Ürün Eklerkenki Ürün Kodu ne işe yarıyor ?

elesta

OpenCart-TR
Admin panelinden yeni bir ürün eklerken Veri'nin altındaki "Ürün Kodu" başlığı yıldız içeriyor yani boş bırakamıyorum onun mantığı nedir acaba ben 1-2-3-4 sırayla gidiyorum onu silmemizin bir yolu var mıdır onu görünmesini istemiyorum ?

Not: Kargo gibi sistem olmayacak, direk elden alışveriş onunla alakalıysa eğer.

muzorotti

OpenCart-TR
onun önemi sizin kullanacağınız iş için önemli olmayabilir fakat satış yapan birçok kişi için önemi büyük

enviro

OpenCart-TR
Web sitesi
www.fishruns.com
"Ürün kodu" bölümü, satış yaparken sistem üzerinden ürüne verilen isimdir. Aynı isimde ürünler olabileceği gibi, bir ürünün adı ile anılması da oldukça sorunlu bir işlemdir. Elbette, kendi ülkeniz dışında satış yapıyorsanız bir de telaffuz sorunu var :)

Bu aslında bir hızlandırma işlemidir. Müşteri ürün kodunu belirle ve size bununla bağlantı sağlar, siz de hızlıca çözüm üretirsiniz. Ancak, bunu istemiyorsanız, bu bölümün kaldırılması da çok zor değil.

elesta

OpenCart-TR
enviro' Alıntı:
"Ürün kodu" bölümü, satış yaparken sistem üzerinden ürüne verilen isimdir. Aynı isimde ürünler olabileceği gibi, bir ürünün adı ile anılması da oldukça sorunlu bir işlemdir. Elbette, kendi ülkeniz dışında satış yapıyorsanız bir de telaffuz sorunu var :)

Bu aslında bir hızlandırma işlemidir. Müşteri ürün kodunu belirle ve size bununla bağlantı sağlar, siz de hızlıca çözüm üretirsiniz. Ancak, bunu istemiyorsanız, bu bölümün kaldırılması da çok zor değil.

Teşekkürler bilgileriniz için.Kaldırmak için phpmyadmin'den not null seçeneğini kaldırsam yeterli olacak mıdır ?

enviro

OpenCart-TR
Web sitesi
www.fishruns.com
Sitedeki kodları kaldırmazsanız hata alırsınız. Kodları kaldırdıktan sonra da zaten sQL sorgusunu kaldırmanızın bir anlamı yok. Kodları kaldırın kafidir.

elesta

OpenCart-TR
enviro' Alıntı:
Sitedeki kodları kaldırmazsanız hata alırsınız. Kodları kaldırdıktan sonra da zaten sQL sorgusunu kaldırmanızın bir anlamı yok. Kodları kaldırın kafidir.

Nerden kaldırılacağına dair bilginiz var mı acaba ?

enviro

OpenCart-TR
Web sitesi
www.fishruns.com
Örnek: Tema klasöründeki "product/product.tpl" sayfası içerisindeki bölümü kaldırabilirsiniz ve tabii admin panelde de "product_form" içerisindekini ve "controller" dosyası içerisindekileri kaldırınca çözülmesi lazım, ama detaylı bilgi şimdi veremem açıkçası...