merhaba arkadaşlar
ağırlık ve uzunluk birimlerini ben sisteme eklerken tam sayı olarak ekliyorum ama kaydedip düzenle yaptığımda değerimin yanına sıfırlar atıyor yönetim panelinden varsayılan değeri düşüremiyoruz peki product/product.tpl üzerinden
bu kısımı yine internetten buldugum mini kodla nasıl eşleştirebiliriz.
Bu durumda number_format() fonksıyonu ısını gorucektır..
Degıskenden sonrakı ılk parametre (yanı 4 rakamı) vırgulden sonra kac basamak kullanılacagını belırtıyor. Ardından gelen parametre (yanı ", (virgul)") ondalık sayıları ayırmakta kullanılacak ayracı.. Son parametre (yanı ". (nokta)") ıse bınler basamagını bolumlendırırken kullanılacak karakterı..
ağırlık ve uzunluk birimlerini ben sisteme eklerken tam sayı olarak ekliyorum ama kaydedip düzenle yaptığımda değerimin yanına sıfırlar atıyor yönetim panelinden varsayılan değeri düşüremiyoruz peki product/product.tpl üzerinden
PHP:
<span>Ağırlık: </span> <?php echo $weight; ?> Kg<br />
<span>Uzunuluk: </span> <?php echo $length; ?> cm<br />
<span>Genişlik: </span> <?php echo $width; ?> cm<br />
<span>Yükseklik: </span> <?php echo $height; ?> cm<br />
bu kısımı yine internetten buldugum mini kodla nasıl eşleştirebiliriz.
Bu durumda number_format() fonksıyonu ısını gorucektır..
PHP:
$degisken = 1234567890.1234567890 ;
echo (number_format($degisken, 4, ",", ".") );
Degıskenden sonrakı ılk parametre (yanı 4 rakamı) vırgulden sonra kac basamak kullanılacagını belırtıyor. Ardından gelen parametre (yanı ", (virgul)") ondalık sayıları ayırmakta kullanılacak ayracı.. Son parametre (yanı ". (nokta)") ıse bınler basamagını bolumlendırırken kullanılacak karakterı..