farklı versiyonlar farklı temalar farklı modüller

black devil

OpenCart-TR
Katılım
26 Ağu 2010
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Puanları
0
selam arkadaslar mutlaka ilk versiyon her ne kadar güncel olmasada hata bakımından en aza indirgenmiş versiyondur vede bir düzen oturtmuşsanız bozmaya korkarsınız ben 550 tane ürün girmişim ve daha girmem gereken 960 tane başlık var umarım sıkıntımı anlıyorsunuzdur.bu sitenin çökmesi veya herhangi birşeyden verilerin kaybolması benim için ölüm olur :D ben 1.4.0 versiyonunu kullanıyorum sizden nacizane istediğim bilgi şu farklı versiyonların ( 1.4.0 veya 1.4.9 veya herhangi biri ) ; temelarını ve modüllerini kullanabiliriz yani şöyleki örnekleme yapacak olursak 1.4.0 versiyon olan bir opencart ta 1.4.8 ve 1.4.9 modüllerini veya temalarını kullabilirmiyiz çünkü bazen öyle güzel temalar ve modüller oluyor ki insan illaki o temalarla veya modüllerle sitesini süslemek istiyor. her ne kadar versiyon farkılıklarından dolayı her ne kadar uyumluluk problemi olcağını bilsemde sizden pratik bir çözüm bekliyorum. :D
 

TECHNOLOG

OpenCart-TR
Katılım
4 May 2010
Mesajlar
641
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Konum
Peygamberler Şehri
Web sitesi
www.edessaweb.com
valla en pratik çözüm güncelleme. adımları anlayarak ve tam uygulayarak yaparsanız hiç bir şey olmaz. ve en önemlisi o kadar ürün eklemişsiniz, bunlara bişey olursa sizin Allah korusun ölümünüz demekse her gün her saat başı hatta her yarım saatte bir yedek almanız. sitenin tamamını değil tabi.
Mesela bir modül eklediğinizde tam yedek alın. diğer yedekler veritabanı yedekleri olsun. 1.4.0 da böyle bir özellik var mı bilmiyorum ama olmadı sunucudan direk yedek alın.

Ayrıca ben kendi sitemden bahsedeyim. 147 kullanıyorum. ve şu an 1.4.9.1 versiyonunu deneme amaçlı da olsa tam olarak kurdum. tabiki hatalarımız oldu. ama bozmadanda bişey öğrenemeyiz.

şu an yeni paketim deneme amaçlı duruyor. temasını biraz düzenleyeyim. yeni paketi ekleyeceğim.

Herkese kolay gelsin.
 

mirac

OpenCart-TR
Katılım
7 Şub 2010
Mesajlar
1,383
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Yaş
42
Konum
Beykoz____
Web sitesi
www.notebook-cantasi.com
Sitende excel modulu kuruluysa sorunsuz import ve export edebiliyorsan ürünlerini bir gecede siteni düzenleyebilirsin.. Ürünlerini öncelikle excel modulu ile dışarı aktar ve sakla.. Her türlü soruna karşın tam bir yedek al.. siteni sil ve en son versiyonu kur.. Görsellikle zaman kaybetmeden Doğruca excel modulunu kur ve hata loglarını kontrol et herhangi bir hata vermişmi diye.. Daha sonra sitenin admin panelde kdv oranlarını, dil tanımlarını, ülke seçimleri gibi gerekli ayarları yap ve excel modulu ile demo ürünlerini dışarı aktar.. 140 versiyonundan indirdiğin excel tablosunu yeni indirdiğin excel tablosuna göre düzenle.. Değişikliklerini 149 dan indirdiğin dosyada yapıp kayıt et ve sisteme yükle..

1.4.6 da bu işlemi yaptım 2 gün sürmedi siteyi eski haline getirmek.. Tabiki ufak tefek sorunlar çıkabilir.. Önemli olan kontrollu bir şekilde test ederek modulleri yüklemek ve her yüklediğiniz modulden sonra mutlaka yedek almak..
 
Üst