[KOD] Ürünleri Kolay Açık Kapalı Yapma

silverWolf

OpenCart-TR
Katılım
16 Eki 2011
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Merhabalar..

Ben üye olduğumdan beri sadece burasını değil yabancı ingilizce forumlarını da okuyorum. Üstelik karşılaştırmalı okuyorum ki yöntemleri kavrayabileyim.

Buradaki sorunun benzerini yabancı forumda bulup çözüm önerilerini karşılaştırıyorum. Bu yüzden okumadığım! konusu tamamen sizin ön yargınız. Üstelik ben burada ve / veya diğer yabancı forumda yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarda hafif bir Yaşar Nuri edası sezdiğim anda tepki veriyorum. "Kitabımda yazdım niye bana soruyorsunuz?" Bu iyi bir yaklaşım değil.

Burada üye olan kişiler yanılgı içinde de olabilirler. Hatta okumamış ta olabilirler.
Siz okuyun gelin, bilmem ne yapın diye karşı taraf itham edilmez, zan altında bırakılmaz. Örneğin osdem66 arkadaşımız çok paylaşım yaptı diye böyle bir hata içine düşerse bu hoş görülmez. O zaman disiplini sağlayamazsınız. Kural varsa hepimiz için var.

Blade ve Osdem66 arkadaşımızın pek çok postta yardımcı olmaya çalıştığını zaten biliyorum. Tema paylaştıklarını, eklenti paylaştıklarını hep okudum. Problem. Yardımseverlikleri değil. Yardımseverliklerini eleştirmek haksızlık olur elbette. Burada problem üslup.
Ben yazarken opencart-tr.com'u esas alarak yazdım. Aksi halde yabancı forumlarda yeteri kadar olmasa da tema paylaşımı mevcut. Blade'in linkini verdiği o bölümü zaten gezdim ve kurulum yaptığım sürüm olan 1.5.3.1 için temaları filtreleyerek baktım. Şimdilik beş tane tema var burada paylaşılan gray, kırmızı, Turkish ve Yoolight temaları. Gray'i osdem66 paylaşmış.

Kaldı ki bu tema konusunu sitedeki temalar bölümünde okuma yaparken bir eleştiri / eksiklik konusu olarak yazan arkadaşlar da var. Bu eksiklik niye hemen sizleri savunma moduna sokuyor?
Eksiklikse eksikliktir. Forum geliştikçe, üyeler çoğaldıkça işi bilenler katkıda bulunacaktır. Hiç kimsenin forumda niye bu eksik demeye hakkı yok. Ama eksiklik olarak ortaya koyma hakkı var. Zaten eksik taraflarımızı görmez, o kısımları telafi etmezsek bireysel tekamülü nasıl gerçekleştirebiliriz? Forum nasıl gelişecek? Ben buraya presta sitesinde haftalarca okuma yaptıktan sonra geldim. OpenCart'a karar verdim.

Ben modül Türkçeleştirme konusunda görev alabileceğimi bir mesajın altına yazdım. Şu an tema yapamam belki. Ama yapılmış temaların görselleriyle kendimce düzenlemeye gidebilirim. Zira görselin birinde EKLE BUTONU sol taraftan kesik çıkıyor. Onu düzelttim kendi kurulumumda.

Herkes kendi seviyesinde, beceri ölçüsünde foruma katkıda bulunursa forum gelişecektir.
Öneri / eleştiri / soru yönelten birine.. 'oku da gel, o öyle değil' yaklaşımı kim yaparsa yapsın hoş değildir.

Bunun yerine nazikane. 'Sanırım gözünüzden kaçmış.. şu linkte temalar mevcut..' denmesi daha latif ve hoş olacaktır. Hiç kimseye nezaket dersi vermek niyetiyle yazmıyorum. Ben eğitimciyim, her zaman her yerde nazik olunması tarafındayım. Diğer bir başlıkta da 'Tema berbat olmuş' ifadesini eleştirdim. Ancak o başlıkta osdem66 temanın olumsuz yönlerini yazmış ve yapana yol göstermişti. Hatta osdem66 tarzında eleştiri yapması gerektiğini yazmıştım.

Meseleye itirazım tamamen yaklaşım ve üslup yönünde olup hiç bir kimseye kırgınlığım ve ön yargım yoktur. Kırdığım kim varsa özür diliyorum. Özellikle BLaDe kardeşim hakkınızı helal ediniz. Gönüller hoş olmadıktan sonra paylaşımım bir kıymet-i harbiyesi yoktur.
Kimse kimseye yardım etmek zorunda da değildir. Yardım içten gelen bir duygudur. Tamamen vicdani bir meseledir. Eder veya etmezsiniz.

Saygı ve sevgilerimle..
 

BLaDe

OpenCart-TR
Katılım
4 Şub 2010
Mesajlar
459
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Konum
izmir
Web sitesi
www.ondermedikal.com
yazıya başlamadan önce belirtmek isterim ben ilk mesajımda ön yargıcı davranmadım. O kısımı tekrar okursanız eğer sözüme sanırım forumu okuma şansınız olmadı diye başladım kesin ve net bir kelime kullanmadım sanırım diye başladım çünkü,
merhaba;
yazdıklarınızı tekrar tekrar okudum fakat takıldığım bir kaç yer kullandığınız bazı kelimeler kesin ve yargıcı konuşma şekli gibi geldi bana..kimse yardım etmek zorunda değil, eder yada etmez, gibi...
Eğer ki şahsi düşüncem, foruma üye olup bilgi öğrenmek istiyorsa elini mutlaka taşın altına koymalı ki yardımcı olma şansımız olsun..
Hakkım her zaman helaldir ve elimden geldiği kadar da yardıma devam edeceğim. Umarım bir daha ki yazışmalarımızda tartışma konusu değil de bilgi paylaşma olur..
 

anti91

OpenCart-TR
Katılım
19 Ağu 2011
Mesajlar
159
Tepkime puanı
0
Puanları
0
vqmod olanı için teşekkürler...
 

ricety

OpenCart-TR
Katılım
30 Kas 2011
Mesajlar
35
Tepkime puanı
0
Puanları
0
ELİNE BİLGİNE SAĞLIK. VALLA SÜPERSİN ARKADAŞIM. KODLARI UYGULARKEN KESİN ÇALIŞMAZ DİYE YEDEK ALMIŞTIM. AMA VALLA ÇALIŞTI . BRAVO İŞE YARAYAN SİSTEM HEMDE ÇOK

TEŞEKKÜR EDERİZ
 

cenin

OpenCart-TR
Katılım
29 Eki 2011
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Merhaba 1.5.4 için vqmod olan dosyada herhangi bir değişiklik yapmamız gerekiyormu acaba? 1.5.4 sürümünde vqmod olarak çalışmadı. Aslında belkide aynı sayfayı etkileyen vqmod admin category filter ve admin ajax edit quantity kullanıyorum bunlardan da kaynaklanıyor olabilir bilmiyorum ama ürünler sayfasında aç kapa butonları oluşmadı.

Ayrıca şunu söyleyebilirim ki bir çoğumuz için hayati önem taşıyan bir çalışma ellerine sağlık.

Zamanını, aklını, emeğini ve gözünü kullanarak ortaya çıkardığı işleri beklentisi olmadan karşılıksızca paylaşan tüm arkadaşlardan Allah razı olsun.

Fikri olan yokmu arkadaşlar?
 

cenin

OpenCart-TR
Katılım
29 Eki 2011
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar 1.5.4 için kuran yokmu?
 

Blade__

OpenCart-TR
Katılım
11 Nis 2012
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Puanları
0
merhabalar 1.5.1.1 için kullanılabilir mi acaba deneyen arkadaşımız oldu mu birde içinde ürün olan istediğim kategorileri silmeden pasif sitede görünmez duruma nasıl getirebilirim acaba teşekkürler
 

ayvandur

OpenCart-TR
Katılım
15 Mar 2012
Mesajlar
47
Tepkime puanı
0
Puanları
0
bu modüle şuan çok ihtiyacım var.1.5.5.1 veya 1.5.6 da çalışan çekli varmı acaba.yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum
 
Üst