanabilirsin. Hesabını tutmak içinde oldukça faydalı olur.

Opencart veya başka bir sistem fark etmez. İnternetten satış yapıyorsan, bir firman olmalı. Şahıs firması veya şirket fark etmez. Bu firmanın resmi irsaliye ve faturasını her siparişte kesip ürünle birlikte göndermelisin. Yasal ve prosüdüre uygun olan budur. Bu şekilde şimdi ve sonrasında olabilecek geriye dönük vergi incelemelerinde de başın ağrımaz.
 

mehmet80

OpenCart-TR
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
63
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Opencart faturasının üzerine faturada olması gereken kısımları (damga, seri no vb) bu faturaya eklerseniz ve bunu onaylatırsanız opencarttan aldığınız fatura çıktısını kullanabilirsiniz diye biliyorum.

@cemşad sizin düşüncenize göre o zaman pcden çıktısı alınan her fatura sahte olması gerekir. hepsiburada, avmlerden, teknoloji marketlerininde vb alınan ürünlerin faturası pc den dolayısı ile bir program yardımı ile çıktısı alıyor. Adamlar faturalarını onaylatmışlar programdan çıktısını alıp veriyorlar.

Yukarıda söyledğim şekilde olması gerekir. Bilirkişi bulup danışın, yapmanız gerekenleri öğrenin.
 

cemşad

OpenCart-TR
Katılım
22 Haz 2012
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
İstanbul
mehmet08, arkadaşın sorduğu soruya dikkat etmenizi istiyorum. Opencart' tan aldığı çıktıyı resmi fatura olarak kullanmaktan bahsediyor. Bu mümkün değildir.

Konu PC den fatura yazdırmakla alakalı değil. Evraklarını A4, A5, sürekli form istediği gibi hazırlatabilir. Tüm bunlarıda isterse yazıcıdan bastırarak kesebilir. Ancak bu evrakların vergi levhası ile firma üzerine tasdik ettirilmiş olması ile gerekir.

Bahsettiğiniz tüm firmalardan gelen faturalar, sisteme entegre edilmiş bir muhasebe programından çıkıyor. Stok, ürün adı, açıklama gibi veriler muhasebe programında eşlenip koordine oluyor ve yazdırılıyor. Bir ürünün alış faturasındaki ismi ve açıklaması ile sizin siteye koyarken attığınız başlık ve açıklama aynı olmuyor. Ancak Opencart faturası sizin siteye koyduğunuz bilgileri alıyor. Bu durumda alış ve satış faturanız birbirini tutmaz. Karşılıksız fatura kesmiş gibi olursunuz. Muhasebe programı bir referas kodla (ürün, stok v.s.) bu bilgileri eşler ve giriş bilgileri ile çıkış faturasını hazırlar. Bu programlar ayrıca daha birçok muhasebesel ve karmaşık otomasyonuda sağlar. Programın çıkış şablonlarına uygun hazırlattığınız faturalarınızı yazıcı ile bastırırsınız.

Ayrıca hazırlattığınız faturalar Opencart' ın çıktı şablonuna uymayacaktır.

Ancak konu teknikten çok resmi prosüdürle ilgili. Resmi prosüdürü de kesinlikle hafife almayın. Vergi dairesi şu sıralar en ufak bir açık yakalarsa, kimsenin gözünün yaşına bakmıyor.

Bu arada günde onlarca çıkış yapılmıyorsa fatura ellede yazılıp kesilebilir. Günde 5-10 çıktı için, en azından başlangıçta o kadar masraf edip donanım almaya gerek yoktur.
 
Üst