OpenCart - Veritabanımı Bağlama

tcagkansokmen

OpenCart-TR
Katılım
17 Haz 2014
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Puanları
0
arkadaşlar, tavsiyeniz lazım. OpenCart'ta yeniyim.
Bir html tema yaptım opencart için, daha önce stok kontrolü yaptığım bir web site de tasarlamıştım, orada kullandığım bir veritabanım mevcut. Bu veritabanını güzelce opencart'a bağlamak istiyorum. (MYSQL)

Size veritabanı yapımı anlatayım:

1. Kitaplar isimli bir tablom var. İçeriği:
kitap - yazar - yayinevi - fiyat - iskonto - isbn - baski_yili - kategori - sayfa - resim - aciklama - tur - stok(adet) - sahip (bu da, kitabı ekleyen kullanıcının id'sini içeriyor)

2. yazar isimli tablom var. buradaki yazar isimlerinin id'si, kitaplar isimli tablonun "yazar" sütununda karşılık buluyor.

3. yayinevi tablom var. yazar ile aynı mantıkta.

bi de işte stok hareketlerine dair tablom var. ama onun siteyle bağlanmasına pek gerek yok açıkçası. nasıl olsa satış durumunda çıkış yine buradan yapılacak, problem değil.

Şimdi arkadaşlar, bunları en doğru şekilde nasıl bağlayabilirim ki?
Örneğin: yazar'ın, opencart'ın default veritabanındaki karşılığı ne olabilir. bu özellikleri hangi tablolara gireceğim, tablolarda yeni sütun açarsam bunun görünümü ve düzenlenmesi için admin templateden hangi bölümleri düzenleyeceğim.

tam birebir yapacaklarımı söylemenize gerek yok, biraz mantığı oturtmanız yeterli. web programlama bilgim iyidir, sadece ilk kez hazır bir program üstünde çalışıyorum. yapısına alışmam biraz vakit alıyor.


edit ve özet: galiba asıl sormak istediğim şu; veritabanımdaki ürünleri, yazarları, yayınevlerini vs. opencart'ın veritabanına geçireceğim. ve bunu yapmak için hangi tablolarla oynamam gerekiyor? hangi tablolar ürünleri ilgilendiriyor, hangileriyle oynayayım?
 

mdogan35

OpenCart-TR
Katılım
24 Ocak 2011
Mesajlar
111
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Yaş
46
Konum
İzmir
Web sitesi
www.inokleen.com
Sevgili arkadaşım merhaba,
Elbette elinde olan bir veritabanını opencart üzerinde kullanabilirsin, fakat bu veritabanını nerede ne için kullanacağın hakkında da birşeyler yazsaydın sana daha güzel çözüm önerileri sunulabilir.
Örneğin, Kitap satışı yapan bir site yapacaksan eğer ve eklediğin kitapların bilgilerinde yer alacak ise bu bilgiler, opencart veritabanında ürünlerin veritabanı product olarak geçer product, product_description(isim ve açıklamaların bulunduğu), product_image(ürün resimlerinin olduğu), product_option(ürün seçenekleri eklemesi ile ilgili), ve buna benzer şekilde gider, sen eklediğin kitaplara yazar ekleyeceksen örneğin product_yazarlar diye bir tablo oluşturup içerisine product_id ve senin elindeki veritabanındaki bilgileri buna göre ekleyebilir ve istediğin ürün üzerinde bu bilgileri gösterebilirsin, incelemen gereken bölümler ise MODEL dosyaları olmalıdır bu dosyalar sana gerektiğinden fazla cevap verecektir eminim.

Saygılarımla,
 
Üst