MERHABA demek istiyorum Yurtdışı Kargo Modülü

teking

OpenCart-TR
Web sitesi
www.hazirturban.org
Merhabalar Arkadaşlar,
Bir sitede destek alamadığım için desteği bırakın basit bir soruya bile yanıt bile verilmediği için osc sistemden opencart a geçtim. Bu yüzden mesajımın başlığına merhaba demek istiyorum dedim.. Yeniyim burada çünkü.. Ailenize katıldım umarım faydalı olur hepimize...Daha önce yine aynı sitede yaptırdığım ücretli webpos ve çalıştığım pts kargo firmasına ait modüller yaptırdım. Şimdi sorunum bu modüller acaba opencart a entegre edilebilir mi.. Neden pts için modül istiyorum. Çünkü çalışma mantıkları belli ülkelere belli bölge kodları verilmiş ve ağırlığa göre fiyatlandırma yapılıyor. Fiyatlandırma Euro olarak yapılıyor. Yani girilen bilgiler euro olacak istenilen para birimi değişirse ona göre de degişecek. Kredi kartı anlaşmam da Bankasya ile Yurtiçi kargolama yaptığım firmada Sürat kargo. Sürat kargo ile ilgili diğer modüllerden kopyalayın gibi şeyler okudum ama başarılı olamadım. Kredi kartı webpos ile ilgili webpos pro 2 düzgün.com deniler siteden opencart için yapılmış olanı indirdim siteye entegre ettim fakat en son adımda kerdi kartını seçtikten sonra ödeme ile ilgili kısım gözükmedi ve taksit seçenekleri falan hiçbirşey anlayacağınız keridi kartı seçenek bölümünden sonrası boştu. Bunun 1.5.5.1 versiyon kullandığım için olduğunu düşündüm. Çünkü sanırım bu versiyon yeni yüklendi ve fazla bir yorum ve modül adına yazılmamış yada test edilmemiş.
Şimdi sizlerden yazmış olduğum bu yazıdaki düşük cümlelerden ve anlamsızlaşan yerler varsa bunlardan dolayı özür dilerim. Bugün kaçıncı gün onuda unuttum ama oscommerce le uğraştığım ve ardınna bu işten anlayan yine formdan bir kişinin boşver osc yi opencart a geç demesiyle opencart a geçerek onla uğraşmamın kaçıncı günü gecesi hatırlamıyorum uyku uyumadım henüz. Neyse sizden son bir ricamda faydalı olabileceğini düşündüğünüz modüller varsa onlarıda yazarsanız yüklediğim takdirde faydası olacak onlarıda yazın lütfen yani yazdığım bu mesajın altı bir nevi opencart okulum olsun benim. Şimdiden tüm dostlara merhaba diyorum ve teşekkür ediyorum.

BU ARADA MESAJI OKUYUP KAÇMAYIN YAA.. :) Bİ HOŞGELDİN YOK MU!!!!...... :D

onurtan

OpenCart-TR
Hoşgeldin Kargo modülü için yardımcı olabilirim

teking

OpenCart-TR
Web sitesi
www.hazirturban.org
Selam şimdi bende onunla uğraşıyorum hazır gelen weight in hemen altına weighteco diye bir modül daha ekledim weight in adını PTS Ekspres Kargo weighteco yada PTS Ekonomik Kargo adını verdim. Ücrete ek olarak %15 yakıt katkı payı alıyorlar onada vergi oluşturarak ek yaptım, kafamdaki tek sorun ağırlık:fiyat olarak belirlediğim rakamlarda mesela bölge 1 de 0.50:10 yaptığım yerde bu 10 euro,..... bunu opencart a nasıl anlatacam.. Bu arada birçok işlem yapıyorum ama php bilgim yok yani koda bakarım benzerlerine bakarım nasıl yapıldığının mantığınla kendimce birşeyler yapmaya çabalarım o yüzden bilen birinin 10dk da yapacağı şeyi ben 2/3 günde yardıra yardıra tabii ki işi değil kendimi :D yaparım. Bunuda belirteyim de aman anlayan adama bilen adama anlatıyor gibi anlatma dostum ok...
Bu arada benim için rekor denecek hızdaki cevabın içinde teşekkür ederim. Mesajda da belirttiğim gibi düzgündeki beklediğim mesaj süresi heralde 1 hafta olmuştur gelen giden de yok.. :D

onurtan

OpenCart-TR
Öncelikle bizim anlamamız gerekiyor ki opencart a aktaralım. Şuan ben yapmak istediğiniz işlemi anlayamadım. Tek anladığım tatol üzerinden % 15 fazla eklemek. Şöyle anlatılabilir ağırlık üzerinden hesaplama + %15 = kargo fiyatı. Ayrıca ülke olarak sınıflandırabiliriz yada şehir seçilen bölgeye göre ek masraf ekletmek gibi. Türkiyeye +%10 Çin e +%30 gibi vs. Daha sade anlatırsanız daha önceden yapıp kullanan biriside çıkabilir.

teking

OpenCart-TR
Web sitesi
www.hazirturban.org
Selam,
Yazdığım mesajı şu an bende pek anlamadım.... :D 72 saat uyumayınca demek insan böyle cümleer kurabiliyor... Neyse gelelim konuya. PTS benim yurtdışı için anlaşmalı olduğum kargo firmasıdır. Çalışma şekilleride: Ekonomik ve Ekspres seçim olmak üzere iki farklı gönderi şekli var...dünya ülkelerini beş farklı bölgeye ayırmışlar. Fakat ekonomik ile expres bölgeler aynı değil yani amerika ekonomik gönderide 2. bölge iken ekspres te 3 olabiliyor. Bu gönderilerin sabit fiyatları var kg a göre ki bunlar 0,5kg dan başlayıp 6kg ya kadar tam ve buçukları, 6 kg dan sonra birer birer artarak 23kg a kadar gidiyor. Ücretlendirmeleri Euro bazında, yani tr ye çevrilmek zorunda yada usd ye,.. bunun haricinde sizinde yazdığınız gibi her gönderi için %15 yakıt katkı payı alıyorlar.
yani kısaca; Ekonomik gönderi - bölge 1 Fiyatı +%15 yada Ekspres gönderi - bölge 1 Fiyatı +%15 kargo fiyatımı Euro bazında veriyor. Bu arada eğer müsait olursanız msn adresim teking@hotmail.com dur eklerseniz daha akıcı konuşabiliriz.
Bu arada şöylede bir gelişme oldu. nedenini bilemiyorum fakat hiçbir şekilde siparişte vergileri ne görebiliyorum nede fiyata ekliyebiliyorum. Ayarların hepsi açık durumda ama olmuyor işte acaba versiyondan mı.. Sorunsuz çalışan versiyonu hangisidir opencart ın acaba eklentileride yerinde olan...
Teşekkürler

Selam,
Uykuyu alınca kafa çalıştı tabii ki.. Vergiler güzel çıkıyor. Şu an tek sorunum fiyatları eklerken kargo modülüne dediğim gibi rakkam girdim fakat bunlar euro olmalı kasaya gittiğimde görüyorum ki bu rakamları tl olarak almış bunu nasıl düzeltebilirim. Yani modüle yazdığım rakaların euro olduğunu sisteme nasıl anlatacağım..

onurtan

OpenCart-TR
Admin panel / sistem / Mağaza düzenle / Yerel Sekmesi / Para Birimi

Değiştir kaydet

teking

OpenCart-TR
Web sitesi
www.hazirturban.org
Farklı kurlar var sitede euro, usd ve tl ama sorunum şu
Sayfa türkçe, kur tl seçili olacak.
Kargo modülünde ağırlık:fiyat olarak bölgelere fiyat giriyoruz ya işte burda girdiğim fiyat euro fiyatı.
yani site türkçe ve sayfalar tl iken sadece kargo için girdiğim fiyatlar euro olacak.
şu an öyle gözükmüyor.
örnek: 0.5:10,1:21,1.5:28 diye girdim, kargo hesaplarken fiyatlar euro iken toplam sayfasında
kargo 0.5kg 10TL olarak gözüküyor istediğim ise 10 u euro olarak bilip
kargo 0.5kg (10euro karşılığıTL) çevirip yazacak

teking

OpenCart-TR
Web sitesi
www.hazirturban.org
fiyatı ne kadar olur acaba

Söylediklerinizi uyguladım, kargo ücreti düzeldi kargo hesap satırında fakat devam et diyince sipariş onayda yine çarpım işlemini yapmadan gözüküyor.

onurtan

OpenCart-TR
onu da düzenlerim şimdi farkettim haklısın şuan pc den kalkmam gerekiyor ilerleyen saatlerde görüşürüz

catalog\model\shipping\weight.php

Bul:

'cost' => $cost,
'tax_class_id' => $this->config->get('weight_tax_class_id'),
'text' => $this->currency->format($this->tax->calculate($cost , $this->config->get('weight_tax_class_id'), $this->config->get('config_tax')))

Değiştir:

'cost' => $cost * 2.30,
'tax_class_id' => $this->config->get('weight_tax_class_id'),
'text' => $this->currency->format($this->tax->calculate($cost * 2.30 , $this->config->get('weight_tax_class_id'), $this->config->get('config_tax')))

çıkan hesaplama istediğin gibi olması gerekiyor. sonucu burdan yazarsın

teking

OpenCart-TR
Web sitesi
www.hazirturban.org
Tamam çok teşekkürler tekrar... Birde fiyat sormuştum manuel düzeltmemek için o konuda da bilgi vermenizi rica edebilirmiyim...

Onurtan bey size teşekkür etmiştim. İlginizden dolayı tekrar teşekkür ederim. Fakat söylediğiniz konuda size katılamayacağım. Böyle yaptığımda tepki alabileceğimi düşünemedim birincisi, ikincisi aynı değil farklı konu başlığında sordum farkındaysanız birisi ödeme ve kargo metotları başlığının altında diğer mesajım ise modüller ile ilgili bir başlığın altında. Burada siz sağolun yardımcı oluyordunuz ama sonuçta sizi beklemek ve müsait olduğunuzda cevaplar almak zorundayım. Sonuç olarak amacım kötü değildi, dikkat çekmekte değil, neden dikkat çekmek istiyeyim ki. Dikkat çekmek istesem farklı şekillerde çekilebilir heralde. Bunu denememdeki amacımda diğer bir forumda yaşadığım oscommerce ile ilgili sıkıntımdı ve vaktimin olmaması biran önce bitirebilmek çabasındayım günlerdir uyumuyorum yalnızca bu forma değil başka forumlarada yazdım. Doğru kişiyi bulabilmek için ki sizinle tanıştım ve işte. Birde sorunuma cevap bulduktan sonra yazdıklarımı sileyim dedim ama forumlarda mesaj silme yok sanırım. Bu yüzden de belki bugün belki yarın kapanır konu çünkü sabah sizden sonra RAPOR kısmını tıklayarak admine sorunum çözülüyor bu mesaja gerek kalmadı ben kapatamadım kapatmanızı rica ediyorum diye.
Teşekkürler

Bu arada Onurtan bey sizden rica etsem msn+skype hesabımdan beni eklerseniz daha akıcı anlatabilirim sorunlarımı. teking@hotmail.com
Teşekkürler

onurtan

OpenCart-TR
Teking;

Açılan konuları silmenize/sildirmenize gerek yok. Çünkü bu durum istediğini aldı gitti olur. Diğer bu şekilde benzeri durumlar yaşayanlar için verdiğimiz bilgiler birçok kişiye ilham olacaktır. O yüzden kalmasında fayda var. Neyse kapatalım bu konuyu.

Gelelim konumuza Döviz kurlarını Opencart sistemine entegre etmek zahmetli olur. Bunu ancak size ayri bir basit form ile yine MySQL veritabanında uygun bir yere açtığımız tablonun içine yazdırıp yine ordan çekmesini sağlayacağız. Sizde site.com/dovizguncelle.php gibi bir form ile kurunuzu güncelleyebileceksiniz.

teking

OpenCart-TR
Web sitesi
www.hazirturban.org
Dostum yanlış anladınız yine beni...... Bu faydalı olacak konuyu neden kapatayım bir kişi faydalansa kardır , mutluluktur, paylaşımdan güzel birşey mi var. Paylaşacağız ki çoğalsın, bereketlensin.. bu herşeyde böyle benim için bilgide dahi... Kapattıracağımı söylediğim konu iki adet birincisi benim acemiliğimden gözümden kaçan bir konuyu sormuşum iki dk sonra farkedince aman kapatalım dedim admine, birde sizin o neden burda da yazdın dediğiniz konu onuda konuyu burada çözmeye başlayınca admine Rapor ettim ve çözümleniyor iki sayfa olmuş oldu kapatabilirmisiniz yazdım.

İşte bu bahsettiğiniz konular yani basit formlar, msql e ekleme yapmalar falan beni aşan konular sadece tarif ile yada bir örnegini görebilirsem yapabiceğim konular, yani böyle bir desteği nasıl verebilirsiniz onu sordum birkaç kez fakat sizin istemeden canınızı sıkınca atladınız onu heralde.. Böyle bir işle için nasıl bir ücret talep edersiniz. Ona göre elle girmekte mantıklı gelebilir... :D
Birde sayın Nokta üyemizin yaptığı bir açıklama var (konuyu değiştirdim)
Yöneticiye giden sipariş emailine adres ve telefon bilgisi nasıl eklenebilir?
bunun tarifini yapmış forumda fakat uyguladığımda sipariş girdiğimde email hiç gelmiyor bu seferde ne kullanıcı için ne yönetici için... Bunla ilgili bir bilginiz var mı forumda arattığımda tek bir sayfa buldum da...
Teşekkürler

promania

OpenCart-TR
Bana da arkadaşlar yardımcı olabilir se söyle bir şey lazım ptt kargo yurtdışına kargo gönderimi için bazı kriterler kullanmış almanyaya kargo gidecekse önek 1 kg için 35 - arjantine gidecekse 50 Tl Fransaya gidecekse 1 kg için 40 tl gibi hesaplamalı bu nasıl olabilir