ödül puan sistemi ile ilgili bir kaç sorun

hasere

OpenCart-TR
merhaba,
1551 sürüm kullanıyorum. ödül puanları ile ilgili bir veya birbirinden bağımsız bir kaç sorun yaşıyorum.
olay şu:
müşterilerimi ilaçlama firması, temizlik firması diğer gibi ayırdım. müşteri kayıt olurken bunlardan birini seçiyor. ürün düzenleme ayarlarına girdiğimde her firma grubu için ayrı ayrı ürün puanı ekleme alanı çıkıyor. (bu iyi bunda bir sorun yok)
bazı ürünlerimde seçenekler açıyorum. fiyat adet vb bilgiler yanında ödül puanı + - olarak ilave edilip eksiltilebiliyor. bu artırma ve eksiltme temelde ürün/veri bölümünde girilen fiyata bağlı olarak çalışıyor. (bu da güzel ve sorunsuz) fiyatları böylece seçeneklerden tanımlıyorum. fakat aynı şeyi ödül puanı için yaptığımda başarılı olamıyorum. ya hatalı bir şey yapıyorum veya pricereplaceoptionscurrencies.. eklentisi ile removeproductoptionprice eklentilerini kurduğum için istediğimi gerçekleştiremiyorum.

böyle olunca ne oluyor?..
bir ürün için ürün sayfasında mesela ilk açılış-seçenekten bağımsız ürün için 10 puan belirlemişim fiyatıda 100 lira... sonra daha büyük ambalaj için fiyatı 250 lira ve puan haliyle 25 olacak. fakat üye hangi ambalajı alırsa alsın 10 lirayı sabit ekliyor. (bu 10 lirayı ürün/ödül puanı alanından o firma grubu için ne yazarsam oradan alıyor.) seçeneklerden ürün puanını fiyatlar gibi artırmak ve eksiltmek neden çalışmıyor.
uzun oldu affınıza sığınarak edebiyatçı olmaktan kaynaklanıyor olabilir.

bu arada...
bu mesajı site tanıtım alanına girmek istedim fakat olmadı...
bu bir teşekkürdür...
bu web işlerinden hiç anlamadan opencart ile tanıştım. bir alan adı aldım ve kah bozdum kah yaptım. şimdi kendime ait kendi işimle ilgili 3 adet sitem var ve hepsini kendim yaptım. forumları okuyarak çözüm yollarını bazen mantık yürüterek buldum ve yaptım. tüm sitelerime bir kuruş para harcamadım. ne modül ne başka bir eklenti satın aldım. (sadece bir defa beğend,ğim bir temayı satın aldım) forumlarda pek soru da sormadım.
demek istediğim her ne kadar ağır aksak ilerliyor olsada bu forumlar sayesinde ortalama bir muhakeme kaabiliyetine sahip herkes bu işi kotarabilir. ben ki webmaster olmak niyetim değil yapabiliyor isem genç arkadaşlar haydi haydi yapar.
bir sorununuz olduğunda acizane tavsiyem:
1- tam olarak ne istediğinizi anlamaya çalışın
2- opencart dilinde bunun nasıl ifade edildiğini bulmaya çalışın
3-istediğinize uygun modül veya benzeri eklenti varmı bakın
4- eklenti çalışmıyorsa konuyla ilgili forum topiclerini inceleyin
5-birebir sizin sorununuza örtüşmüyorsa bile benzer sorunları bulup mantığı anlamaya calışın ve kendi işinize uygulayın.
6-en az 2 alan adı ile çalışın ve birini her yeni yaptığınız şey için deneme tahtası olarak kullanın
7-kendinize bir arşiv oluşturup sürümünüze göre yaptığınız kod değişikliklerini veya forumlarda verilen ve sitenizde uyguladığınız bilgi ve eklentileri arşivinizde tutun. işlemleri nasıl yaptığınızı bir metin sayfasında sıra ile yazın ki gelecekte lazım olur.
8-bazı şeyler bilginiz aşıyor ise mantık yürüterek illa aynı yoldan değil başka bir yolla çözmeyi deneyin.
bir de başarıya ulaştıysanız ve para kazandıysanız opencarta minikde olsa ödeme yapın. Ben yapmaya karar verdim.
vesselam ve kolay gelsin