Harf hataları ile ilgili bir sorun

jet737

OpenCart-TR
Katılım
29 Ocak 2014
Mesajlar
30
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Herkes selamlar,

Öncelikle site içinde konu ile alakalı bütün mesajları okudum. Sadece şu başlık altında benzer bir soru gördüm ama ne akdar işime yarayacağını bilmiyorum. BEnzer olmakla beraber bende başka veri alanlarında da hemen hemen aynı sorunlar var gibi duruyor. (http://forum.opencart-tr.com/thread-3568-page-3.html)

Asıl sorun; PayU ödemelerinde eğer ürün adı içinde Ö-Ç-Ü harfleri varsa asla ortak ödemeye geçmiyor. Bunun dışında diğer veri alanlarında başka harflerle ilgili hata oluşuyorsa bunları "kod" olarak gösteriyor. Fakat bu sıkıntının ortak ödeme sayfasına geçilememe asıl sorunu ile eşdeğer olması muhtemel. Bu asıl sorunu henüz sonuçlandırmadım.

Bahsi geçen harf sorunlarına gelince
Örnek-1
Adres satırında Opencart'a müşteri girişi yapıldığında görünümde bir tuhaflık yok;
harfproblemi1_zps31b4eda3.jpg


Fakat işaret ettiğim harf, PayU ödeme sayfasına şu şekilde hatalı geliyor;

harfproblemi2_zpsf8a94eb2.jpg


Örnek-2
Aynı şekilde bir müşterimizin soyadında da siteye kayıt olurken düzgün gösterdiği halde;
harfproblemi3_zps8c43fe96.jpg


Bunu PayU'ya aktarırken
harfproblemi4_zps2bae26a1.jpg

harfproblemi5_zpsa56049fd.jpg


Olarak aktarıyor. Bunun sebebini bulabilirsem (bana söyleyebilirseniz), tahmin ediyorum PayU ortak ödemeye açılırken yaşadığım (ürün adında geçtiği takdirde ortak ödemeye açılmadan site içine dönmesi olayı, burada anlatmadığım ayrı bir sorun) ve çok uzun bir sürede bulduğum 3 harfin de sorununu belki çözme imkanım olacak.

Çok teşekkürler
 
Üst