Merhaba
sanırım arkadaş yanlış anlamadıysam 1.4. versiyondaki gibi sol yada sag blokta ki görünüm seklini 1.5 versiyonda nasıl yapabilirim demek istedi .. çünki tema içerisinde modül dosyaları 1.4. versiyonda ana sayfa ve sol-sag blok ta gösterecek sekilde iki adetti sol yada sağ sectiginzde örneğin yeni ürünlerde latest.tpl yi ekrana basarken ana sayfa pozisyonunda latest_home.tpl yi ekrana basıyordu.. 1.5. te ise tek tpl dosyası var ve sağda da gösterseniz solda da gösterseni aynı tpl dosyası ekrana basılıyor.. buda solda da olsa orta pozsiyonalrda da olsa aynı sekilde görünmesine sebeb oluyor..
Peki bu tek tpl dosyasını kullanarak sag ve sol bloklarda farklı ana sayfa top ve bottom pozisyonlarında iken farklı görünümü nasıl elde edebiliriz..
İşte burada css devreye giriyor bunu yapabilmekte acıkcası biraz css i iyi bilmekten css ile neler yapılabilir bunu iyi bilmekten geciyor..
Peki ben bunu nasıl yapıyorum....
column_left ve column_right ana css id leri altına box ve box alt classlarını baglıyorum ve css değerlerini sagda yada solda nasıl görünmesini istiyorsam ona göre veriyorum..
Admindne modülü sag yada sol blok olarak atadıgımda columun_left yada column_right idleri altına girdigi için otomatik olarak yukarda anlttıgım cssler devreye giriyor ve istediginiz sekilde görünüyor.. dolayısı ile aynı modülü orta pozisyonda atadıgınız da box classlarını sag ve solda iken ise column_left yada column_right claslarını kullanıyor..biraz karmaşık bir durum ama css iyi bilen ne demek istedigimi anlamıştır sanırım.. tabi umarım sizinde sorunuzda istediginiz budur

))
Selametle..