Facebook Hayran Sayfası Rss Feed Bağış Yapın
AÇIK KAYNAK ÜCRETSİZ E-TİCARET YAZILIMI

Konuyu Gönder  Yeni Cevap 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forum Altyapı Değişikliği
04-03-2010, 02:58 AM
Forum Altyapı Değişikliği
Forumda giderek üye sayısı artıyor buna paralel olarak sorun sayısı da artıyor. Bende daha çok kontrollün olduğu MyBB forum scripttine geçmeye karar verdim. Bu scriptte yabancı olsamda kısa zamanda içim ısındı ve alışmaya başladım. Kullandıkça daha da alışacağım artık.

Bu değişikliği yapmak istemem en büyük etkeni spam mesajlarının önüne geçmek ve mod ekleme kolaylığı. Tabiki bunların yanın birçok etkende mevcut.

Geçiş işlemi sırasında belirli aralıklarla bakım modunda olabilir ya da tamamen kapalı kalabilir.

Konu mesajlarda sorun çıkacağını sanmıyorum ama mesajlardaki eklentilerde problemler çıkabilir. Geçiş işlemi bittikten sonra mesaj içindeki eklentilerde sorun ile karşılaşırsanız bildiriniz.

Forum Kuralları | Site Tanıtım Kuralları | Modül Listesi - Indeks | Acil Yardım İsteyenler
Bu kullanıcıya email gönder Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Teşekkür Et Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
04-03-2010, 04:28 AM
Re: Forum Altyapı Değişikliği
Vbulletin kursanız daha güzel olurdu %80 olarak en çok kullanılan forum ve gerçekten iyi anlaşılır tarzdadır zaten herkes bunun farkındadır.

http://www.ortaksistem.com.tr
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
04-03-2010, 13:42 PM
Vbulletin ücretli bir yazılım internette çeşitli adreslerden indirilip kurulabilir tabiki ama ücretsiz yazılımlar varken neden yasal olmayan bir yazılımı kurayım.

Daha önce smf de kullandım o da gelişmiş bir yazılım ama onda da phpBB kadar olmasada mod kurması sorun. Aslında hiçbirinde mod kurması benim için sorun değil. Yazılımın yeni sürümü çıktığında modları tekrar tekrar kurması zoruma gidiyor. WordPress de olduğu gibi MyBB de mod kurması çok kolay yükle dosyayı ve sadece aktifleştir sonra ayarlarını yap.

Anlama konusunda bir sorun yok sadece menüler farklı o sorununda bir kaç güne aşarım. Zaten localde kurulum ve birkaç düzenleme bitti sayılır. Dosyaları sunucuya aktarıp veritabanını yüklemesi kaldı. Onuda boş bir zamanımda yapacağım. Bir sorun olmazsa en geç bir haftaya geçiş yapmış olacağız inşallah.

Forum Kuralları | Site Tanıtım Kuralları | Modül Listesi - Indeks | Acil Yardım İsteyenler
Bu kullanıcıya email gönder Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
04-03-2010, 18:26 PM
hayırlı olsun diyelimSmile
eka büyük ihtimal üye şifrelerindede sorun çıkıcak üyelerin şifremi unuttum deyip düzeltmeleri gerekicek
karakter sorunuda olmaz umarım vbden mybbye geçip baya bir birsüre kullanmıştım. işin zor kolay gelsinSmile

[img]http://img149.imageshack.us/img149/3958/bayrakkil1bp9ye0qb5.gif[/img]
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
04-03-2010, 22:44 PM
Phpbb kullanım ve düzenleme açısından çok kolay bir yazılım...

Spam botlar içinde modlar var onlarda kurulabilirdi.Ama sen bilirsin.Geçişte sorun çıkacağını düşündüğüm için pek değişmen yanlısı değilim.Tabi bu konuda bir önlem alırsan oda ayrı konu..Diğer yazılımların görüntüsü biraz daha hoş...

Hayırlısı olsun kardeşim

05-03-2010, 11:15 AM
fenerliufuk demiş ki:hayırlı olsun diyelimSmile
eka büyük ihtimal üye şifrelerindede sorun çıkıcak üyelerin şifremi unuttum deyip düzeltmeleri gerekicek
karakter sorunuda olmaz umarım vbden mybbye geçip baya bir birsüre kullanmıştım. işin zor kolay gelsinSmile

Localde 3-4 kere deneme yaptım şifre girişlerinde sorun olmadı. Karakter hataları ile karşılaşmadım. MyBB de 2 tane sürüm var. UTF-8 ve Latin olarak kodlanmış versiyonlar doğru olanı seçmek lazım sanırım sen burada yanlış tercih yapmışsın.

GENERAL demiş ki:Phpbb kullanım ve düzenleme açısından çok kolay bir yazılım...

Spam botlar içinde modlar var onlarda kurulabilirdi.Ama sen bilirsin.Geçişte sorun çıkacağını düşündüğüm için pek değişmen yanlısı değilim.Tabi bu konuda bir önlem alırsan oda ayrı konu..Diğer yazılımların görüntüsü biraz daha hoş...

Hayırlısı olsun kardeşim

Kullanması ve düzenlemesi kolayda güncellemesi uğraştırıyor. Şimdi yeni versiyon çıktı. Versiyon yükseltmek mybb geçmekten daha zor geliyor :twisted:

Spam botlardan şimdiye kadar hiçbir sıkıntı çekmedim. Spam mesajlardan kastetdiğim kullanıcılar yazdığı mesajlar 10 dk geçmeden ardı ardına birbir sürü mesaj yolluyolar bunları düzenlemekten gına geldi artık :x

Localdeki denemelerimde bir sorun ile karşılaşmadım arkadaşlar umarım sunucuya aktardığımda da bir sorun olmaz.

06-03-2010, 01:51 AM
Oldum olası phpBB sevmiyorum bir türlü alışamadım. Tamam iyi hızlı güzel ama diğerlerinden biraz geri gibime geliyor.
Ücretsizlerde smf ve senin tercih ettiğin mybb iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Bu destek sitesi için vbulletine gerek yok diye düşünüyorum, en azından şimdilik ücretli sisteme kesinlikle geçilmesine gerek yok diye düşünüyorum yinede karar yönetimin.
Kolay gelsin, en kısa sürede yeni dizaynı kullanmak dileğiyle. Smile

Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
21-04-2010, 01:34 AM
RE: Forum Altyapı Değişikliği
MYBB Aslında Vbulletinle başa baş gidebilcek en saglam forum sistemi çok guzel bi sistem seçmissiniz vbulletinin tek avantajı paralı olması başka bişeyi yok ... seo bakımından da diğer yonlenderde eklenti kısmından da daha saglam ve adam akıllı destek siteleri var mybb nin.

Bu kullanıcıya email gönder Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
18-05-2010, 18:53 PM
RE: Forum Altyapı Değişikliği
Vbulletini çok uzun yıllar kullandım en profesyonel idir ve en çok destek alabileceğindir....

Bu kullanıcıya email gönder Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Konuyu Gönder  Yeni Cevap