Web Sitemi Nasıl Kurtarabilirim? :((

turan_y

OpenCart-TR
Web sitesi
www.biltekelektronik.com
Merhaba arkadaşlar,

Web sitemde yaşadığım bazı sorunlar belki gider diye public_html klasörü içindeki dosyaları yedeğini aldıktan sonra sildim ve 1.5.1.3.1 versiyonunu daha önceki bilgilerin aynısını girerek tekrar kurdum.Kurduktan sonra o dosyaları sildim ve tekrar benim sitemin yedeklediğim dosyalarını yükledim.Fakat eski siteme dair hiçbir şey gözükmüyor.Eski dosyaları yüklememe rağmen yeni kurduğum site gözüküyor.Eski sitemi nasıl geri getirebilirim? Lütfen yardımcı olun :( Yoksa eski sitemi kurtarmanın bir yolu yokmu?

Gökhan TAYLAN

OpenCart-TR
Yedekleme Aşamalarınızı Anlatırmısınız ?

- Cpanel Kullanıyorsanız , Backup Wizard (Yedekleme Sihirbazı) Full Backup , almanız sitenize ait tam yedeği size sunacaktır. tar.gz olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Restore Aşamasında : Home.dir içindeki Public_html ve *.tar.gz uzantılı yedek (backup) dosyanızdaki /mysql/ klasörünürün içindede phpmyadmin için sql dosyalarınız yani veritabanı bulunmaktadır. bu dosyaları yükleyerek ve opencart kurulumundaki manuel ayarlamalar yapılarak geri dönüştürülebilir.

Bireysel Müdehaleler için :

Siz ilk etapta - Public_html bilgisayarınıza yedeklemiş ve daha sonra sitenizdeki tamamen yedeği silmiş iseniz FTP/ public_html yedeği almanız veritabanı yedeğinizi almış anlamına gelmez geri dönüşüde mümkün olmaz.

fakat , Size önerim hosting firmanız ile görüşüp bir gün öncesine ait yedeklemeler varmı yokmu sormanız . var ise geri dönüş yapılabilir. bu işlem taylanweb.com da böyledir sürekli yedeklemelerimizi yapıyoruz. günlük.

Son olarakta ; Hem FTP /public_html/ hemde Cpanel / phpmyadminden düzenli yedeklemenizi alabildiyseniz geri yükleme aşamaları kolaydır.

turan_y

OpenCart-TR
Web sitesi
www.biltekelektronik.com
Gökhan TAYLAN' Alıntı:
Siz ilk etapta - Public_html bilgisayarınıza yedeklemiş ve daha sonra sitenizdeki tamamen yedeği silmiş iseniz FTP/ public_html yedeği almanız veritabanı yedeğinizi almış anlamına gelmez geri dönüşüde mümkün olmaz.

Ben bu şekilde yaptım :( Gitti yani yaptığım herşey :( :( :( Dediğiniz gibi hosting firmama mail attım.İnşallah onlarda yedek vardır.Durum belli olsun buraya yazacağım :(

Firmada eski bir yedek varmış.Onu yüklediler.Şimdi ne yapmam gerekiyor siteyi eski haline getirebilmem için?

eren.erduran

OpenCart-TR
Web sitesi
erenerduran.com
Hosting firması eğer iyi ise her hafta veya her günde bir siteleri yedeklerler. Eğer öyle ise iyi, değil ise anladığım kadarı ile sadece dosya dizinini silmişsiniz. Ama veritabınını silmedi iseniz, bu durumdan kurtulabilirsiniz.

turan_y

OpenCart-TR
Web sitesi
www.biltekelektronik.com
Veri tabanını silmemiştim. Sadece dosyaları silmiştim.Hosting firması kendi yedeklerini yükledikten sonra kurtardım sitemi :) Şimdilik bir sorun yok.Tabi kurtarır kurtarmaz hemen cPanel den full yedek aldım.Aklım başıma geldi :) İlginiz için sizlere teşekkür ederim.