Arkaplan renk değiştirme sorunu

yurap34

OpenCart-TR
Arkadaşlar merhaba, öncelikle önyargıyla yaklaşmadan şunları söyliyim. Bu konuyla alakalı bulabildiğim bütün konuları okudum.

Sorunum şu ki, Stylesheet.css'de kod yerine geldiğimde dediğiniz gibi " background-color: #CDBA96; " bu şekilde yapıyorum ama hiç bir şey değişmiyor. Ben size en baştan body kısmına kadar kodu yapıştırayım hatta, siz bakın isterseniz benim kod bilgim burdan okuduklarım kadar çünkü.

html {
overflow: -moz-scrollbars-vertical;
margin: 0;
padding: 0;
}
body {
background-color: #CDBA96;
color: #CDBA96;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
margin: 0px;
padding: 0px;
background: #CDBA96;
}
body, td, th, input, textarea, select, a {
font-size: 12px;

Evet arkadaşlar bu kadar, acaba seçtiğim renkte mi sorun var. http://www.somacon.com/p142.php Buradan seçtim.

nokta

OpenCart-TR
background-color: #CDBA96;
background: #CDBA96;
Bu iki satırı silip sadece
color: #CDBA96;
olarak denermisin.

yurap34

OpenCart-TR
üstteki background-color: #CDBA96; ve alttaki background: #CDBA96; sanırım dediklerin onları sildim ve. 2. sıradakı color seçeneği aynı olduğu için öyle bıraktım ve sonuç yine değişmedi. Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için, siz kodu tam yazsanız ben direk kopyalasam?

Edit : Bu arada opencart yurtdışı forumunda bi kaç konuya denk geldim. arka plan transparent olduğu için gibisinden bir şeyler yazılmıştı ama öyle bir şey olabilir mi ? renk altta kalıyor diyorlar.

muzorotti

OpenCart-TR
farklı bir tema kullanıyorsanız default dan başka ikisininde css sinde kullanmak istediğiniz background rengini kullanın yani kullanacağınız tema ve default temanın csslerinde aynı geğişikliği yapın ve çerezlerinizi temizledikten sonra yada farklı tarayıcı ile kontrol edin.

yurap34

OpenCart-TR
Size de teşekkür ederim yardımınız için ama farklı bir tema kullanmıyorum. Hosting firmam kurmuştu ben bir sorun yaşayınca, default tema olarak geçiyor. İkinci bir tema kurulmadı.

muzorotti

OpenCart-TR
PHP:
html {
	overflow: -moz-scrollbars-vertical;
	margin: 0;
	padding: 0;
}
body {
	background-color: #ffffff;
	color: #000000;
	font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
	margin: 0px;
	padding: 0px;
}
body, td, th, input, textarea, select, a {
	font-size: 12px;
}
----------------------------------------------------------
background-color: #ffffff; ffffff larla oynayarak istediğiniz renge çevirebilmelisiniz.

veyahut
PHP:
background: #fff url(../image/bg.jpg) top center fixed !important;

satırını sizin stylesheet.css nizdeki background satırı ile değiştirip temlatenizin image klasörüne bir tane istediğiniz renkte bg.jpg atın ftp den sonrada tarayıcınızı f5 ile yenileyin.

yurap34

OpenCart-TR
Hocam, rengi ayarlayıp bg.jpeg dosyası olarak oluşturdum photoshop'ta. kaydettim geldim image klasörünün içine attım ftp'den. sonra geldim stylesheet dosyasına Background-color : #fffff olan yeri silip dediğiniz kodu aynı şekilde yazdım oraya. Yeniledim ve sonuç yine değişmedi. Doğru mu yapmışım ?

muzorotti

OpenCart-TR
bg.jpg temanızın image klasörüne atılacak ve css nizde değişkilik yapıldıktan sonra yine aynı şekilde hangi temayı kullanıyorsanız o temanın stylesheet klasörüne atılacak bu işlemleri doğru yapıyorsanız sorun yaşamamanız gerekir yanlış birşey yapıyorsunuz büyük olasılıkla css nizde bu işlemi yapabilmek için birçok değişiklik yaptığınızı yazmışsınız oynama yapmadan önce yedeğini almışsanız o yedekten birtane alarak yeniden bu değişikliği yapın.

yurap34

OpenCart-TR
Hocam dediğim gibi tek bir tema var, default tema. Bg.jpg dosyasını "theme/default/image" klasörüne atıyorum. Sonra stylesheet'e gelip, dediğiniz kodu hiç oynamadan yapıştırdım. Evet daha önce oynamalar yaptım ama yalnızca background kısmında oynama yaptım, onu da ilk attığınız mesajdaki haliyle düzelttim. Mümkünse yurap34@hotmail.com ekleyebilirseniz, çok memnun olurum. Forumda kirlilik de yapmamış olurum. İlginize çok teşekkür ederim.

yurap34

OpenCart-TR
Sorun devam etmekte.. Fikri olan arkadaşların, yardımlarını beklemekteyim.

Mohavk

OpenCart-TR
Localden mi çalışıyorsun. Eğer link verebilirsen incelerim kardeşim.

yurap34

OpenCart-TR
Local dediğiniz sitenin yayınlanmamış hali sanırım. Hayır öyle çalışmıyorum. Sitem yayında şu an Filezilla üzerinden ayarlama yapıyorum ( yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince ). Sitem : www.topratedjewels.com İstediğiniz bu sanırım ?

Edit : Ayrıca az önce sitede gezerken, kurulumu kendim yapmadığım için bilemiyorum Hosting firmam kurmuştu Opencart'ı. Yazılabilir, yazılamaz denilen yerler vardı. Bununla bir alakası olabilir mi arkaplan rengi değişmemesinin ?

Mohavk

OpenCart-TR
catalog > view > theme > image > klasörünün içine arka plana koymak istediğin resmi at
ne olduğunu bilmediğim için küçük mü büyük mü ? ona göre ayar söyleyemiyorum.
sonra :
catalog > view > theme > Teman hangisi ise > stylessheet.css dosyasını aç bende çok tema olduğu için.

stylessheet.css doyası içinde
13.satırdan sonra
font-size: 12px; yazıyor. Onun altına
background-image: url:(http://topratedjewels.com/catalog/view/ theme/image/arkaplan.png)
theme/image/arkaplan.png) 'den önce bir boşluk bıraktım onu sil

yaz ve kaydet oldu oldu olmadı.
background-image: url:(../image/arkaplan.png) yaz.

Dosyanın uzantısı ne ise onu yaz sonuna .png mi .jpg mi ? arkaplan.png yerine

onun dışında olup olmadığını yazarsan bende nerde yalnış yaptığımı bilirim. İyi akşamlar.

yurap34

OpenCart-TR
Dediğiniz adımları daha önce de denemiştim, tekrar harfiyen yerine getirdim. Ama değişen bir şey yok. Önceki mesajımda ki editte de söylediğim gibi, Opencart kurulumu yaparken sorun yaşamıştım, Hosting firmam benim adıma kurmuştu. Install ederken 2. veya 3. adımında "yazılabilir, yazılamaz" diye seçenekler vardı. Ben bozarım diye düşünüp onları yazılamaz olarak değiştirmiş olabilir. Eğer böyle değiştirdiyse, bu yüzden yaptıklarım geçerli olmuyor olabilir mi ? Teşekkür ederim ilginiz için Mohavk.

EDIT : Sanırım durum dediğim gibi, 12 olan font sizeı 50 yaptım ama sitede yine değişmedi. Bunu nasıl düzeltebilirim ?

kompozitpanel

OpenCart-TR
yurap34' Alıntı:
Dediğiniz adımları daha önce de denemiştim, tekrar harfiyen yerine getirdim. Ama değişen bir şey yok. Önceki mesajımda ki editte de söylediğim gibi, Opencart kurulumu yaparken sorun yaşamıştım, Hosting firmam benim adıma kurmuştu. Install ederken 2. veya 3. adımında "yazılabilir, yazılamaz" diye seçenekler vardı. Ben bozarım diye düşünüp onları yazılamaz olarak değiştirmiş olabilir. Eğer böyle değiştirdiyse, bu yüzden yaptıklarım geçerli olmuyor olabilir mi ? Teşekkür ederim ilginiz için Mohavk.

EDIT : Sanırım durum dediğim gibi, 12 olan font sizeı 50 yaptım ama sitede yine değişmedi. Bunu nasıl düzeltebilirim ?

default arka planı cache'ye atmış olabilir cache klasörünü kontrol etsene ...

yurap34

OpenCart-TR
cache'nin içinde bir adet index.html dosyası var. sorun bu mu ?

Mohavk

OpenCart-TR
Uzak masa üstü bağlantısı ile halledebileceğimi düşünüyorum. Teamweaver ile bağlanıp bir bakabilirsem
ayarlarım. Senin için uygunsa 0536 653 11 93 uygun olduğunda ara çözmeye çalışalım. İyi çalışmalar.
Msn açayım offlinedeli@hotmail.com adresim bağlanıp deneriz.

yurap34

OpenCart-TR
Sorun çözülmüştür. Hosting firmasından kaynaklanan bir sorunmuş, windowstan linuxa geçtikten sonra ayarları güncellememişler. Yardımlarından ötürü Mohavk'a da çok teşekkürler tekrardan.