Butonlar çalışmıyor

recep

OpenCart-TR
Arkadaşlar, opencart sitem var butonlar çalışmıyor 1 ay ara vermiştim siteye döndüm fakat iframe diye bir virüs yayılmış ondan yemiş sanırım temizledim virüsü,

ama admin panel girişte buton çalışmıyor veya sepete ekle butonu üye ol butonu gibi hiç birisi çalışmıyor sorun nerdedir?

Gökhan TAYLAN

OpenCart-TR
iframe virüslerini hangi oranda temizlediniz ? iframe virüslerinin türevleri encode işleminden geçerse antivirüslerden kaçırılabilir bu demek oluyorki sisteminizde virüs olsa dahi antivirüsler bunu algılamaz.

siz temizledim sandıgınız birkaç dosya ile sınırlı değildir ve hızlı birşekilde yayılabilir. warez ftp programlarından sizin biglisayarınızdan veya hosting firmanızın yani sunucudaki herhangi bir siteden bulaşmış olabilir. varsayım.

%100 kendi sitenizden temizleme diye bir şey yoktur bir ihtimal vardır tekrar bulaşabilme .

öncelikle kaynağın ne oldugu ve nasıl bulaştıgına çözüm bulun diğer çözümler sırayla gelecektir hosting firması değiştirmekte buna dahil .

bilinen bir kodu veya kelimeyi : "advanced find and replace" programı ile temizleyebilirsiniz.

Geçmiş Olsun ...

recep

OpenCart-TR
Teşekkürler hocam, virüsü temizledim hatta dün siteyi temizledim ve herşey çalışır halde bıraktım..

Bugün tekrar pc yi açtım bu masaüstü asıl virüs burda olmuştu tekrar bulaştı, şimdi aynı yöntemlerle tekrar temizledim fakat butunlar çalışmıyor, bu butonların çalışmaması neyle alakalıdır ? ana sayfada slayt ta kayboldu bunların klosoru neresı orayı orjinali ile değiştirince sorun cozuluyordu sanırım.. Dün bir çok dosyayı yedek aldım böyle deneyerek çözdüm sorunu

Gökhan TAYLAN

OpenCart-TR
virüsün etkisi devam ediyor olabilir , temizlenmemiş olabilir , veya temizleme aşamasında hatalı kod silmiş olabilrisiniz. bu sebebden dolayı butonlar çalışmaz siz *.js uzantılı yani javascript klasöründeki dosyaları temizledinizmi ?

recep' Alıntı:
Teşekkürler hocam, v i r ü sü temizledim hatta dün siteyi temizledim ve herşey çalışır halde bıraktım..

Bugün tekrar pc yi açtım bu masaüstü asıl v i r ü s burda olmuştu tekrar bulaştı, şimdi aynı yöntemlerle tekrar temizledim fakat butunlar çalışmıyor, bu butonların çalışmaması neyle alakalıdır ? ana sayfada slayt ta kayboldu bunların klosoru neresı orayı orjinali ile değiştirince sorun cozuluyordu sanırım.. Dün bir çok dosyayı yedek aldım böyle deneyerek çözdüm sorunu

recep

OpenCart-TR
Pcyi temizledim dosyalar temizledim şifreleri komple değiştirdim aktif olmaması lazım..

java klosorünü orjinali ile değiştirdim dün böyle yaptığımda sorun düzelmişti.. Bu virüs nerelere bulaşır hocam nerelere bakmalıyım ? sadece 1 dosyada gördüm admin paneline girerken antivirüs uyarı verıyordu orayı temizledim fakat sitenin butonları kayıp hala.. Orjinaliyle değiştirdiğim için yaptığım değişiklerde kayboluyor..

Tekrar temizlemeye başlıyım hangi dosyalara hangi klosorlere bakmalıyım ? Pek bilgim yok opencartı yeni öğreniyorum, butonlar javaylamı alakalıdır ?