Header Kısmındaki Resmi İki Yana Yaslamak

slckflz

OpenCart-TR
Web sitesi
www.evtekstilciniz.com
Sevgili Dostlar Merhaba, Header kısmına bir resim ekledim ve bu resimi üst tarafta sitenin ekranına kaplatmak istiyorum. Forumda arattırdım mirac arkadaşımızın bu sorunla ilgili bir konusu olmuş inceledim ancak beceremedim. Sitenin ana kısmı 960 px üzerine kurulu bu kısım alt taraf sabit kalacak ve üst kısımı iki tarafa nasıl yasalabilirim. Opencart tr anasayfasındaki siyah kısım gibi tşkler

Sitem : www.evtekstilciniz.com

osdem66

OpenCart-TR
Web sitesi
opencart-themes.org
Merhaba..
yukardaki grafigi diyorsunuz degilmi onu sanırım tam ekran sag sol dayamak istiyorsunuz.. stylesheet.css içindeki body tagına background olarak atayın center top no-repeat claslarınıda kullandınızmı tamamdır selametle...

slckflz

OpenCart-TR
Web sitesi
www.evtekstilciniz.com
Sayın Osdem İlginize tşk ederim, ancak bu dediklerinizi tam bilmiyorum daha açık bir şekilde anlatmanız mümkün mü ? Yapmak istediğim tam sizin anlattığınız şekilde . Ben o grafiği css dosyasında ; #header { background-image:url('../image/arkaplan3.jpg');} şeklinde ekledim. Zaten arka plan olarak ta body kısmında gri olan kısım var. şimdi bu resmin boyutu kaç olmalı. kısacası nasıl yapmam laazım tşkler

Css. dosyamda body kısmımın kodu aşağıdaki gibidir. bunu tam nasıl değiştirmem lazım.
body { margin:0px; padding:0px; text-align:center; background-image:url('../image/bg_gif.png'); background-repeat:repeat-y; background-attachment:fixed; background-position:center; }

osdem66

OpenCart-TR
Web sitesi
opencart-themes.org
bunu header a degilde body ekle
background :#sunakiarkaplanrenkkodunuyaz url(../image/yanadayamakistediginizarkaplanresminiyaz) no-repeat top center;

bu sekilde body e ekleyniz...

slckflz

OpenCart-TR
Web sitesi
www.evtekstilciniz.com
yardımlarınız için tşk ederim istediğim tam buydu ancak siteye bakarsanız sağ tarafta biraz beyazlık kaldı buraya oturacak resmin boyutu kaç olmalı. ben ben psd tasarımımı 1600 witdh yüksekliğide 80 yaptım ama kısa geldi

sorun hallolmuştur. Çok tşk ederim. Bir sorum daha olacak ben header kısmına bir menü ekledim ancak menü firefoxta sorunsuz çalışırken internet expolorerde 7 de sadece anasayfada ilk açıldığında var diğer sayfalara geçişlerde menü yok oluyor bu neden kaynaklanmış olabilir ben sadece menü kodlarını header.tpl dosyasına ekledim css içine birşey eklemedim bundan olabilir mi

osdem66

OpenCart-TR
Web sitesi
opencart-themes.org
Bende sorun yok ie8 de ama sanırım menu kaybolmuyordudr da header yüksekliginden dolayıdır.. büyük olasılıkla diger sayfalarda görünmeyen yada görünen bir bölüm temayı kaydırıyor ve menu büyük olasılıkla garanti akabank falan yazan bölümün alttına kayyıordur.. header css kodlarınızı kontrol edin..

erkryan

OpenCart-TR
merhabalar forumda buna benzer bi konumla ilgili aradım ama bulamadım, eğer varsa öncelikle özürler rahatsızlık için
ben sitemde ürün resimlerini ekliyorum ama ya üstte yada sağ solda beyazlık çıkıyor ve bu beyaz alanın rengini f4f4f4 yapmak istiyorum ama bulamadım forumda bu kodu
teşekkür ederim şimdiden