codeigniter mı opencart framework mü hangisi iyidir

smartcoder

OpenCart-TR
Katılım
15 Şub 2011
Mesajlar
27
Tepkime puanı
0
Puanları
0
codeigniter framework ü sevmiyorum
kod yapısı biraz fazla hantal gibi :D
opencart çatısı özet gibi
sizce hangisi
ve neden
 

neyzel

OpenCart-TR
Katılım
12 Ocak 2011
Mesajlar
20
Tepkime puanı
0
Puanları
0
.

Opencart kendine özgü, codeigniter'den esinlendiği hatta teknik bakımdan benzerliklerı olduğu görülüyor. En büyük eksikliği dökümantasyon eksikliğidir. Bu da opencartı anlamak ve geliştirmek isteyenler için sorun. Bi'yerlerde üçretli bişey var ama... Oysa dökümantasyonu yeterli, düzenli ve tertipli olsaydı opencart hem çok daha hızlı gelişir hemde opencart'la uğrşanlara büyük kolaylık sağlardı. Oysa ki şimdi formları dolaşarak iğneyle kuyu kazmak zorunda kalınabiliyor. Umarın opencart bu eksiğini kapatır. Temenni etmek, talep etmek bizden...

codeigniter're gelince, tam anlamıyla bir framework. Üstelik ençok tercih edileni. Dokümantasyonu iyi, eski versiyonu olmasına rağmen türkçe döküntasyonu da iyi. Nerede ne yapman gerektiğini bu dökümantasyonlardan görebiliyorsun.

codeigniter'le sıfırdan 'çaplı' bir proje geliştirmek için uygun. Küçük proğramlar için önerilmez. Gerek de yoktur. Her türlü PHP projesinde rahatlıkla kullanılabilir. Opencartla birlikte kullanılmasını düşünmek bile abes olur.

Sonuç olarak opencartl'a uğraşıyorsan opencart'ta başka seçeneğin yok. Malesef nerede ne yapmış , nasıl yapmış araştırıp bulmak zorundasın. Yani kolay iş zor olmuş. codeigniter'le hızlı bir proje geliştirmek için öğrenme süresi ve imkanları daha çok. Projeni hazırlayıp istediğin gibi kodluyorsun. Ama çaplı bir projede codeigniter kullanmak doğru mu? Bu da sık tartışılan konulardan.

Kolay gelsin.

.
 

SCAMP

OpenCart-TR
Katılım
6 Şub 2011
Mesajlar
46
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Codeigniter şuanda piyasadaki en iyi frameworklerden biri üstelik dökümanları sağlam ve bi okdarda çok türkçe dökümanı olması ayrı bi avantaj opencart ı ilk kullanmaya başladığımda opencart çatısının codeigniterle geliştirildiğini sanmıştım biraz kurcalayınca farklılıkları ortaya çıktı çoğu projemde codeigniter ve buna dahili olarak smarty template sistemini kullandığım için opencarta ısınmam bi okadar hızlı oldu kısacası codeigniteri kaparsan opencartı okdar çok geliştirebilirsin
 
Üst