online teknik destek modülü entegrasyonu

burcakyakin

OpenCart-TR
Katılım
14 Ocak 2011
Mesajlar
29
Tepkime puanı
0
Puanları
0
elimde hesk e ait ücretsiz ve açık kaynak kodlu online teknik servis destek scripti var ben bunu yapmakta olduğum siteye nasıl entegre edebilirim. şu anda mainmenu.tpl içerisine manuel olarak link verdim ancak ben bu scripti header.tpl içerisinde home.tpl gibi mesela kullanmak istiyorum linkini de manuel değilde php kod ile auto nasıl yaptırabilrim. konu hakkında rütbelilerin de gerekli bulması halinde düzenlemiş olduğum scripti paylaşabilirim. bilgisayar firmaları için çok güzel ve ücretsiz bir script. geliştirirsek pek çok kişinin işine yarayacağına eminim. Yardımlarınızı bekliyorum.
 

burcakyakin

OpenCart-TR
Katılım
14 Ocak 2011
Mesajlar
29
Tepkime puanı
0
Puanları
0
turkuaz bu iframe olarak nasıl olacak ben yapamıyorum bir türlü biraz aradım sitede ancak tam olarak nedir iframe kavrayamadım popup tarzı bir işlevi mi var?

yani ben bunu entegre ederken mesela home.tpl gibi bir sayfa kullanmak isterken nerelerde hangi tanımlamaları yapmalıyım bunu istiyorum. nerelere hangi php ve tpl dosyalarını kopyalamalıyım ve tabi php kodlarındaki değişiklikler nasıl olacak
 

burcakyakin

OpenCart-TR
Katılım
14 Ocak 2011
Mesajlar
29
Tepkime puanı
0
Puanları
0
turkuaz sana gerçekten teşekkür ederim ettimde :) verdiğin bilgi doğrultusunda fazlaca uğraşsamda sonunda başardım. Tabiki de başlı başına bir script olduğu için entegrasyon çalışmalarım devam ediyor. Kodları düzenlemem gerekiyor. Ancak ilk aşamada sorduğum home.tpl gibi olması olayını çözümledim yardımlarınla. Burada da paylaşmak istiyorum yaptıklarımı:

İlk olarak oc yönetim panelinden katalog kısmında bulunan bilgi sayfaları bölümüne geldim ve yeni bir sayfa daha ekledim; başlık olarak online destek yazdıktan sonra yukarıdaki örnekte anlatıldığı gibi açıklama kısmında kaynak diyerek iframe kodlarını yerleştirdim. Sitemde bu yeni oluşturduğum linke tıkladığımda bir sorunla karşılaştım. Gelen sayfa tam boyutuyla gelmiyordu. Benim istediğim scroll ile değilde home.tpl gibi tam oturur olması idi. Bu nedenle bir script kod ekledim ve son hali:

<script language="JavaScript">
<!--
function boyutlama()
{
var yukseklik=document.getElementById('iframe').contentWindow.document.body.scrollHeight;
document.getElementById('iframe').height=yukseklik+5;
}
//-->
</script>
<p>
<iframe frameborder="0" id="iframe" name="destek" onload="boyutlama();" scrolling="no" src="help/index.php" style="width: 540px"></iframe></p>

bu script özellikle iframede height olayını auto yapıyor.

bir diğer sorum olan mainmenu içine php kodla link atma olayını da yaptım sonunda ve bilgi paylaşımı olsun diye açıklamak istedim:

1.\catalog\controller\common\header.php ekle
$this->data['text_destek'] = $this->language->get('text_destek');
$this->data['destek'] = HTTP_SERVER .'index.php?route=information/information&information_id=9'

2.catalog\language\turkish\common\header.php ekle
$_['text_destek'] = 'Online Destek';

3.catalog\view\theme\default\template\common\mainmenu.tpl ekle
<a href="<?php echo str_replace('&', '&', $destek); ?>" ><?php echo $text_destek; ?></a>
ve işte tamam artık yeni eklediğim sayfamın doğru php kodlu linki de yerini aldı.

Bir de not düşmek istiyorum: default 2 temasında mainmenude bir eksiklik var yukarıdaki yöntemle düzeltmek isteyen arkadaşlar düzeltebilirler. Hakkımızda linki manueul olarak yazılmış ki bu hem hoş görünmüyor hem de kırık linklere sebep olabilir. Nacizane...
 
Üst