Kargo yerine kupon kodu

streetfire

OpenCart-TR
Merhaba.
Ben sadece bir kupon sitesi yapmak istiyorum. ve kargo yerine tek istediğim her satışımda bir kupon kodu oluştursin istiyorum.

Sitemi kurdum. Bunda bir sıkıntı yok. Ama bu işlemi yaptırabiliyor muyuz? Sadece bir kupon kodu oluştursun ve mail ile kişiye göndersin.

devopen

OpenCart-TR
model/order.php içinde confirm() fonksiyonuna ekleme yap. Kupon oluşturan fonksiyon için admin bölümünde ilgili dosya içindeki fonksiyonu incele.

streetfire

OpenCart-TR
keske bu kadar yetenekli olsam. Ama dediginiz aklima gelmisti ve bilmeyen icin biraz dusunuyor insan.

mesela bir konu okudum. Ana sayfa linki yerine resim demis. Bunun icin foruma konu acmam.

fakat bu biraz beni astigi icin sorma geregi duydum.

ama tabii soylemeniz uzerine deneyecegim. Tesekkur ederim.

peki herhangi bir yerine kod olusturma scripti eklesem hangi bolume eklersem uygun olur? Bu kod olusturmada hem bana hem uyeme mail atmasi yeterli.

devopen

OpenCart-TR
Aşağıda işlemi yapan sorgular var. değişken değerlerini değiştirmen yeterli. Örneğin $code değişkeni kupon kodudur. Bu değeri random() atayabilirsin.

Mail ile göndermek içinde mail kodlarının olduğu yerde data tanımları var onlardan birine bakarak $code değişkenini aktar. mail.tpl dosyasında da düzenleme yapman gerekiyor tabi....

Kod:
$this->db->query("INSERT INTO " . DB_PREFIX . "coupon SET code = '" . $this->db->escape($code) . "', discount = '" . (float)$discount . "', type = 'F', total = '" . (float)$total . "', logged = '1', shipping = '0', date_start = '" . $this->db->escape($date) . "', date_end = '" . $this->db->escape($date_end) . "', uses_total = '1', uses_customer = '1', status = '1', date_added = NOW()");

$coupon_id = $this->db->getLastId();

$this->db->query("INSERT INTO " . DB_PREFIX . "coupon_description SET coupon_id = '" . (int)$coupon_id . "', language_id = '".(int)$this->config->get('config_language_id')."', name = '" . $this->db->escape($kupon Adi) . "', description = '" . $this->db->escape($kupon_tanimi)."'");

$this->db->query("INSERT INTO " . DB_PREFIX . "customer_coupon SET coupon_id = '" . (int)$coupon_id . "', customer_id = '" . (int)$this->customer->getId() . "'");