Taşıma Hakkında Soru

brskhrmn

OpenCart-TR
Katılım
16 Şub 2011
Mesajlar
39
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Merhabalar..

Opencart tabalı bir web sitem vardı. Sunucu değişikliği yaptım. Ancak forumda anlatılanın aksine ben direkt olarak ftp deki dosyaları attım, db yi indirdim yeni sunucuya db'yi ve ftp'yi yüklediğimde çalıştı.

Şu an için hiç bir sorun yok. Yeni kurulum falan da istemedi. Ancak sormak istediğim şu, madem bu şekilde bir taşımayı kabul ediyor site, neden taşımada yeni kurulum yapın yazıyor destek formunda? bir diğer soru da şu, ne db de ne de ftp deki dosyalarda kurulumda sorulan ip ye rastlamadım. kurulumdaki ip nin sanırım bir önemi yok.
 

osdem66

OpenCart-TR
Katılım
19 Ağu 2010
Mesajlar
882
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
Web sitesi
opencart-themes.org
Merhaba.. sizin sitenizde büyük olasılıkla alan adı degişmedi ve veritabanı adı, şifresi ve kullanıcı adınıda aynı sını ayarladıydsanız ve sunucu özellikleride eski hostunuzla aynı ise evet sorunsuz çalışır.. ancak domain degişirse host özelikleri farklı olursa hem dosya yolu degişir hemde alan adı degişir hemde veritabanı sunucu adresi farklı olabiir dolayısı ile domain ve sunucu özelikleri farklı olan bir siteye taşıdığınızda forumda nalatılanarı uygulamak en dogru ve kesin çözümdür...Kurulumda IP adreis sorma olayını pek anlayamadım kurulumda zaten IP sormuyrmuyorki..selametle..
 

brskhrmn

OpenCart-TR
Katılım
16 Şub 2011
Mesajlar
39
Tepkime puanı
0
Puanları
0
aynen hocam ftp deki bilgileri yeni hostumun yoluna göre ayarladım, yazılabilirlikte verdim hiç bir sorun kalmadı. kurulumda hostun ip sini soruyor ya. orayı çözemedim ben pek.
 
Üst