satış yapanların dikkatine

muzorotti

OpenCart-TR
Arkadaşlar başıma gelen bir olay ı yazmak istedim sizlerde karşılaşmayın diye yurtdışından bir müşteri ülkesinde bulamadığı internette sadece benim sayfamda gördüğü ürünü sipariş (varsayılan onay bekliyor )verip sabit kargo ücretide sipariş aşamasında o günki kur üzerinden tutara ekleniyor ve bu şekilde ürünü müşteri alıyor ve siparişi onaylanmadan ödemesini yapıyor euro hesabınız olmasada sayfanızda yayınlamış olduğunuz tl hesabından banka sizin hesabınıza gelen euro veya dolar bazındaki ödemeye otomatik olarak euro veya dolar hesabı açıyormuş ve açmış ödemeyi almış fakat kargo ücreti bir dünya para ve satıcının ödemesi gerekiyor gelen ödemeyleri geri iade edip hesabı kapamalarını söyledim bankaya gidip fakat alınan ödemeden daha fazla tutuyor yurtdışı havale ücreti dilekçe falan yazdırdım sonucu bekliyorum bundan kurtulmak için şimdilik euro ve dolar fiyatlandırmasını kapadım bu konuda yapılabilecek başka ne gibi tedbir olabilir yardımcı olabilirmisiniz.

osmansan

OpenCart-TR
Merhaba,
Yurtdışına kargoyu hangi firma ile gönderecektiniz? ve ürün çok mu büyük?

osdem66

OpenCart-TR
Web sitesi
opencart-themes.org
Merhaba.. sitenizi yurt dışı siparişlere kapatabilirsiniz..bunu yapmak için kargo metodlarınızı ve ödeme metodlrınızı Genel bölge ayarlarnı sadece Türkiye olarak secerseniz diger ükelerden kişiler satınlamk isteselerde siparişi tamamlayamazlar..

muzorotti

OpenCart-TR
osdem66' Alıntı:
Merhaba.. sitenizi yurt dışı siparişlere kapatabilirsiniz..bunu yapmak için kargo metodlarınızı ve ödeme metodlrınızı Genel bölge ayarlarnı sadece Türkiye olarak secerseniz diger ükelerden kişiler satınlamk isteselerde siparişi tamamlayamazlar..

teşekkür ederim bunuda uyguladım şu anda ve Türkiye hariç tüm ülkeleri sildim

hayır paket büyük değil di 28 euro luk bir alışveriş yapmış müşteri 20cm e 10 cm lik bir paket ve sabit kargo için uyguladığım 7.5 tl lik kargo fiatınıda eklemiş o şekilde satın almış ki kargo ücreti üründen daha fazla malesef