Elektronik Parca Katalogu Entegrasyonu

mercury

OpenCart-TR
Merhaba Dostlar

Araniza Iskandinavya'dan dahil oldum. Mercury motorlarinin ithalatci firmasinda calismaktayim ve online magaza yapma fikri gundemimize geldi. Su asamada ön arastirma yapmaktayim. Bircok acik kaynak eCommerce arasinda gidip gelmekteyim ama eleye eleye birtek opencart ve prestashop opsiyonlari kaldi onumde.

Su asamaya kadar hersey harika, tabi 'olmazsa olmaz' gibi bir durum disinda.

Ithalatci sirket ve ancak yetkili bayilerimizin kullandiklari "Electronic Parts Catalouge" diye bir sistemimiz var. Bu sistem DVD ile bilgisayarlarimiza kurulu olup; parca ve motorlarin seri numarasi ile arama, sematik resimle parcalarin ait olduklari yerleri belirleme, beygir gucu ve yil modeli olarak aratma sansimiz var.
Dolayisi ile ben bu sistemi online magazaya entegre etmek istiyorum. Cok bilgili oldugumu soyleyemem ama bu zaten yapilmis birsey ama nasil yapilmis bir turlu anlayamadim.

Bir iki ornek vermek isterim. Isvecli bir Volvo yetkili bayisi, internet sitelerine bunu entekre etmis:

http://www.marinepartseurope.com/fi/volvo-penta-rajaytyskuva-7797390-26-10733.aspx

Sol tarafta katalog resmi, sag tarafta ise parcalar listelenmis halde. Seri numaralari vesaire herseyi ile fonksiyonel olarak musteriye sunulmus.

Bir diger ornek ise, bayisi oldugumuz Mercury'nin amerikan magazasi:

http://www.mercurypartsexpress.com/us/parts-search.html#epc::machine_find

Nasil yapmislar ise, ayni bizim kullandigimiz Parca Katalogunu internet magazasina entegre etmisler.

Benim umidim, elimde bulunan katalogu open-cart'a entegre edebilmek. Tabi mumkun ise.

Eger bu mumkun ise gerekli materyalleri saglayabilirim. DVD'ye kurulu, mdb veritabani ile calisan, icinde resim ve textten baska pek birsey bulunmayan bir sistem bu parca katalogu.

Eger mumkun ise ve bu isle ugrasmak isteyen arkadaslar var ise, anlasmaya hazirim.

Hepinize sevgiler, iyi gunler dilerim.

Serdar Abali, Finlandiya