Uzun şirket isimlerinin çıkmaması

Tigruden

OpenCart-TR
Az önce opencart kurdum ve denemeleri yaparken birkaç ufak sorunla karşılaştım. Kendi çabalarımla sorunların üstesinden geldim ancak bu çözümleri bu forumda da paylaşıp sıkıntı çeken arkadaşların sıkıntısını çözmek istedim.

Benim yaşadığım sorun şirket ismi girilirken 32 karakteri aşan isimlerde 32 karakterden sonrasının çıkmaması oldu. SOrunun çözümü ise gayet basit. Phpmyadmin sayfasına girip sorun yaşadığınız alanın tablosunu bulacaksınız. Şirket isimleri için önek_address tablosu ce önek_order tablosu oluyor bu tablolar. order tablosu sipariş ekranınızda şirket ismini görüntülerken sıkıntıya düşmemenizi address tablosu ise müşterinin tam olarak kayıt edebilmesini sağlıyor.

Öncelikle önek_address tablosunu seçip yapı butonunu tıklıyoruz. ardından company yazan sütunun sağında yer alan değiştiri tıklıyoruz. Türü kısmını mediumtext yapıyoruz. diğer tabloda da aynı işlemi sağladıktan sonra şirket isimleriyle ilgili bir derdimiz kalmıyor. Diğer kayıt alanları ile ilgili olarak ta bu tip işlemler yapılabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta alan türü varchar ya da char değilse ve mysql den pek anlamıyorsanız değiştirmemenizi öneririm.