acemi kullanıcı yardım bekliyor

tarlak

OpenCart-TR
Katılım
13 Mar 2012
Mesajlar
26
Tepkime puanı
0
Puanları
0
opencart'ın son türkçe sürümünü denildiği gibi ayarladım ve yükledim.bu aşamada sorun yaşamadım.ancak resim yükleme konusunda sıkıntı yaşıyorum.her türlü izinleri vermeme rağmen ftp filezilladan resimleri atıyorum, resimlerin yüklendiğini görüyorum ama yönetim panelinden gerekli yerlere gönderme yapmam gerektiğinde sadece klasör isimlerini görüyorum.diğer hiçbir resmi göremiyorum.forumda baktım ama çözüm için sunulan yollardan uyguladıklarımdan sonuç alamadım.
benim gibi acemilere tane tane anlatabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 

onurtan

OpenCart-TR
Katılım
3 Mar 2012
Mesajlar
222
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Edirne
FTP ile Attığın klasörlerin üzerine ters tıklayarak dosya izinlerinde okuma izni olup olmadığını kontrol et. chmod 777 olacak değilse izinleri bu şekilde ver.
 

ozansenkal

OpenCart-TR
Katılım
23 Ağu 2010
Mesajlar
139
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
merhaba, görsellerinizi image/data klasörüne ftp den yolladıktan sonra ilk etapta dikkat etmeniz gereken 2 önemli unsur var. biri chmod izinleri diğeri ise gönderdiğiniz dosyalarda türkçe karakter bulunmaması. bir kontrol edin, duruma göre alternatiflere bakalım.
 

tarlak

OpenCart-TR
Katılım
13 Mar 2012
Mesajlar
26
Tepkime puanı
0
Puanları
0
iki cevabada teşekkür ederim. ama nedense sorunun cevabı ikiside değil maalesef.chmod değeri 777 ve türkçe karakterli dosya adı yok.buna rağmen görünen birşeyde yok.

hatayı bulup düzelttim. şöyle yapmışım: ilk kurulumda "lokalhost" yazan kısmı aynen bırakmıştım. oraya meğer veritabanı ip numaramı yazmam gerekiyormuş. dikkatli okumamışım demekki.ama acemilik bitmiş değil tabiki şimdide şöyle bir durum var:
bir ürün giriyorum ve ürün seçeneklerini de girmem gerekiyor. örneğin orta boy, küçük boy,büyük boy gibi.. bunu yazıp ekle dediğimde herhangi birşey yapmıyor.

yine aynı hatayı vermeye başladı. yazılım üzerinden resimleri tek tek girdiğimde sorun olmuyordu ama filezilla ile komple gönderdiğimde ürün resimleri görünmüyor. sadece klasör isimleri görünüyor.gerekli izinleri vermeme ve türkçe karakter kullanmamama rağmen resimleri göremiyorum.tek tek resim girmek hem büyük zaman kaybı hemde, bir süre sonra karmaşaya sebep oluyor.
 
Üst