metre veya metrekareye göre fiyat

memetalpay

OpenCart-TR
arkadaşlar metreye satış yapmam gerekiyor çok aradım bulamadım opencart ile bunu yapmak mümkün müdür örnek vermek gerekirse
kumaşın eni :1 metre ben sadece metresinin fiyatını yazsam müşteri uzunluğunu kendisi belirlese 25x3metre=75 şeklinde yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum

devopen

OpenCart-TR
Ürün sayfasında Miktar: yazan yere Metre: yazın. Ürün fiyatınıda metre fiyatından fiyatlandırın. Müşteri alacağı metreyi yazar ve fiyat ona göre ayarlanır. Ekstra bir işlem yapmanız gerekmiyor.

memetalpay

OpenCart-TR
öyle olmuyor 1.5 metre almak isterse napcaz ..
2 aydır arıyorum

devopen

OpenCart-TR
Evet ondalık değer işin içine girerse biraz zahmetli olur. İlk önce veritabanında ürün adedi ile ilgili alanları "decimal" yap. Sonra "library/cart.php" içinde $qty değişkeni önündeki (int) tanımını kaldır yerine (float) yaz. Bunları yaptıktan sonra denemelerini yap. Hatalar oluşursa hata mesajlarına göre düzenlemeye devam et.

memetalpay

OpenCart-TR
ilgilendiğin için teşekkür ederim ama bana modül gibi bişi lazım anlattığın şekil sitenin tamamında geçerli olacak ben kimine göre metre kimine göre adet yani değişken değer

devopen

OpenCart-TR
Bahsettiğin sistemin modülü olmaz. Veritabanı ve bazı dosyalar üzerinde oynama yapmadan istediğini yapamazsın. Ayrıca kimine göre metre kimine göre adet olacaksa kod yapısında düzenlemeye gidilmesi zorunlu hale geliyor. Modül arayışı içindeysen boşuna bekleme derim...

Pyrotoxin

OpenCart-TR
Web sitesi
www.firatozpinar.com
kimine göre derken belirli bir koşul yok mu? özellik olarak eklenebilir düşüncesindeyim ben. sadece 2 değişken mi olcak elimizde metre ve fiyat sonra metre x fiyat ilede asıl fiya mı oluşacak? birde bunu belirli bir kategoride mi uygulamak istiyorsunuz yoksa bütün sitede mi?^^

Pyrotoxin

OpenCart-TR
Web sitesi
www.firatozpinar.com
öncelikle fiyat değişkenini oluşturalım bunun için

mysql_query(select * from product where product_id='$urun_id');

bu sekilde ürüne ait fiyat bilgisini alabilrisiniz buradaki urun_id kısmı veritabanında hani ürünle ilgili işlem yapmak istiyorsanız ona ait id olmalı bu değeride get ile alabilirsiniz.

daha sonra metre için bir adet text alanı eklemmzi gerekiyor bunuda <input type="text" name="metre">
ile sağlaya biliriz. şimdi işlemi yaptırmak için textdena ldıgımız değeri değişkene aktarıp ürünün fiyatı ile carpıp gerekli son fiyatı elde etmeliyiz şöyleki

fiyatımzıın deüğişkeni $fiyat olsun

text de $metre olsun bunalrı da $sonfiyat = $metre * $fiyat;

burada yapamız gereken şey product.php dosyasına bunu eklmek;

bir diğer yol ise bunu direk sipariş de topalyıp o sekidle sunmak bunun içinde yine aynı sekidle bize metre değişkeni gerekicektir. bunu aldıktan sonrada gönderme ileminde sepete eklen bilir.
ayrıca dikakt edilmesi gereken bir diğer nokta ise kulalnıcının dogru sekidle metre girmesi sayı yerine hrf felanda girebilir bunun kontrolunude yapmak gerekir diye düşünüyorum.

kısacası olay cok basit yapğmanız gerken sadece metre adında değişkeni üretmek ve kulalnıcı işlem yaprken eklediği ürünün fiyatını buna göre göndermek.

kolay gelsin :)

open2000

OpenCart-TR
kategoriler>seçenekler> kısmından metre metrekare renk inç gibi seçenekler
ekleyerek ürünü buna göre düzenleyebilirsiniz.