Ürün Resim Yüksekliği 100%

carbonie

OpenCart-TR
Katılım
10 Ocak 2011
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar biliyorsunuz admin panel system/setting/image altında ürünlerin 250x250 px olarak düzenleyebiliyorsunuz ben istiyorum ki ürün resimlerinin yüksekliği 100% olsun ama bunu kabul etmiyor benim ürünlerimin genişliği standart ama yükseklikleri değişiyor ben ürün resmi upload ettiğimde resmin yüksekliği kaçsa 100% olunca o kadar olucak bunu nasıl yapabilirim?
 

osdem66

OpenCart-TR
Katılım
19 Ağu 2010
Mesajlar
882
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
Web sitesi
opencart-themes.org
Merhaba..çoğu kişinin derdidir bu resim olayı farklı boyutlar da resim yükeldikleri halde nedense sitedeki tüm ürün gösterim bölümülerinde resimlerin çerçeveyi tam doldurmasını isterler yanda ve üste bosluk olmasın isterler görsel olarak evet hoş bir durum..
Ancak hiç bir zaman unutlmaması gereken bir şey var bu tip resmi buyutlandırma özelliği olan yazılımlar ne verirseniz o boyutlar oranında küçültür yada büyütürler bunun sebebi resimdeki amorf yada sündürme olayı olmasın resimdeki nesneler bozulmadan orjinal boyutları ile görüntülenebilsinler diye, kaldıki dogrusu da budur..siz resimlerinizi mümkünse belli standart bir ölcüde yüklerseniz bu tip sorunlar olmaz.. ama buda bazen mümkün olamıyor.. Eğer siz o degeri %100 yaparsanız resminizi nasıl görünebilecegini hiç düşündünüzmü.. buradaki %100 degeri ne demektir sizin yükledinginiz ana resmin yüksekliğinin esas alacaktır.. bu ne demek oluyor resminizi 600x400 yüklediniz ayarlardanda enini 250px boyunuda %100 yaptınız bu durumda sizin resimlerinizi ölçüsü ne olur biliyormusunuz 250x400 bu durumda resminizi sizce nasıl görünür.. şunu diyebilirsiniz ben oradaki %100 degerini ana resme göre degil resmin içinde bulundugu table yada div e göre alsın bu durumda da gene bozulma olacaktır resimlerinizde yatayı geniş yüksekliği düşük bir resim yüklediniz böyle yaparsanız yüksekliği %100 tamamlamak için table yüksekliği kadar rresmi sündürecek ve bozulma olacaktır.. en dogru secenek resimleri mümkün oldugunca standart ölçüde yüklemek.. selametle..
 

carbonie

OpenCart-TR
Katılım
10 Ocak 2011
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Açıklamanıza ve iyi niyetinize çok teşekkür ederim ama yaptığım edit bunu mecbur kılıyor.

Birincisi o bahsettiğiniz otomatik sündürme yani resmi ayarlamayı komple kaldırmak istiyorum zaten. Benim tüm ürün resimlerimin width i sabit olacak yani diyelim ki 250px ama height leri her zaman değişicek zaten ben her ürün resmini photoshopta hazırlıycam yani ona göre çalışıcam 250 x yükseklik ne gerektiriyorsa eğer bu mümkün ve yolunu biliyorsanız paylaşırsanız çok mutlu olucak çünkü gerçekten çok yavaşlattı bu durum beni.
 

osdem66

OpenCart-TR
Katılım
19 Ağu 2010
Mesajlar
882
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
Web sitesi
opencart-themes.org
merhaba..
sündürme olayını kaldırmak istiyorum diyorsunuz zaten opencart resimleri sündürmüyor o yüzden o boşlular oluşuyor ama sizin yapmak istediginiz yüksekliği küçük olan resmi de table max boyutu kadar büyütsün table ı doldursun istiyorsuuz buda resmin yüksekliginde bir sünmeye yada daralmaya sebeb olmazmı benim demek istedigim bu. resmin düzgün görünmesi acısından mantıksız bence..siz dikdörtgen bir resmi 250x250 kare olarak table yüksekliğinde tam doldurulmuş halde görünmesini istiyorsunuz sizce bu resmi bozamadan mümkün mü? sadece bütün remsilerinizin ana resimlerini standart bir boyutta yüklemeniz durumda olacaktır..
 

burhan

OpenCart-TR
Katılım
5 Kas 2010
Mesajlar
60
Tepkime puanı
0
Puanları
0
@carbonie hocam açılır pencere resmi ise

bakınız: http://forum.opencart-tr.com/thread-4813.html

ben boyutlandırmayı iptal ettim siz resimlerinizi ayarladığınız için sizin içinde uygun olacaktır


aynı yöntem ile diğer bölümlerdeki resimlerde ayarlanabilir ama denemedim
 
Üst