merhabalar, opencart v1.5.2.1 versiyonunu yükledim herşey güzel çalışıyor fakat maille ilgili bir sıkıntım var. iletişim formundan mail göndermek istediğimde yada yeni üye olduğunda hata veriyor ve maili göndermiyordu. bu da yeni bir smtp kontrolunden kaynaklanıyor ve bu da hosting firmasının güzelliğinden mi desem pimpirikliğinden mi desem çözemedim. neyse benim gibi aynı hataları alan arkadaşlar için paylaşayım dedim
Eğer mail sunucunuzda formlar Smtp kimlik doğrulaması gerektiriyorsa ki muhtemelen
gerektirir OpenCart ‘ta form mail göndermekte sıkıntı yaşabilirsiniz. Forma girilen mail
adresi ile maili göndermeye çalıştığıiçin sunucuda bu ş ekilde bir domain olmadı ğ ından
kimlik doğrulaması yapamayacaktır. Bu sorun için,
httpdocs\system\library\mail.php doyasındaki,
16, 17 satırdaki r ve n ekli olmalı,
16 public $newline = "\r\n";
17 public $crlf = "\r\n";
271. satırda ba ş layan,
271 if ($this->verp) {
272 fputs($handle, 'MAIL FROM: <' . $this->from . '>XVERP' . $this->crlf);
273 } else {
274 fputs($handle , 'MAIL FROM: <' . $this->from . '>' . $this->crlf);
275 }
Satırı yerine ;
271 if ($this->verp) {
272 fputs($handle, 'MAIL FROM: <' . $this->username . '>XVERP' . $this->crlf);
273 } else {
274 fputs($handle , 'MAIL FROM: <' . $this->username . '>' . $this->crlf);
275 }
Yazılmalıdır. Bu ş ekilde mail forma giren ki ş inin mail adresi yerine panelde girilen admin
mail adresi ile gönderim yapacaktır. Gönderen adres olarak yinede formdan alan kişinin mail
adresi görünmeye devam edecektir
fakat çözemediğim bir sorun var neden kayıt olurken hotmail adresime gelen mail gereksiz klasörüne düşüyor. onu anlayamadım. o konuda yardımcı olursanız sevinirim
Eğer mail sunucunuzda formlar Smtp kimlik doğrulaması gerektiriyorsa ki muhtemelen
gerektirir OpenCart ‘ta form mail göndermekte sıkıntı yaşabilirsiniz. Forma girilen mail
adresi ile maili göndermeye çalıştığıiçin sunucuda bu ş ekilde bir domain olmadı ğ ından
kimlik doğrulaması yapamayacaktır. Bu sorun için,
httpdocs\system\library\mail.php doyasındaki,
16, 17 satırdaki r ve n ekli olmalı,
16 public $newline = "\r\n";
17 public $crlf = "\r\n";
271. satırda ba ş layan,
271 if ($this->verp) {
272 fputs($handle, 'MAIL FROM: <' . $this->from . '>XVERP' . $this->crlf);
273 } else {
274 fputs($handle , 'MAIL FROM: <' . $this->from . '>' . $this->crlf);
275 }
Satırı yerine ;
271 if ($this->verp) {
272 fputs($handle, 'MAIL FROM: <' . $this->username . '>XVERP' . $this->crlf);
273 } else {
274 fputs($handle , 'MAIL FROM: <' . $this->username . '>' . $this->crlf);
275 }
Yazılmalıdır. Bu ş ekilde mail forma giren ki ş inin mail adresi yerine panelde girilen admin
mail adresi ile gönderim yapacaktır. Gönderen adres olarak yinede formdan alan kişinin mail
adresi görünmeye devam edecektir
fakat çözemediğim bir sorun var neden kayıt olurken hotmail adresime gelen mail gereksiz klasörüne düşüyor. onu anlayamadım. o konuda yardımcı olursanız sevinirim