catalog/view/theme/default/common/footer.tpl dosyasını bir editör ile açın. içerisinde
Kod:
<!--
OpenCart is open source software and you are free to remove the Powered By OpenCart if you want, but its generally accepted practise to make a small donatation.
Please donate via PayPal to donate@opencart.com
//-->
böyle bir kod var. anlamı (kendi ingilizce bilgim ile çevirdiğim kadarı ile) "eğer opencart ücretsiz açık kaynak kodlu yazılımda Powered by Opencart yazısını silmek istiyorsanız, ufak bir bağış yapmayı kabul etmiş sayılırsınız. bağış için lütfen paypal'dan donate@opencart.com adresine gönderin" diye biliyorum ben.
çünkü geliştiriciler ve opencart'ı kodlayan kişi elinde Gnu Gpl açık kaynak lisansına sahip ve hakları var.
benim bu konudaki görüşüm Mirac kardeşimizin imzasında vardı "Opencart yazısını kaldırmayı akıl edebilenler yüzsüzlük edip özel mesajla istek göndermesin" diye idi.
anlamıyorum o yazıyı kaldırınca başı göğe mi eriyor. ücretli olacak satılan ve yıllık 1000$ dan aşağı olmayan fiyatlarla
kiralanan o kadar yazılımda bile adamlar link bırakıyor. size bedava sunulmuş bir şeyde neden kaldırasınız ki bırakın kalsın.
bazı çok çok uyanık insanlar da varki opencart yazısını kaldırıp bunu ben kodladım diye millete satıyor.
bence çok ayıp. benim kendi destek görüşüm bu şekilde eğer ki opencart yazısı yoksa yardım etmek içimden gelmiyor.
hatta çoğu zaman özel mesaj ile veya msn yolu ile adresimi ekleyenler yardım istiyorlar ve benim ilk baktığım nokta en altta herhangi bir biçimde veya puntoda opencart yazısı var mı yok mu diye. varsa ne ala. yoksa da cevap verdiklerim bilirler ne dediğimi. nedendir bilmiyorum. kimse kusuruma bakmasın.