Yuvarlama ve Kargo Konusunda Bilgi Lütfen

KalbAlAkrab

OpenCart-TR
Merhaba,

Forumda bu konularla alakalı olarak açılan başlıkları inceledim ancak tatmin edici bir sonuca erişemedim. Belki gözümden kaçmış konular olabilir.

1. sorunum: 1.5.5.1 sürümünü kullanıyorum. Örneğin bir ürün için 5.75 TL diye fiyat veriyorum ancak sistem 6 TL'ye yuvarlıyor. Yuvarlama işlemini nasıl iptal edebilirim? Girdiğim fiyat ile gözükmesini istiyorum.

2. sorunum: Diyelim ki müşteri sitemden 20 çeşit ürün aldı ve Aras Kargo ile gönderilmesini istedi. Bu sistemi kimi sitelerde gördüm örneğin: ilk 4 ürün için 5 TL kargo parası almış, ondan sonraki her 4 ürün içinde 5 TL daha fiyat eklemiş. Bu sitede görebilirsiniz. Ürünü sepete atın ve ödeme ekranına geçin. Ödeme ekranında nakliye için bir ücret belirlenmiş. Ve ödeme ekranında ürün sayısını arttırdıkça 4 ve katlarında bu nakliye ücreti değişiyor.

Bu şekilde nakliye ücretini belirli kıstaslara göre katlayacak bir yapıyı nasıl oluşturabilirim?

Kargo ücretini çeşitlendirmeli miyim? Yani kilo hesabı, adet hesabı, boyut hesabı gibi? Link'ini verdiğim gibi bir site açacağım banyo malzemeleri satan o yüzden bu bilgilere ihtiyaç duydum. Yoksa kapıda ödeme seçeneği olacağı için kargo ücretini hiç ekrana yansıtmayıp, müşteriye bunu o şekilde mi sunmak mantıklıdır?

Teşekkürler.

devopen

OpenCart-TR
- Database de product tablosu ve diğer içinde `price`(parasal değer) alanı brandıran alanların ondalık kısmını 2 hane yapın. Default olarak 4 tanımlıdır. İçinde parasal değer olarak decimal 11,4 şeklinde tanımlı tüm tablolarda değişiklik yapılmalı...

- Genel ve doğru kargolama yöntemi desi değerine göre kargolamadır. Mevcut e-ticaret alt yapıları buna göre çalışır. Hangi methodu kullanırsanız kullanın müşteriye kargo fiyatını göstermek bir zorunluluktur. Kargo maliyeti ile kapıda ödeme işini karıştırmayın... Eğer müşteri kapıda ödeme seçeneğini seçerse kargo ücreti + kapıda ödeme ücretini toplama ekleyin. Son kullanıcıya alıcı ödemeli kargo göndermek doğru bir yöntem değildir zaten böyle bir yöntem kullanan site zor bulursunuz.

- Opencart için desiye göre kargo hesaplayan modüller olması lazım araştırın...