Merhaba Arkadaşlar.
OpenCart.Com Gezerken Ajax ile yapılmış akkıllı arama modülü gördüm ve kendim test ettim herhangi bir problem yaşamadım ve şuan kullanmaktayım.
Paylaşmakta olduğum modül. 1.5.x sürüm içindir 1.4.x ile ilgilenmediğimden dolayı onu paylaşmak istemiyorum zaten arkadaşlar daha önce paylaşmışlar sanırım.
Neyse modülün kurulum işlemine bakarsak çok estek olduğunu soyliyebilirim yapmanız gereken tek şey aşağıda paylaşmış olduğum bilgileri lütfen dikkatline yapmanız.
Kurulum.
Öncelikle ekteki dosyayı indirip ana dizine atmanız.
Açın:
catalog/view/theme/your_theme/template/common/footer.tpl
Bulun:
Üstüne Ekleyin
==========================================================================================================
Açın:
catalog/view/theme/your_theme/template/common/header.tpl
Bulun:
Üstüne Ekleyin
==========================================================================================================
Açın:
catalog/controller/product/search.php
En Allata Aşağıdaki kodların önüne:
Üzerine Şu Kodları Ekleyin
Görünüm:
Not.: Lütfen uygulamayı iyice okuyun ve yanlış birşey yapmamaya çalışın modul şuan kullandığım için neden bu hatayı alıyorum gibi soruları kaldırmak istiyorum konu altında amacım paylaşılan bilgileri ortak bir fikir yürüterek geliştirmek sadece saçma sapan soruların yüzünden zaman kaybı ve insanların dikatinin dahılmasını istemiyorum...
Ayrıca sorun yaşadığınızda yazın tabiki ama yazmadan önce işlemi bir daha gözden geçirmenizi rica ediyorum bütün foruma göz attığımda binlerce gereksiz msj görüyorum lütfen yanlış anlaşılmasın amacım birilerini kırmak ve/veya küçük düşürmek değil sadece yanlış yapılan bir işlem yüzünden onlarca forum kullanıcının dikkatini dağıtıyorlar.
saygılarımla.
OpenCart.Com Gezerken Ajax ile yapılmış akkıllı arama modülü gördüm ve kendim test ettim herhangi bir problem yaşamadım ve şuan kullanmaktayım.
Paylaşmakta olduğum modül. 1.5.x sürüm içindir 1.4.x ile ilgilenmediğimden dolayı onu paylaşmak istemiyorum zaten arkadaşlar daha önce paylaşmışlar sanırım.
Neyse modülün kurulum işlemine bakarsak çok estek olduğunu soyliyebilirim yapmanız gereken tek şey aşağıda paylaşmış olduğum bilgileri lütfen dikkatline yapmanız.
Kurulum.
Öncelikle ekteki dosyayı indirip ana dizine atmanız.
Açın:
catalog/view/theme/your_theme/template/common/footer.tpl
Bulun:
</body>
Üstüne Ekleyin
<script type="text/javascript" src="catalog/view/javascript/livesearch.js"></script>
Açın:
catalog/view/theme/your_theme/template/common/header.tpl
Bulun:
<?php echo $google_analytics; ?>
Üstüne Ekleyin
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="catalog/view/theme/default/stylesheet/livesearch.css" />
Açın:
catalog/controller/product/search.php
En Allata Aşağıdaki kodların önüne:
Kod:
}
?>
Üzerine Şu Kodları Ekleyin
Kod:
public function ajax()
{
// Contains results
$data = array();
if( isset($this->request->get['keyword']) ) {
// Parse all keywords to lowercase
$keywords = strtolower( $this->request->get['keyword'] );
// Perform search only if we have some keywords
if( strlen($keywords) >= 3 ) {
$parts = explode( ' ', $keywords );
$add = '';
// Generating search
foreach( $parts as $part ) {
$add .= ' AND (LOWER(pd.name) LIKE "%' . $this->db->escape($part) . '%"';
$add .= ' OR LOWER(p.model) LIKE "%' . $this->db->escape($part) . '%")';
}
$add = substr( $add, 4 );
$sql = 'SELECT pd.product_id, pd.name, p.model FROM ' . DB_PREFIX . 'product_description AS pd ';
$sql .= 'LEFT JOIN ' . DB_PREFIX . 'product AS p ON p.product_id = pd.product_id ';
$sql .= 'LEFT JOIN ' . DB_PREFIX . 'product_to_store AS p2s ON p2s.product_id = pd.product_id ';
$sql .= 'WHERE ' . $add . ' AND p.status = 1 ';
$sql .= 'AND pd.language_id = ' . (int)$this->config->get('config_language_id');
$sql .= ' AND p2s.store_id = ' . (int)$this->config->get('config_store_id');
$sql .= ' ORDER BY LOWER(pd.name) ASC, LOWER(p.model) ASC';
$sql .= ' LIMIT 15';
$res = $this->db->query( $sql );
if( $res ) {
$data = ( isset($res->rows) ) ? $res->rows : $res->row;
// For the seo url stuff
$basehref = 'product/product&keyword=' . $this->request->get['keyword'] . '&product_id=';
foreach( $data as $key => $values ) {
$data[$key] = array(
'name' => htmlspecialchars_decode($values['name'] . ' (' . $values['model'] . ')', ENT_QUOTES),
'href' => $this->url->link($basehref . $values['product_id'])
);
}
}
}
}
echo json_encode( $data );
}
Görünüm:
Not.: Lütfen uygulamayı iyice okuyun ve yanlış birşey yapmamaya çalışın modul şuan kullandığım için neden bu hatayı alıyorum gibi soruları kaldırmak istiyorum konu altında amacım paylaşılan bilgileri ortak bir fikir yürüterek geliştirmek sadece saçma sapan soruların yüzünden zaman kaybı ve insanların dikatinin dahılmasını istemiyorum...
Ayrıca sorun yaşadığınızda yazın tabiki ama yazmadan önce işlemi bir daha gözden geçirmenizi rica ediyorum bütün foruma göz attığımda binlerce gereksiz msj görüyorum lütfen yanlış anlaşılmasın amacım birilerini kırmak ve/veya küçük düşürmek değil sadece yanlış yapılan bir işlem yüzünden onlarca forum kullanıcının dikkatini dağıtıyorlar.
saygılarımla.