karakter sorunu

serhat84

OpenCart-TR
arkadaşlar 1.5.x kullanıyorum genel olarak bi karakterlerde bi sorunum yok fakat sadece menüde ki kategorilerde ve footer daki "müşteri servisi" başlığında "ş" ve "ı" harflerinde sıkıntı yaşıyorum veri tabanındaki tablolorın karşılaştırma kısımlarının hepsi utf8_bin ayrıca header'ımda

----------------------------------------------------------
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr" lang="tr" xml:lang="tr">
<head>

-----------------------------------------------------------
mesela gümüş kategorisi açtığımda menüde ş harfi gözükmüyor ayrıca gümüş diyede yazıncada gümüş diye gösteriyor. bu sorunu nasıl aşıcağım konusunda yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekür ederim. ayrıca php.ini dosyasındada herhangi bir sorun yok

adanablue

OpenCart-TR
s.a kullandığınız tema ile alakalı olabilir. .css dosyası bazen yazı fontların tr karakterler yoktur bilginize

serhat84

OpenCart-TR
a.s adanabulue saolasın verdiğin bilgi için ve muhtemelende sölediğin gibi style.css desteklemiyor türkçe karakteri peki desteklemesi için neler yapmam gerek style.css içinde?

head kısmında <link href='//fonts.googleapis.com/css?family=Droid+Sans&v1' rel='stylesheet' type='text/css'> var acaba bununla alakası olabılırmı?

arkadaşlar çözdüm kodları biraz daha dikkatli inceleyince head tagı içersinde fontların tutulduğu bir js buldum onu yorum satırlarına alıp pasif ettım ve sıkıntı çözüldü. yani böle bi sıkıntı yaşıyan arkadaşların önce head takında türkçe karakterlerin desteklendği kodların olup olmamasına daha sonra mysql deki tabloların karşılaştırma kısımlarında utf8_bin yazmasına daha sonrada böle js içersine gömülmüş font bilgilerinin tutulup tutulmadığına bakmalı umarım bende yardımcı olabilmişimdir. kolay gelsin herkese...